Jernbane Nostalgi
Kanskje noen av de eldre her kan mimre litt fra sin ungdom. Ikke for alle og enhver dette regner jeg med.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-08-04 22:51:35
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-08-04 22:52:37
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2013-08-04 22:54:04
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2013-08-04 22:55:07
    Versjon #5
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger87
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_642433} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Tone A.

Ein flott serie som osar av nostalgi.
I v1 er det HDR-effekten som dominerar mest og som får fram detaljane i togsetene som gjentek seg bakover.Flott glød i golvet og skinnsetene med varme tonar i kontrast til det kjølege taket med sine sølvtonar. Her skulle alle lyspærene ha virka.
Flott med skiltet "Røyking ulovlig" frå dei tidene kor det var røykekupéar, men kor dei røykfrie kupéane likevel hadde røykluft pga lite dørene som stadig blei opna.
Det som trekk ned når det gjeld nostalgien i v1 er gutten i vindauget. Han skulle ha vore klona bort, eller så skulle du hatt eit kutt i høgresida.
V2 er flott med sine detaljar frå korleis toga hang saman.
V3 osar av ro og nostalgi med sine detaljar frå kupéen kor benken har friske blåtonar og den gamle lampa med brytaren kjem flott fram saman med kofferthylla.
V4 har skarpe detaljar frå hjula til toget med friske fargar og flott lys.
V5 får fram heile damplokomotivet med sine vogner, men det er litt uskarpt.
Flott jobba med denne damplokomotivserien kor eg held ein knapp på v1 utan gutten i vindauget.
Helsing Tone
Harald G.

Mange takk for kommentaren. Dette er fra Bergensbanen 100 års jubileumstur i 2009. Jeg både filmet og tok bilder samtidig - en ganske stressende jobb. Bildene er tatt i JPEG og kjørt en runde med 'fake HDR' hvor jeg manuelt legger inn forskjellig EV. V1 er satt sammen av 7 bilder. Dette er tatt med mitt gamle Canon 400D. I dag er både kamera og viten langt bedre. Jeg er klar over manglene du nevner og burde vel ha jobbet litt mer med dem. Det siste bildet av toger er i utgangspunktet litt uskarpt - brukte nok for lang lukkertid. Jeg syns det er litt moro å ta frem gamle bilder og gi dem en ny vår.
Harald
Carsten W.

Skikkelig nostalgi her. Originalen og V5 tiltaler meg mest, men også de andre er spennende å studere.
Harald G.

Takk for det Carsten.
Jostein S.

Hei
Klasse over det her Harald
Flott med gammel look!
Flott serie. her har du mye bra
Jostein
Rune J.

Jeg har veldig sansen for etterbehandlingen i originalen. Hele serien er veldig severdig og morsomme tilbakeblikk i historien. Vel uttført alle sammen. :-)

Rune
Harald G.

Mange takk til Jostein og Rune. Det er mye jeg savner fra 'gamle dager'. Bla. disse sakene her - og de gamle trikkene med veranda på tilhengeren selvfølgelig.
HG
Geir K.

Liker det jeg ser her Harald. Originalen har noe spesielt over seg. Er det HDR.? Har ikke helt sansen for HDR,men dette var bra. Versjon 5 er også en ener her.

Geir
Harald G.

Mange takk for kommentaren. Alle disse bildene er såkalt 'Fake HDR' laget av et JPEG bilde med mer eller mindre pådrag. Nesten samtlige av mine bilder her på foto.no er HDR eller 'Fake' som her. Prøver bare å bruke dynamikken som er i dette mediet uten å dra på for hardt som mange gjør. Bilde nr 1 er satt sammen av 5 bilder med forskjellig EV som legges inn manuelt.

Harald G.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu