the nest
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger311
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_639821} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Jan G.

Bildet består av mange elementer, men jeg finner ingen indre sammenheng mellom dem som kunne gi en fortelling eller en symbolikk. Bildet er som en drøm. Om bildet er det å si at det er meget dyktig utført, elementene er underordnet samme lyskilde. Komposisjonen er kanskje litt vel balansert.
Mvh Jan
tom mamen b.

hei Jan og takker for kommentaren din. Du er i din rett til å tolke som du vil når du skriver: "Bildet består av mange elementer, men jeg finner ingen indre sammenheng mellom dem som kunne gi en fortelling eller en symbolikk."
Når jeg lager mine bilder bruker jeg flere elementer som metaforer for noe - det er ikke gitt at "alle" skal forstå hva jeg mener (ref. min profil til hva jeg skriver om meg selv)!
Bildene jeg til nå har lagt ut sorterer inn under en kategori jeg på min hjemmeside (http://www.tmb-image.com) kaller "communique", en gruppe bilder hvor jeg forsøksvis har fortalt en eller flere historier/hendelser som opptar/ har opptatt meg. Enkelte mennesker skriver dikt eller romaner for å få utløp, noen hogger i stein, noen maler - jeg lager mine "surrealistiske" bilder. Jeg har 1 bilde igjen i serien - hva slags bilder og om noen blir lagt ut etter det vet jeg ikke.
mvh

Tom Mamen Braastad
Roar K.

Fikk meg til å minnes en bok jeg leste som guttunge. Tror muttern hadde gått innom en bokhandel og kjøpt den for at jeg skulle ha noe å lese mens jeg hadde en av disse barnesykdommene som alle fikk den gang. "Huset som fikk ben" het den omhandlet et hus med en familie som en dag hadde fått ben og begynte å vandre nedover i Europa med familien inni. Når det gjelder den historien så burde jo huset hatt hestens styltebein men det var altså ikke nødvendig for at jeg skulle minnes en barndoms bok.
Men kanskje burde dette huset hatt vinger siden det har slått seg sammen med fuglene oppe i de himmelske sfærer.
Når Jan ser en drøm og jeg fant veien tilbake til en barndoms bok så har vel bildet så langt hatt sin misjon.

Roar
Walter S.

Nå kjenner jeg selvfølgelig ikke dine tanker bak bildet og erfaringsmessig så bommer man likevel, skulle man prøve seg med en tolkning - så jeg lar det være.

Men selve bildet "taler" til meg - på en måte som jeg har problemer med å definere.

For meg så er dette 2 bilder, 2 "verdener" som godt kan stå hver for seg og bli et dekorativt bilde på veggen. Jeg ville delt bildet på langs akkurat på midten.

Himmel-delen er svevende og domineres av noen flotte cumulus-skyer, som tilsynelatende bærer et hus med seg. Lyset er litt sånn sakralt med preusser-blå himmel på den ene siden og en skimmel på stylter på motsatte siden.

Den nedre delen er mere "down to earth" og meget konkret. En trebrygge som isen har herjet litt med, en flytepontong med tre båter og smul sjø.

Jeg har forgjeves prøvd og finne en forbindelse mellom de to halve bildedelene.

Men, dekorativt og litt sånn mystisk, gåtefullt og underfundig er det. Likte spesielt den lette og luftige atmosfæren.

Mvh,
Walter
Knut S.

Mystisk, esoterissk og tiltalende. Godt gjort,

Litt mange elementer så jeg er enig med Walter i at en horisontal todeling vil være et godt grep.Da skapes det to bra bilder. Hesten må i så fall få lov til å tilhøre det nederste.
Avsluttet .

Luftslott. Vel utført arbeid. Severdig, jeg sier ikke mer.
mvh arild
tom mamen b.

takker for alle kommentarer, det er ganske fantastisk (og herlig) at et bilde kan skape såpass mange tolkninger - jeg liker det :-) !!!
Jeg skal ikke forklare min egen tolkning av bildet, dere skal få ha deres egen opplevelse, det er flott

mvh

Tom Mamen Braastad
Rune J.

Når vi snakker om det abstrakte, surrealistiske eller til og med det absurde Er det ikke slik at når man har en idé eller tanke - og begynner, så vil mange ganger "prosjektet" velge gå sin egen vei. Forsøker man å endre kursen, fungerer det ikke.

Jeg merker at tankene spinner når jeg ser på denne kreasjonen - om mine tanker er lik dine, tviler jeg på. Men - det er vel det som er noe av essensen i denne formen for bilder - at det ikke finnes kun ett svar?

Mye av det jeg bedriver - foto - har base i termodynamikkens andre lov "En vanlig formulering er at entropien til et isolert system aldri kan minke. Det betyr at det stadig blir mer uorden, og at et isolert system aldri vil "rydde" seg selv."

Et spennende utgangspunkt med uante muligheter.

Rune
Inger-Lise S.

Ditt eget lille rede i skyene, et drømmested hvor fantasien får fritt spillerom...Tankene fri som fuglen...Og hesten, alltid tilstedeværende, som et "selv"...Nei, dette var bare noen strøtanker fra meg
Dyktig utført. Kreativt, Spennende...Jeg liker det, med dets behagelige fargetoner.
Hadde planer om å følge med på dine spennende bilder, men det har desverre ikke blitt til noen "dottenbesøk"...Er glad for at jeg stakk innom!

Inger-Lise :)
Irene G.

Flott bilde, liker kontrastene og fargene. Meget kreativt, og et bilde man tolke på mange måter..et fint luftslott i skyene, eventyrland! Godt arbeid:)
Avsluttet .

så flott bilde! Liker det godt. surrealistisk og drømmende. gode klare elementer og god teknikk. pent
Tove H.

Vrrrrrr...menneskenes utferds- og frihetstrang symbolisert ved påhensmotorer og plastbåter, vi styrer på. Måkene... et frihetssymbol så det holder. Hesten...friheten vi oppnår etter døden. Og huset...redet... drømmen, hjemfølelsen vi søker etter, friheten ved å komme hjem. Det var mine tanker til bildet... et bilde som umiddelbart fikk meg til å fabulere - og der jeg opplevde at tingene som ikke hører sammen hører sammen.
Carsten W.

Mange tankefullt kommentarer under et bilder taler for seg selv om kvalitæten av bildet, syns jeg.
Ellers syns jeg at surrealisme handler i bunnen om drømming.
Truls Bastian H.

Savner en overgang/adkomstvei imellom brygga og huset Selvsagt kan en ta båten over, men en en eller annen vei opp til huset hadde vist lettere reiseruta. En slik vei kan en lage ved en skygge/kløft i skyene ned ifra huset.
Jostein S.

Hei
Enig med Arild ang luftslottet som troner i skyene
Godt å ha et sted å drømme om, i tankene
Der kan en reise langt, uten begrensninger, og til og med kostnadsfritt
Alle kan ha et slikt sted, eller kanskje fler
Jostein
jon b.

Fotosurrialisme av ypperste klasse. Bra!

Jon
Lars-Anders M.

Dette er det stor kvalite på. God montasje
Avsluttet .

Hei,Tom !
Har vært innom og sett på bildene du har lagt ut her og..latt meg imponere. Skal ikke begi meg ut noen form for tolkninger her, ei heller kommentere dine digitale ferdigheter, for det har jeg ikke noe greie på. Men, jeg opplevde å stoppe opp ved hvert enkelt bilde. Visuelt fengende så det holder.. og det er nok for meg. Dine manipulasjoner får meg til å tenke på at bakom disse, så befinner det seg en en leken kar med en iboende lun humor som sitter og humrer og tenker: Her folkens..tolk dette som dere vil ! Mulig jeg er helt på jordet her, men det slo meg.
Takker hjertligst for opplevelsen(e)
Odd
karin l.

her må jeg si at jeg ble imponert , herlig drømmebilde ;O) er det ett bokomslag ?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu