Seiling Moldefjorden
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-08-21 20:17:01
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus PEN PL3
  • Zuiko 40-150 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger64
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_643993} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Walter S.

En serenade i blått, ville jeg kalt dette bilde, fordi her har du en mengde med harmoniske blå-valører som tilsammen gir denne fine kvelds-stemning på fjorden.

Denne Hallberg Rassy 39, med navnet "KAMCI" og seilnummer N(or) 9272 er akkurat i ferd med å gå over baut / kryss og ligger fint på vannet i den lille vinden som er.

De blå fjell i bakgrunnen gjør at båten stikker seg godt ut. I originalen ble det litt mye oppskarping, mens versjon #2 er passe i så måte.

Mvh,
Walter

Hvis du lurer på hvordan jeg vet navnet på båten, så ligger den her: http://www.norlys.org/Lys/lysliste.do
;o)
En gang seiler, alltid seiler!
Agnar H.

Takk til seileren Walter for faglige innspill, både om seiling og det fototekniske :-)
Øyvind L.

Velger originalen,ser også litt oppskraping,men synes fargetonene var veldig flott her. Motivet ellers virket rett i format og plassering av horisont.
Agnar H.

Takk for kommentar til Øyvind. Ser det er kommentert dette med oppskarping. Dette er områder jeg har begrenset kunnskap om. Må spørre hvor og hvordan ser dere at det er mye oppskarping i v.1? Benytter ikke Photosphop men et program kalt Viewer2 som Olympus har. På de fleste bilder gir jeg litt ekstra på fargemetning og kontrast, i tillegg har de en enkel justering som ganske enkelt er kalt "Skarphet og uskarphet". I de fleste tilfeller gir jeg også litt ekstra skarphet her, mulig det til tider er litt mye. Ser også det er noe kalt "Uskarphetsmaske", med justering for Styrke, Radius og Grense. Dette er kanskje tilnærmet USM til Photoshop. Har ikke satt meg inn i hvordan dette fungerer.
Walter S.

Hi igjen, Agnar!
Har litt dårlig samvittighet at jeg nevnte det med oppskarping fordi jeg selv er en av de som lett faller i denne kategorien på mine egne bilder.

Det er ikke enkelt og skarpe opp "passe", og selve prosessen (har jeg lest meg til) er ganske innfløkt og bør foretas i forhold til bruken. Altså bilder som skal i trykk, bilder som skal skrives ut, bilder som skal legges ut, osv. - og alle disse skal skarpes opp hver for seg med egen teknikk. Dette skjønner jeg ikke noe av, uansett, men jeg foretar en forsiktig oppskarping hver gang jeg skalerer (forminsker) et bilde.

Men, tilbake til ditt spørsmål om HVOR og HVORDAN vi kan si at det er FOR mye.

Hvis du sammenligner det to båtene i hver sitt bilde, så vil du se at originalen har "artefakter" rundt bokstavene og tall i seilet og at linjene i selve båten, spesielt rundt "snobberanden" og i vannlinja, har en "urolighet" rundt seg - som ikke fines i #2. Det samme har sjømerkene foran baugen på seilbåten.

Likeledes omrissene på fjellene eller skillet mellom de blå fjell og himmelen, der finnes det en synlig linje som ikke bør være der i originalen. Versjon 2 derimot har et rent skille der, så denne versjon er riktig oppskarpet.

Håper at dette vil hjelpe deg litt til å forstå probelmatikken...?

Mvh,
Walter

Agnar H.

Takk for info Walter. Mente bildene var temmelig likt oppskarphet, men ser forskjellene og det du påpeker.
Øyvind L.

Fulgte Walter her oppe ,følger han også nedover.
Har jobbet forferdelig mye med sjerpeproblematikk
oppigjennom og det medfører at jeg er spesielt oppmerksom på ..arten.. ,dog må det sies at bildet ditt ikke var spesielt godt eksempel. :)
Ser Kommentaren over her er utfyllende og mitt bidrag ..kan.. være at det synes som lurt å sjerpe mange ganger smått i stedenfor bare en gang.
Ellers er jo syntomene helt klare ,lys rundt om
som ikke var der ,er tilført siden.
:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu