Sint elefant
Var ute og gikk i Syd-Afrika da denne sinte elefanten ville vise hvem som var sjef.
Utstyr
  • Nikon F100
  • 80 - 200 F2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeFuji Velvia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger101
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_6241} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Ann F.

Da hadde ikke JEG stått stille lenge!
Fint dyrebilde, forresten, i riktige omgivelser.
Mvh Ann
Carsten A.

Fint bilde, litt svakere teknisk enn vi er vant med fra din hånd. Men så nær innpå (100mm brennvidde) en gretten storkar hadde du vel endel å tenke på!
MVH CA
Magnus Knutsen B.

Det er ikke rart det er litt svakere teknisk. Dette er ikke akkurat noen sirkuselefant! Jeg synes bildet var glimrende tatt forholdene i betraktning. Elefanten hadde ikke hatt noe problem med å ta deg igjen om du måtte løpe..

Vi fikk et sånt beist løpende etter oss en gang vi var i Tanzania. Vi satt heldigvis i en bil, men det var med nød og neppe at den ikke tok oss igjen før vi nådde veien.

Hvordan reagerte denne?
Avsluttet .

Detta var et fabelaktig flott bilde, Erling Svensen!!
Hans- Georg S.

Flott utsnitt av et mektig dyr!
Anders J.

Majestätiskt! Det är härligt att läsa din kommentar under bilden: ''...var ute och gikk i Syd-Afrika'', det låter som om du var ute och gick runt husknuten..roligt :-). Bilden är maffig, bra gjort. Lade du benen på ryggen efter du tagit bilden? Elefanter kanske inte äter Norrmän?
mvh
Anders
Erling S.

Vi hadde heldigvis en Zulu med elefant-rifle med oss, og noen gode trær.
Det ble med denne demonstrasjonen for elefantens vedkommende.
Til AJ. Elefanter spiser ikke nordmenn.
Traff ellers på de fleste dyr. Stod under en tidlig morgentur mellom 3 hvite neshorn på den ene siden og 2 på den andre. Dette var mer spennende. Men det går som oftest bra.
Trine S.

Flott bilde. Hadde ikke følt meg helt trygg der nei.

Har dere andre lagt merke til øyenvippene til denne elefanten. Fantastisk lange!

;-)Trine
Avsluttet .

Meget bra avbildning av et dyr, men jeg synes godt du kunne gått litt nærmere og brukt 21 mm. Fin forside med bra øye-kontakt, men litt lys.
Avsluttet .

Når på dagen er bildet tatt?
Da jeg var i Sør-Afrika hadde jeg store problemer med lyset. Frem til klokken 15 var lyset så hardt at bildene ble utrolig blasse, og etter 16 ble farvene utrolig varme i tonen av den lave solen. Jeg brukte også Velvia.
Nina J.

Flott bilde, de er store disse elefantene:)

MVH Nina
Erik B.

Til David. Mange har opplevd det samme problemet, selv om været - og lyset - skifter også i sørlige Afrika. De viktigste variable er årstid og høyde over havet. En kan godt oppleve flotte forhold både midt på dagen og om kvelden, men du risikerer å måtte vente i noen uker!

En genrell erfaring er at det beste lyset finnes tidlig om morgenen. Det er mindre støv i lufta enn om kvelden og den lave sola gir mindre gulstikk, og er du heldig kan det være noen minutter med morgentåke som gir nydelig softet lys. Er du på et sted som organiserer ''game drives'' så for Guds skyld få med deg turen før frokost.
Både soloppgang og skumring er korte nær ekvator. Det gode lyset forsvinner på noen få minutter. Hvis mulig bør en planlegge fotograferingen på forhånd. Det kan jo gjøres midt på dagen

mvh
Erik
Erling S.

Enig med EB. Men man skal være klar over at det ofte er lett overskyet vær, og ofte (på enkelte tider av året) tungt regnvær. Bildet er tatt i januar, altså midt på sommeren i SA. Så kan man selvsagt gjøre mye med lyset når man digitaliserer bildene. Et utrolig tidspunkt å fotografere på (men det blir rene blitsbilder) er første turen om morgenen, start kl. 0400 til kl. 0500. Da ser man mye interessante dyr. Jeg foretrekker også å dra til reservat der man får gå rundt, f.eks. Huluhulu (eller noe sånt - det uttales Suslui). Dette reservatet er utrolig variert naturmessig, med fantastisk natur, og man kan gå rundt med guide som man leier. Jeg har vært der to ganger, og begge gangene leiet en stor hytte (leir med hovedhytte for spising/opphold pluss 4-6 bohytter). Vi har vært 4 personer, og hatt alt dette til fri disposisjon alene. Sammen med hyttene får man guide og kokk. Utrolig - og ikke dyrt. Lønnsnivået er veldig lavt, så ting koster ennå svært lite. Jeg kjenner folk i SA veldig godt som kan organisere det meste, så trenger noen tips, ta kontakt.
Fred A.

Jeg synes ikke den elefanten ser så sint ut jeg..(øynene)De jeg har sett(sinte) har ikke hatt et så dovent oppsyn.Men det er vel ikke jeg som kjenner denne historien best.
however..bildet er vel greit.
MVH,FA
Lars-Anders M.

Bilden er bra i utsnittet ,men litt overeksponert.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu