Tidlig morgen
Hva gjør en bestefar med et barnebarn som er hekta på dataspill. Vel, jeg inviterte 16-åringen med på fotosafari. Var han interessert i foto? Nei, men ble med. Vi dro ut mens det enda var mørkt og etablerte oss ved en elveos for å fotograferre andefugler når lyset kom. Stillhet og venting. Fuglene kom flyvende inn i halvmørket. Guttten hadde fått låne morfars beste utstyr og kjapp opplæring før vi gikk ut. kl.430 var vi fornøyde og gikk hjemover. PÅ vei hjem passerte vi denne båthavna og bilder ble tatt av oss begge. Resultat: fuglebildene ble så som så, men datanerden fortalte klasssen sin i Århus at hans største opplevelse denne sommeren var natta med morfar. Han var blitt fotofrelst. Så for meg er dette bildet et rørende minne fra en stor opplevelse.
Jeg er fornøyd med dette bildet. Lysforholdene var glimrende og det var havblikk. Ser at ei av mastene er kutta i toppen, men synes selv ikke det gjør så mye. Kanskje burde jeg habeskjært i høyre side - litt - da det skjer lite der. Men lar det være av andre grunner.
Utstyr
  • Nikon D7000
  • Nikkor 24-70mm f/2.8
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetISO 400
    Stativ og snorutløser
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger42
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_646129} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
John B.

Fin historie som illustreres på godt vis, der roen og freden hersker. At barnebarnet fikk lov å "eie" bestefar i flere timer med en flott naturopplevelse vil nok sitte i for resten av livet...
Liker bildet deres!! masta er nevnt, så den er grei...
Lykke til på neste fototur da!
JohnB.
Arvid H.

Takker så mye for en hyggelig tilbakemelding
Roar Frich V.

Takk for en flott historie. Den tilfører nok bilde en helt spesielt minne, men det gjorde historien for meg også som er helt utenforstående.
Arvid H.

Takk for det Roar. Må si det var morro for meg å oppleve hvordan en bygutt fra Århus ble "forvandlet" av å gå ut i nattemørket og musestille vente på morgenlyset og få oppleve hvordan naturen vokner til liv. Det slo alle våre kjente turistattraksjoner som han hadde opplevd. Det hadde jeg aldri trodd på forhånd. Kanskje verd for andre å prøve?
Roar K.

Jo, dette ble et masterlig bilde kan man vel si.
Ofte har slike havne- og marinabilder lett for å bli rotete. Men her sitter kompen brukbart. Den skrå kameravinkelen gjør mye. T.o.m. naturen spilte på lag ved å la vannet ligge speilblankt og reflektere omgivelsene. Nå tror nok jeg at jeg framfor å beholde en syltynn åpning mellom den røde flytende og venstre bildekant ville latt bildekanten skjære i nevnte element. Innbiller meg at det ville gjort noe med spenningen uten at jeg har prøvd det ut her.
Det beste ved historien er jo uansett at 16 åringen oppdaget at det finnes interessante ting utenfor dataskjermen også.

Roar
Arvid H.

Takker igjen så mye for interessant innspill. Må si jeg beundrer ditt blikk for små detaljer som kan bidra til positive endringer. Skal prøve ditt forslag.
Bjørn Åge O.

Flott bilde med en herlig tekst til.
Arvid H.

Hjertelig takk for innspillet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu