Farger i regnet
Blomsterkasse som "døde" i sommer som kommer igjen
Prøver å få til sylskarpe bilder, men får det ikke til, her lå kameraet på en stol pga manglet tripoden.
er det pga billige 75-300 objektoivet at det ikke blir skarpt, eller må man bruke tripod + fjernavtrekker for å få til sylskarpe bilder?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-09-14 13:14:17
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon
  • Canon Ultrasonic EF75-300mm f/4-5.6 III USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger39
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_646047} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Solvår B.

Fokus er vesentlig.
Komposisjon er like viktig.
Du må rett og slett øve for å få skarpe bilder. Mange bruker stativ. Det er ikke alltid avgjørende for å få et godt bilde.
Her er det bare å gå ut å jobbe! Det er du og ikke utstyret som lager de bildene du vil vise. Lykke til!
: ) Solvår
Freddy U.

Takk, jeg la inn en V2 hvor jeg monterte kameraet på en "dolly" (tralle med 4 hjul) og her fokuserte jeg med manuell fokus fremfor autofokus. ble noe bedre, men ulempen min er at pga slag klarer jeg ikke å lukke et øye og bruke søkeren, så jeg må bruke live view, og der får jeg ikke et fokus punkt, men en firkant bare. men må nok bare ut å øve ;)
Solvår B.

Nå skjønner jeg at du virkelig har en utfordring. Det er flott at du ikke gir opp. Lykke til videre!
: ) Solvår
Freddy U.

den som gir opp har tapt vettu, og det er alltid enklest å gi opp, men da kommer man ingen vei ;)
Bjørnar P.

Mange bruker begge øynene når de ser gjennom en søker. Det har både fordeler og ulemper, men i ditt tilfelle ville jeg testet det ut før jeg konkluderte med at det ikke fungerer. En fordel med å bruke begge øynene er at det ene øyet ser gjennom søkeren og det andre ser alt det som ikke kommer med på bildet. Da er det lettere å forutsi hva som vil komme i søkeren dersom man endrer kameravinkel eller når ting kommer inn i søkerbildet dersom motivet selv er i bevegelse. Dersom du velger å bruke live view, bør det være mulig å velge bare ett fokuspunkt og manuelt flytte det dit du ønsker fokus. I ditt tilfelle er kanskje det lettere og sikrere enn å bruke den typiske metoden, som er å først sikte mot området som ønskes skarpt, holde utløseren halvt nede for å løse fokus og deretter endre utsnitt ved å bevege kameraet.
Freddy U.

hmm, jeg har forsøkt litt, men når man i tillegg kun har en arm som virker, så er det vrient å holde stille i den høyden, så jeg hviler ofte kameraet på noe og ser i live view søkeren, men tenkte å se om jeg fant en en-benet pod ;)
Jeg har ikke funnet noen mulighet for å endre fra firkant til enkelt fokuspunkt, noen ide om hvordan jeg gjør det på mitt T2i? (550D)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu