Alexander Kielland....
...er nok blitt for gammel. De unge damene går forbi uten å se på byens store dikter som står på sin pidestall og ser ut over torget.
Jeg skjønner dem. En godt voksen dame som meg, ser heller ikke på statuen. Unntaket er dette bildet. :)))
Utstyr
  • Nikon D90
  • Nikkor DX 18-105mm
  • Brennvidde58mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger81
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_626343} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Carsten W.

Flosshat er visst out for tiden:) Men han kan jo se på damene mens han vokter over byen...
Roar K.

Ja, se der troner'n - ganske så irrgrønn og med pipefeierhatt.
Nei, de unge idag vet kanskje ikke helt hvem Alexander Kielland var. Meg får navnet alltid til å tenke på lille Marius var det vel han het - han som måtte lære latin. Jo, han hadde en skarp penn den godeste Kielland.
Mange forbinder kanskje navnet kun med Alexander Kiellands plass i Oslo gjennom en av Lillebjørns viser - "en trekkfugl vender tilbake, om ikke annet så på trass til Alexander Kiellands plass" der han faktisk vokste opp og hvor jeg har bodd i 37 år nå - og også vel er en slik trekkfugl som alltid vender tilbake når våren kommer der nord.
Kanskje ikke en riktig fotokommentar dette - bare noen ord om i hvilken retning bildet sendte tankene. Så får folk si hva de vil, men fotografier har vel en slik misjon også - vekke til live minner og kanskje noen apropos.

Roar
Kirsten H.

Jeg er ikke enig med meg selv om stolpene gir noe til motivet eller ikke. Jeg tror de forstyrrer inntrykket. Jeg tror dette motivet hadde blitt bedre uten mennesker, det ble litt for mye å forholde seg til for meg.
Den gule veska er et fint blikkfang!
mvh Kirsten
Tone A.

Her må eg berra leggja til ein link om Alexander Kielland, som var interessant lesing. Han var faktisk borgermester i Stavanger i to år frå 1892.
http://no.wikipedia.org/wiki/Alexander_Kielland
Kan henda det er difor han står og ser utover byen?
Stoplane med sine linjer dreg blikket bakover mot statuen. Men det er heller lys og skuggespelet i forgrunnen og dei travle unggjentene som gir liv her. Friske gultonar på veska og jammen har ho ikkje ein pose frå Prixen.
Dama med den orange jakken har flott lys og dette blir gjenteke på taka i bakgrunnen.
Ein fin miks av nytt og gammalt her og det fungerar som gatefotografi. Desse stolpane er jo sette opp får å halda bilane borte. Statuen med sine grøntonar står flott til vindauget, men han kunne ha vore litt lengre bort frå veggen.
Helsing Tone
Solvår B.

Tusen takk Carsten, Roar, Kirsten og Tone for grundige og utfyllende kommentarer!
Da jeg knipset dette og jobbet med bildet, tenkte jeg på hvor ofte jeg går forbi statuer/minnesmerker som jeg ikke vet noe om, som jeg ikke ser. Jeg tror det er ganske vanlig.
: ) Solvår
May-Brith O.

Ser veldig godt poenget ditt at så mange går forbi og ikke enser... liker dette gatebildet veldig godt, liker ståstedet du har valgt. Er nok ikke så begeistret for stolpenes plassering, men syns jenta med den gule veska og handleposen frisker godt opp og skaper liv i bildet.
Solvår B.

Takk skal du ha May-Brith!
: ) Solvår
Berit A.

Henger meg på, artig med jentene som blikkfang. Synes stolpene gir litt dybde til bildet. Liker også blikkfanget med gul veske og handlepose. :))
Solvår B.

Tusen takk Berit!
: ) Solvår
Liv F. D.

Fargerikt og fint bybildeinnslag fra deg Solvår. Liker dette. Fin dybde.

mvh
Liv ")
Solvår B.

Tusen takk Liv!
: ) Solvår
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu