Linerlen e også kommet
Linerle, fugleart i erlefamilien. Fuglen er 16,5–19 cm lang. Hvit, svart og grå med lang, vippende hale. Pga. nær kontakt med mennesker har den fått en lang rekke dialektnavn. Hekker fra kyst til fjell over hele Norge i tilknytning til kulturlandskap og bygninger. Hekker over hele Europa, i deler av Nord-Afrika og gjennom Asia til Stillehavet. Reir i hulrom eller andre plasser med overdekning. De 4–7 gråhvite eggene med små, mørke prikker ruges av hunnen i 13–14 dager. Typisk trekkfugl som kommer til hele landet fra begynnelsen av april i sør til begynnelsen av mai i nord. Norske fugler overvintrer hovedsakelig i Sør-Europa, Nord-Afrika og Midtøsten, tilfeldig i Norge.

Underarten svartryggerle, M. alba yarrellii, som er svart eller mørk grå på ryggsiden og flankene, hekker hovedsakelig på De britiske øyer, men er også påvist hekkende uregelmessig på Sør- og Vestlandet. Man har eksempler på at svartryggerle av og til har forplantet seg med vanlig linerle.
Ok
Bildet inngår i albumet Bilder tatt rundt Mosvannet i Stavanger - Tar du med ett kamera og går rundt Mosvannet kan du se mange fuglearter turen tar ca ett par timer med kamera
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-04-14 14:55:16
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-04-14 14:56:28
    Versjon #3
Utstyr
  • canon 5dmkIII
  • canon 70-2002,8 l isII ?2x ekstender
  • Brennvidde400mmmm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger72
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_631377} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Vidar A.

Knallskarpt og fint, med fine kontraster på den svart/hvite fuglen. 2 supre versjoner, men ville personlig droppet v3 p.g.a. den uskarpe forgrunnen. De andre 2 ble SÅÅÅ mye finere at jeg personlig føler den 3'dje ikke blir vits i i forhold. Iallfall etter min smak :)

Mvh Vidar :)
Svein R J.

He he smaken e som baken sier di takk for kommentar vidar, det trdeje bildet er tatt i fra bakkenivå liggende derfor den uskarpe forgrunnen

Mvh Svein
Kjell J.

Et godt komponert bilde synest jeg.Skarpt og med rolige diffuse farger.Har fremdeles ikke sett linerla her jeg bor ( Midt-Telemark )Ikke mange andre trekkfugler heller for den saks skyld.

mvh Kjell J
Avsluttet .

Så fint å se naturlige bilder.Det er nesten ikke fugler i hagen,håper de kommer snart.Det er en stor glede å se bildene dine.Velger v2,men liker alle.Flott solid jobbet
Ingrid Milly L.

Det er rart å se linerla og knopper som spretter på bildene dine for her er det masse snø enda!
Jeg synes at v1 og v3 er de beste av disse bildene. V1 er vel skarpest og v3 har morsommeste positur, synes jeg
mvh. Ingrid Milly.
Svein R J.

Tusen takk kjekt dere likte linerla

Mvh Svein
Geir M.

3 flotte bilder, men jeg falt for orginalen som er skarp med fin positur på linerla .
Berit A.

Tre herlige bilder av min absolutte favoritt blant småfuglene. Nydelig utført alle tre. Gleder meg til den kommer her også. :))
Solvår B.

Et herlig vårtegn. En flott serie.
: ) Solvår
Roar K.

Her velger jeg meg originalen der jeg riktignok ville tatt et par cm til ivenstrekanten for å bli kvitt disse skyggene som stikker inn og stjeler litt oppmerksomhet.
I V3 der jeg nok ville kuttet vekk det bastante og uskarpe grå feltet nederst ser det ut som linerla spankulerer og gjør seg til for fotografen.

Roar
Svein R J.

Takk for fine å konstruktive kommentarer

Mvh Svein
John A R.

Tre skarpe fine bilder av Linerla :)
Øistein W.

Jeg velger meg v1, flott bilde av en flott fugl
Jostein G.

Veldig flott komposisjon! En fin bildeopplevelse dette! :-)




Mvh Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu