Lavskrike
Denne fredfulle og stillefarne skogsvennen er en takknemlig fugl å jobbe med, men å gjengi den på en måte som forteller litt om dens vesen, personlighet og levevis, er ingen enkel oppgave. Dette bildet viser ett av mine forsøk på dette, men jeg vet fortsatt ikke om jeg er nærmere målet....?
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-10-04 08:34:21
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D1h
  • Sigma EX 105/2,8D macro
  • Brennvidde105mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetMat til både meg og lavskrikene, tålmodighet, og et samarbeidsvillig lys. Bildet er et originalt utsnitt, uten noen større form for etterbehandling. Litt løfting av mellomtoner, og bittelitt USM.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger285
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_62777} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Tom A. T.

Syntes du har fått til et flott bilde som viser både fuglen og litt av miljøet uten å være overlesset. Lyset er jo også av det duse og behagelige slaget.
Er de veldig tamme av seg? 105 mm gir jo ikke rare avstanden.
mvh Tom T
Svein B.

TAT:
De er ikke sky i det hele tatt, Tom. Mer nysgjerrighet enn skyhet. En viss respekt har de, men etter litt tilvenning, spiser de gjerne av hånda. Arbeidsavstanden ved denne fotograferinga var fra 30 cm til 30 m, med hovedtyngde rundt 1-1,5 m. Uten noen annen form for kamuflasje, enn klær i duse farger, og rolig oppførsel. Jeg måtte til stadighet fortelle de at de måtte slutte å stjele brødskivene mine fra nistepakka mi, som lå ved beina mine. Virkelig noen sjarmerende vesen.

mvh
Svein B
Avsluttet .

Pent lys, og pen komposisjon.
Hadde nok selv lettet bittelitt på lyset i mellom tonene.

hilsen Vegard
monica p.

Neimen sååå søt da, dette må vel være det mest sjarmerende fuglebildet jeg har sett.
Lys og komposisjon sitter helt perfekt, og fokus er absolutt på rett sted.
Bra Svein.
Mvh Monica:o)
Tom E. F.

Gratulerer!
Kan ikke skjønne dette kan gjøres bedre. Både lav, -skrike, miljø og alt det fotografiske stemmer etter min mening her!
mvh Tom E. F.
Bård Lauris H.

SB: fint bildet... det må ha vært litt av en opplevelse. Jeg har stort sett bare granmsier på forplassen min rett utenfor huset. De er like tamme... jeg kan stå 20-30 cm fra de med kameraet... Det er morsomt...!
Bård Lauris H.

Jeg ville gjort en levels justering på ca. 0|1|217...

~b
Lars-Anders M.

Kanske litt mer lys. Ellers enig med Tom.
Svein B.

Takk for kommentarer.

BLH: Jeg prøvde ditt justeringsforslag, men synes bildet mistet noe av den spesielle atmosfæren og lyset som råder i gammelskogen, og som jeg ville formidle med bildet. Men jeg legger bildet ut her som ny versjon, så kan forhåpentligvis flere si hva de mener om det også.

mvh
Svein B
Bård Lauris H.

SB:
Heldigvis har vi forskjellige meninger. Jeg var ikke der og tok bildet og vet ikke hvilke intrykk du sitter igjen med. Mitt levels forslag er mest basert på at hoveddelen av kurven ikke strekker seg helt til høyre. Man kan kalle det en litt mer klinisk vurdering. Med min redigering ''mister'' du kun de lysteste pixelene på grenen og fjerene over nebbet samtidig som bildet blir lysere og kontrasten økes litt. (Det finnes sikkert bedre metoder å oppnå dette?) Dog kan ikke min redigering baseres på hva du så og hvordan du derfor mener bildet bør presenteres. I så måte er din versjon den mest korrekte, hvis det går ann å prate om korrekt om bilder. Det er heldigvis vår subjektive oppfattning som bestemer om bilder er gode eller ei. Om jeg hadde gjort denne levels redigering jeg foreslo hvis jeg tok bildet vet jeg faktisk ikke...

Jeg synes uansett det er et godt bilde med og uten redigeringen! Og som jeg sa tidligere... en opplevelse av nærkontat med fugler(og dyr) er bare helt utrolig! Vi er heldige som har dette som en hobby fordi om lommeboka ikke vil påstå det samme.....

:-)

~b
Svein B.

Helt enig i alt det du sier her, Bård.

mvh
Svein B
Lars Teppan J.

Flott bildet med utrolig bra detaljer på et bildet som kun er på 60kb! Litt for mye rødt og grønnstikk, altså en oppjustering av de blå tonene kunne vært greit her. Tror også jeg ville løftet noe i høylys og mellomtoner...

mvh
Lars
Jonas L.

Denne har du lykkes bra med. Skikkelig fint, og noe mer enn bare et rent artsbilde.
Bra!
mvh JL
Jostein M.

Et fint bilde. Ja det lønner seg å bruke litt tid på dem.
Mvh
Jostein
Jan W.

Nydelig fugleportrett Svein!

Skal jeg pirke på noe må det være litt manglende dybdeskarphet.
Synes ikke versjon 2 er hverken bedre eller dårligere enn v1.

Mvh. Jan
Bjørn H.

Vakkert og flott fugleportrett ...

Bjørn
Avsluttet .

Supert bilde av lavskrika i fint miljø
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu