Æljen
Elgku m/kids vasser morgentur i Numedalslågen da en fotograf kjører forbi på riksveien.
Utstyr
  • Nikon D1
  • -
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/800s
  • FilmtypeISO200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1049
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_62620} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Øyvind A.
Ælj i soloppgang!
Bra bilde, fint lys og bra utsnitt. Teknisk sett kunne det ha vært noe bedre.
mvh Øyvind
Pål N.
Hva gjør jeg for å få det teknisk bedre?
Tomm H.
Ser ut som mindre kurvejusteringer på deler av bildet vil kunne gi litt bedre balanse mellom sterkt sollys og skygge.

Men uansett så er det er kjempefint motiv du har her. Komposisjonen er helt sentrert, men de tre elgene på skrå linje synes jeg oppveier for dette. Og stemingen med dis på vannet gjør dette svært severdig.
Øyvind A.
Pål: Det jeg tenker på er
1) Kalvene er litt vel mye preget av det lave sollyset.
2) Bildet virker ikke helt sylskarpt.
Men, forstå meg rett: Bildet er godt, og de mindre tekniske svakhetene virker ikke veldig forstyrrende.
mvh Øyvind
Rune Edvin H.
Pent. Ørlite hardt, mennokså klassisk. Sentrert komp funker bra.
Bildet så mye bedre ut i photoshop, så da tror jeg du burde ha dempa dett litt med gammajustering (levels og midterste pil til venstre). Ørlite hardere USM hadde den også tålt (men ikke mye).
Pål N.
Forstår deg i beste mening og takker for innspill til forbedringer! Jeg synes likevel at det er ok med høye kontraster her, det er jo tatt i skarpt morgenlys. Men det er mulig jeg kan jobbe med mer kurvene i deler av bildet.
Christian S.
Glimrende stemning!
Har ikke ubegrenset tid på et slikt bilde...
Veldig bra!

c.s.
Kurt S.
Et flott bilde med herlig morgenstemning. Synes du har fått til en god komp. Skogen i bakgrunnen belyst med litt disig og slørete morgenlys synes jeg gjorde seg fint og bør være som den er. Forgrunnen ble derimot ikke like bra rent teknisk, men som sagt et flott bilde.
mvh Kurt.
monica p.
Hallo Pål.
Her var du på rett sted til rett tid ser jeg, et kjempefint bilde, men er enig med Øyvind om små tekniske saker, men det ødelegger absolutt ikke bildet, dette synes jeg var kjempeflott.
Stå på videre.
Mvh Monica:o)
Steinulf L.
Flott øyeblikksbilde med fint morgenlys. Komposisjonen fungerer bra. I en slik situasjon må man vel gjøre det beste ut av rådende fotografiske forhold og håpe det beste. Synes du har fått til et bra resultat.
Leif Y. C.
Fin situasjon i fint, men litt vanskelig lys. For meg ødelegger uskarphet og overeksponering av elgene mye. Ser for meg ut som fokus ligger på skogen i bakgrunnen, og der bør den ikke være. Komposisjonsmessig, tja - si det. Ikke det mest spennende jeg har sett, men har ingen klare forbedringsforslag heller.
Tormod I.
Flott bilde! Men henger meg på de som kommenterer de tekniske tingene. Men det er jo et drømmemotiv om du hadde lagt nedi lyngen der da :)
Avsluttet .
Dette var knall spør du meg. Deilige farger. :)
Avsluttet .
Veldig bra miljøbilde av elg
Anders K.
Nice :-)

Reidun G.
Åhhh, jeg hadde vel kjørt utfor veien :-)
Rent teknisk kunne det vært bedre, men hjertet ditt var vel i halsen og pulsen holdt på å hoppe ut ?
Hvor omtrent ved Numedalslågen opplevde du dette og hva var klokken ? - Kunne tenke meg å kjøre dit i håp om at de trekker der.
Reidun
Pål N.
Dette er et ganske hverdagslig scenario her i bygda, ingenting å kjøre av veien for. Men takk for ego-boostingen, alle sammen.

Bildet er tatt i Flesberg kommune, ikke så langt fra kommunegrensa i nord, på riksvei 40, torsdag 2.oktober ca. klokken 0940.
Reidun G.
Takk for tilbakemeldingen Pål
Jeg prøver meg i helgen i håp om at elgjegerene ikke har tatt de.
Reidun
Helene E.
Fantastisk flott - lyset, fargene... men noe utbrenthet (elgene, treene i bakgrunn). Og ikke helt skarpt. Men for et motiv å treffe på når man drar på jobb .....
Helene
Vegard E.
hehe...du er sell out, ass...
Kjedelig komp, men noe stemning har det da...
mariah m.
Fint bilde synes jeg. Ikke så lett ...først sakl de komme,kamera klart,solen stå rett....
Nei. Dette var flott. Likte Disen i bildet og stemningen i helhet :) Ikke kjedelig komp i det hele tatt. Syns dette er flott jeg. Mariah
Fred S.
Drømmemotiv ! Ikke bare elgene, men ''kulissene'' har du også vært utrolig heldig med. Finner faktisk ingen ting å utsette på komp heller...
vh fred
Vegard E.
Ironi er farlig, det. Skyt mer elj, du - med kamera :)
Pål N.
Haha! Skal mer til for å fornærme meg, VE... Dessuten er sellout-beskyldningen skivebom. Dette er selvfølgelig en PARODI på et elgbilde, det må du jo forstå!
Carsten A.
Bildet er rimelig bra det, noen tekniske innvendinger er alt nevnt. Bra miljø, bildet vinner på noen justeringer, ikke minst av den noe overeksponerte lyse øvre delen.
MVH CA
Elisabeth W.
Svært sent inne, for ikke å si svært sent ute, men sånn blir det noen ganger. Slett ikke dumt, dette bildet. Det fanget i hvert fall min oppmerksomhet, da jeg så det bakpå LP, særlig på grunn av fargene. Tekniske forbedringsforslag har du fått noen av allerede. Hadde det ikke stått navnet ditt under, ville jeg vel ha trengt noen forsøk på å gjette riktig på hvem fotografen var.

-- Elisabeth
Avsluttet .
Ypferlich bortsett fra at elgene er for midtstilt !

Mvh Åsmund
marius n.
supert natur bilde...her har du vært flink som har knipset dette, etterson de ofte reagerer svært raskt i åpent lende...

marius
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu