Rødmaskedvergpapegøye
Bildet inngår i albumet Uganda -
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikkor 300 AFS ED 2,8 + 2xconverter
  • Brennvidde600/(900)mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • AnnetEV -0,7
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger320
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_63315} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Jostein M.

Min bror hadde en gang en dvergpappegøye som var utrolig tam. Den kunne fly ute og kom alltid tilbake. Egentlig helt utrolig. Min bror hadde residence i en terrasseblokk. Sommermånedene brukte denne rakkeren til å terrorisere katten som holdt til på terrassen under. Når jeg kom på besøk endte det alltid med blodbad. Den beit noe sinnsykt, men sjarmerende var den jo:-)

Bilde: Fint at du har fanget den når den streklker på vingen. Bilde framstår som rimelig skarpt men noe blasst her hos meg. Ser du har vært oppe på en fryktelig brennvidde. Når jeg selv bruker converter ser jeg den samme blassheten i mine bilder men det lar seg som regel hente inn igjen i PS. Ellers så synes jeg det er fabelaktig flott å få presentert denne fuglen ''live'' og ikke ''K''. Det må ha vært flott å trykke på utløserknappen her.
Ser fram til flere eksotiske fuglebilder i fra deg Kjetil.
Mvh
Jostein
Eskil O.

Nydelig bilde, flott fargeprakt. Syns ikke det er blast på min skjerm. Fuglen står fint til bakgrunnen.

Eskil.
Turid G.

Jeg måtte smile når jeg leste Jostein,s beskrivelse av dvergpappegøye. Faktisk kan en lære disse papegøyene å snakke og det er utrolig morsomt. Papegøyen jeg kjente hermet etter alt hva du sa og telefonen etc. Kjempegøy.
Likte veldig godt denne papegøyen. Klar og fin fargeprakt som Eskil sier også.

mvh
Turid
John G.

Fint, selv om det preges av en del støy. Kanskje ikke lett å unngå med slike brennvidder???
John :-)
Tom A. T.

Enkelt og pent bilde av en flott fugl med vakre farger som trer fint frem mot bakgrunnen.
Er det et utsnitt?
mvh Tom T
Anders S.

Hadde en helt lik fugl som ble så mye som 13 år !
Fuglen var utrolig bråkete og sparket opp alt som lå i bunnen av buret og ned på gulvet..¨
Selveste bildet synes jeg var veldig bra.. Fin bakgrunn og fine farger...
Ketil K.

Fint å få så gode beskrivelser om denne papegøyearten, som jeg bare så to ganger, og bare denne ene gangen på relativt nært hold i løpet av 3 uker i Uganda tidligere i høst. Lyset var vanskelig (det var rett og slett noe dårlig lys). Fuglen ble dessuten fotografert mot lys bakgrunn og det var nødvendig å stille ned EV-en for ikke å brenne ut himmelen. Men fuglen ble da vel mørk, og er lysnet i PS: Sammen med at dette er et utsnitt på ca 1/3 lineært gir det korning i fjærdrakten og noe blasshet. På den annen side var lyset mykt, slik at det var mulig å få relativt god detaljering. Men strikken er nok strukket vel langt her - og Jostein: Med konverter, men først og fremst noe stor avstand til objektet svekkes kvaliteten en del. Mitt forrige bilde http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=83749 er tatt med samme utrustning som dette - men da tatt i godt medlys og uten å være et utsnitt til sammenligning.
Thore A.

Ser at strikken er strukket noe langt, men en hyggelig krabat. Min erfaring med samme objektiv og converter (regner med du bruker Nikons egen), så er det nok ikke optikken som gjør bildet slik det fremstår. Vet ikke hvor mye fuktighet det var i lufta her - men det skal ikke så mye til før bildet får et litt ullent preg - som her.
Lars Erik N.

Ikke særlig enkelt dette. Ihverfall ikke i motlys. Syntes du har fått det veldig bra til jeg.

Hva mener du med utsnitt på ca 1/ lineært. Er det måten du konverterer RAW filen på??

Mvh
Lars
Ketil K.

Det var høy luftfuktighet det er riktig! Sikkert medvirkende årsak. Og det er Nikons originalkonverter TC-20 E II som er benyttet. Forrige bilde viser vel at optikken normalt ikke skal ha hovedskylden for redusert kvalitet her, men i motlys forsterkes ofte problemene med konverter. Utsnittet har ikke noe med Raw-formatet å gjøre, det menes med 1/3 lineært bare at utdraget er på ca 1/9 av originalbildets flateinnhold.
Nils B.

Fint og ha noe å strekke seg etter Ketil. Bra bilde og lærerike kommentarekker som bør bemerkes. Flott!!
mvh Nils
Jan W.

Fint fanget og flotte farger.

Jan
Reidun G.

Ikke akkurat slike fugler vi ser i nabolaget her :-)
Bra fanget under omstendighetene.
Kan det stemme at jeg har sett slike fugler i Australia ? - (for maaaaange år siden) ?
Reidun
Ketil K.

Reidun: Denne arten finnes ikke i Australia. Det er få papegøyearter i Afrika, flest i Syd-Amerika.
Det er ingen papagøyearter som overlapper flere kontinenter (mend unntak av innførte arter og kanskje enkelte mellom Australia/Oceania/Asia. (Men det finnes jo noen fuglearter som er representert over alle kontinenter, f.eks. fiskeørn!)
Har forresten lagt ut bilder av flere papaegøyearter tidligere. Denne er fra Australia: http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=61308
Tom E. F.

Imponerende foto av fargerik og vakker skapning!
mvh Tom
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu