''Stjertmeis''
En av våre mest sjarmerende meiser. En liten ''bomullsdott'' med uhorvelig lang stjert.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-10-14 19:38:58
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D1h
  • Nikon AF 300/2,8 ED-IF
  • Brennvidde420mm
  • Blender-
  • Nei
  • Annet1,4 x konverter benyttet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger414
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_63955} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Dina P.

Nydelig! Kjempe bra stemning.
~Dina~
Avsluttet .

Wow!! Vakker fugl med fine tegninger! Kanskje litt mørkt... Bakgrunnen var litt rotete men er med på å vise fuglens miljø...
Vakkert, Svein!
Andris
PS: Mykjy fint uppi dal'n! :)
Avsluttet .

Fin fugl i fint lys, deilige farger, men litt tilfeldig komposisjon (altså ikke haltende eller dårlig, men den er litt ordinær; du har liksom ikke valgt noe særpreget eller dristig grep, om du skjønner hva jeg mener.)
eirik a.

Lenge siden jeg har sett denne fuglen. Et greit bilde.Noe rotete bakgrunn uten at den forstyrrer nevneverdig. Litt mørkt som nevnt over. Men ellers bra

Mvh Eirik A
Avsluttet .

Flott fugl. De besøkte oss faktisk i dag tidlig. Jeg og eldstedattera stod og beundret dem noen minutter.

Bildet virker litt mørkt her på min skjerm og du har fått med deg en litt for overloaded bakgrunn. Men dette er jo fuglens naturlige miljø.

Jeg hadde en gang et tilsvarende sidensvansbilde der jeg softet bakgrunnen i PS (uten at noen merket det) og fikk et bedre resultat.

Mvh Å
Jan N.

Jeg liker så absolutt bildet! Bakgrunnen synes jeg er grei med fine duse farger. Kompet er nok litt for midtstilt.
Men et fint bilde av en svært vakker fugl!

Mvh JanJ
Espen S.

Et skarpt og godt bilde av en flott fugl, men jeg er også enig i den noe rotete bakgrunnen.

Espen
Niclas F.

Fint ljus i fin situation!
Håller med om en litt for midtstilt komposition, fågeln blir liksom lite statisk/fastklistrad mellan sidorna......
fin stemning.
Mvh Niclas.
Svein B.

Takk for kommentarer alle sammen. Jeg ser også nå at bildet kanskje er litt mørkt. Bakgrunnen er ikke av det ryddige slaget, men jeg mener det viser miljøet denne fuglen 95% av tiden befinner seg i; oppe i løvverket eller mellom greinene i løvtrær. Den er en flokkfugl, orekratt og bjørkeskog er dens biotop, og de patruljerer løvskogene i evig jakt etter frø og insekter. Men det er klart at en litt ryddigere bakgrunn ville fremhevet fuglen på en bedre måte, det er jeg enig i. Komposisjonen er kanskje midtstilt, men med tanke på den lange stjerten, er det ikke mere å beskjære bak. Kom gjerne med forslag til beskjæring.

mvh
Svein B
monica p.

Hallo Svein
Så morsomt da, for en stund siden etterlyste jeg bilde av stjertmeis da jeg synes dette er en av de fineste fuglene jeg vet om, og så kommer du med et sylskarpt bilde av denne nydelige lille lodotten.
Om bakgrunnen er litt uryddig så får vi heller leve med det, du tar det fint igjen på skarpheten.
Håper jeg får se flere bilder av denne arten.
Mvh Monica:o)
Arve G.

Flott bilde!
Det er ikke tilfeldig at denne krabaten er sjelden avbildet.Den streifer omkring, og man skal ha flaks for å komme på skuddhold.Resultatet synes jeg er veldig bra.Flott plassering av fuglen i bildet, bakgrunnen ser jeg på som naturlig miljø, og absolutt ikke noe som trekker ned, snarere tvert imot.

Arve
Svein B.

Ny versjon med bluret bakgrunn lagt inn.

Svein B
Ulf R.

Liker v1 klart best, synes ikke bakgrunnen blir for rotete her. Kunne tenkt meg en litt lysere versjon uten den feige blur'en i PS! :)

Lekkert bilde, utrolig pent, men vet ikke helt om midtstillingen av fuglen er det beste.

/ulf
Arild K.

Flott bilde av en spennende meis.
Bakgrunnen er i for seg ganske spennende så jeg synes den er ok.
Det midtstilte kompet er jo som du sier litt vanskelig å unngå med den lange stjerten.

Mvh AK
Jan W.

Flott bilde av en for meg sjelden fugl.

Nydelige farger, men bakgrunnen er nok mere uryddig enn det man kunne ønske seg til en slik vakker meis.

Uansett en fin presentasjon av denne fuglen Svein.

Jan
Jonas L.

Pent bilde.
Dette er en av mine favorittfugler. Jeg har jaktet litt på disse i høst og fått noen brukbare bilder, men ikke noe fullt så rent og pent som dette.
Fine høstfarger i bakgrunnen.
mvh JL
Stig B.

Fint bilde av en meis jeg aldri har sett. Har nå 4 vanlige sorter i nærheten, men ikke sett, eller ikke kjent til denne. Fint bilde i dens miljø. Gjør at jeg kan kjenne den igjen om jeg ser den :-).
Mvh Stig
Tom E. F.

Fuggel´n kom bedre fram i #2, men jeg har ingen problem med å ''kjøpe'' begge!
Lenge siden jeg har sett en slik nå. Takk for synet!
mvh Tom
Tom A. T.

Fint bilde av en artig krabat. Lenge siden jeg også så en slik.
mvh Tom T
Hans-Gunnar H.

Artig krabat dette!
Men trodde ikke de spiste noe særlig frø, men veit at de faktisk kan komme på meiseboller ol. spesielt når tilgangen på hovednæringen er liten! Hoved dietten til denne arten er vel edderkopper/insekter! Ellers leste jeg vel et eller annet sted at det må være mer enn 15% løvskog for at denne krabaten skal slå seg ned i et territorium!
Sjelden gjest rundt meg ihverfall...

Utrolig vakker er den ihvertfall...
Og synes bildet ditt er flott! Synes kontrasten mellom fugel og bakrunn er kledelig! Fint skildret biotop noe som jeg synes hever bildet!

MVH Hans-Gunnar
Kjartan T.

Jeg må bare spørre her også... Hvordan har du kommet nært disse urolige krabatene? Stjertmeisa er nokså sjelden i Namdalen, der jeg kommer fra, og de få gangene jeg har møtt på en flokk har de vært lite samarbeidsvillig. Fløyet fra busk til busk og fra tre til tre, men et drømmemotiv er de, og du har klart det. Nydelig bilde, nydelig lys, flott skarphet. Synd at meisa ser så sløv ut, men det er jo ikke din skyld. (Tenk å kunne knipset disse på nattekvisten når de sitter sammen for å holde varmen, det hadde vært noe det.)
Svein B.

Her plystret jeg noen spurveuglefløyt da en flokk passerte meg rett ved foringsplassen hjemme. De reagerte direkte og kom for å være med å kjefte sammen med de andre meisene. Det er veldig mye stjertmeis her i år, og småflokker farter rundt hele tiden.
Og jeg skulle også gjerne funnet de på nattekvisten, og fått tatt noen bilder ja! Jeg hugser jeg fant en liten flokk slike på nattekvist rett ved hjemmet mitt for 15-20 år siden, da var jeg bare en guttunge. men det var et flott syn, og de satt som beskrevet i fuglebøkene jeg bladde i da, annenhver med stjerten i hver sin retning. Et nydelig syn.

Hvis du bruker lyd så reagerer de utrolig godt på kallelyden, den lille surrelyden de har når de farter rundt som flokk. Mitt andre stjertmeisbilde er tatt på den måten.

mvh
Svein B
Kjartan T.

Takk for tipset ! Veldig nyttig og nå skal jeg ut å lytte og lete.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu