Flukt
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-02-16 13:34:33
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-02-16 13:37:32
    Versjon #3
Utstyr
  • Olympus
  • Olympus 12-60mm
  • Brennvidde56mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Annet400 ISO. Frihånd. Konvertert til monokrom. Økt kontraster, forøvrig minimale justeringer.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger118
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_625031} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Bjørn Åge O.

Flott motiv i godt lys,noe korn i bildeflaten er murlig menigen,,FLOTT bilde med god tittel.
Ottar F.

Fint motiv der kun den eine fuglen er hovedmotivet, passet godt med overskyet ver. Artig og stilig motiv!
Anne Ø.

Her kan jeg drømme meg bort.
Noe abstakt over dette
med et pluss for fuglen som
et fokuspunkt.
Liker sv-hv tonene.
Avsluttet .

Liker dette godt.Fuglen fint plassert og nydelige geåtoner.

Øyvind
Bernt Ø.

En eventyrlig flott bakgrunn du har valgt for dette bildet. Jeg liker generelt elementer som måken i dette bildet for å sette perspektiv, men den ble etter min mening litt for hardt svart mot de lyse fargene i bakgrunnen. Smak og behag, og sikkert noe du kan fikse i etterarbeidet om du ønsker det.

Mvh,
Bernt
Jan G.

Samspillet mellom den skarpe fuglen og den diffuse bakgrunnen gir dette bildet karakter og særpreg. Landskapspanoramaet framheves på en fin måte med "prikken" av en fugl. Suveren komposisjon.
Mvh Jan
Olav Bjarte K.

Jeg synes dette er et "dristig" bilde, Bjørnar, og jeg liker det du presenterer. Enkel komposisjon og ditto bildetittel fungerer fortsatt... jeg skjønner at jeg bare må fortsette å fundere på den dypere meningen i bildet.

Jan er inne på noe av det samme - jeg opplever kontraster i bildet, - måsen understreker den ytterligere. Den er forøvrig fint og klassisk plassert i "øvre høyre gullsnitt". At den er silhuettpreget fjerner ikke noe av fortellingen.

Kornene (Eller støyen), - som kommer tydligst fram i de mellomgrå tonene - gir et fint filmpreg. Dette understreker og kler det klassiske i uttrykket ytterligere.

Jeg tror du skal være svært så fornøyd med det du har vist oss!

Vennlig hilsen.
Bjørnar P.

Takker for overraskende mange og engasjerte tilbakemeldinger.

Bjørn Åge: Kornstrukturen var ikke tilsiktet, men jeg reagerte ikke negativt på den, og lot den derfor være. Mulig et støyfritt resultat er å foretrekke. Skal legge ut en renset utgave også for sammenlikningens skyld.
Anne: Det litt abstrakte i motivet er det jeg liker best. Bildet er naturtro innenfor de rammer som tradisjonelle fotografier setter, men samtidig med rom for fantasi ved at det ikke er overtydelig.
Bernt: Bruken av kontrast er diskutabel. Jeg hadde i utgangspunktet en versjon med lavere kontrast, men syntes det ble for lite "trøkk" i bildet. Skal legge ut en versjon med lavere kontrast også for sammenlikningens skyld.
Jan: Komposisjonen ble bestemt i søkeren. Valgte meg ut bakgrunnen, og ventet på at en en måkene som var i området skulle plassere seg i det gyldne snitt. Bildet er dermed uten noen form for utsnitt under etterbehandlinga.
Olav: Tittelen kan tolkes i flere retninger, og det er et bevisst valg siden bildets innhold også kan tolkes på ulike måter.
Trygve B.

Dette er et bilde som krever en kommentar. Det minimalistiske i bidet er meget bra. Komposisjon topp. Et bilde med en god effekt. Så lurer jeg på, hva ser jeg. Himmel , ja, men er der en horisont helt nederst. Hvis ja at der er en horisont, hvorfor er den helt lik himmelen. Har det sammenheng med etterbehandligen å gjøre. Eller er det bare himmel med ulike kontraster jeg ser. Dette er et bilde som en kan lære noe av. Mvh Trygve
Bjørnar P.

Trygve: Det er ikke en egentlig horisont nede, da det er fjell i bakgrunnen. Da kan så vidt anes i bildet. Hele bildet er likt etterbehandlet med unntak av litt lavere oppskarping på måken. Det er vann i forgrunnen, og ikke himmel. Du ser også litt av gjenskinnet i vannet. Mulig det var noe dis der. Bildet er tatt i sommer, så jeg husker ikke detaljer fra opptaksituasjonen.
Bjørn Åge O.

Ja Bjørnar v3 ble suveren motivet hevet seg for mitt
øye,kunne gjerne tenkt meg ett sånnet program effektift,det er sånn jeg liker motivet det er min smak TAKK for demostrasjonen Bjørnar.
Bjørnar P.

Bjørn Åge: Dersom det har interesse: Støyen ble redusert ved hjelp av en Noise Ninja-modul i Aperture 3.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu