- Heimlengt -
Frå Sola flyplass gjekk turen i dag til Hellestø med dattera mi, som kom frå Ungarn.
Ho ville så gjerne sjå sjøen, den hadde ho sakna slik i Pécs i Ungarn, kor ho studerer medesin.
Med regn og kuling frå sør blei det berre nokre fåe bilde.
Bildet inngår i albumet - Mine Jærske motiv - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-10-24 13:20:05
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-10-27 04:33:25
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 7D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetISO 400 kuling og regn
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger193
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_649768} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
John B.

Ja jeg forstår godt at hun lengtet etter frisk Jærsjølukt etter å ha vært hjemmefra en stund!!
Jeg har stått mye på dette stedet og speidet utover havet. Bodde fem år i huset som ligger 50 meter lenger ned i bakken. Flott bilde som viser godt den storslagne Jærkysten som i dag ikke innbydde til bading og turgåing...
Når det er sagt la jeg merke til at uvær ikke la noen demper på turgleden for mange som tok turen ut til Hellestø på en stormfull høstdag.
Fra mitt stuevindu hadde jeg fin utsikt til stranda, og på uværsdager kunne bølgene skylle ett godt stykke innover strendene. Jeg fikk høre av en lokal beboer at hver femte bølge ca. var en del større enn de andre, Det fikk vi ofte se når folk gikk utover stranda og glemte seg av og snudde ryggen til havet.... Det var ofte vi ble vitner til at enkelte ble overrasket av en slik bølge og fikk sko og til og med støvler fylt med sjøvann...
Ett flott og fortellende bilde du leverer her!!
JohnB.
Tone A.

Hei John
Takk for innhaldsrik kommentar i natta. Det var spesielt Hellestøstranda ho lengta etter. Ho synes at det er ei av Jæren sine mest vakre. Og ho ville ha eit bilde som ho kunne visa sine medstundentar i Ungarn.
Her måtte regnkåpa av pga den blei så mørk.
Jammen er du heldig som har budd her ved Hellestøstranda, som er vakker med si veksling mellom berg og sandstrand. Det med den 5.bølga var interessant, det skal eg testa ut Borestranda også.
Viss du er lokalkjent, så kan du få vita at eg måtte klona bort litt diverse.
Gildt at du likar stemninga her,kor me kunne stått lenge om ikkje det regna og bles slik.
Helsing Tone
Solvår B.

Herlig høstbilde fra Jæren.
Det er nok litt vanskelig å forstå hvor hardt vinden tar for dem som aldri har gått tur ved havet en ruskete høstdag. Det gjelder å ha gode klær.
Artig å lese Johns kommentar.
: ) Solvår
Vidar J.

Fin komposisjon, stemningen i bildet passer bra med tittelen. Lenge siden jeg besøkte Jæren, men landskapet der gjorde absolutt inntrykk !
Trygve B.

Nydelig,Tone. Jeg liker Jæren så godt. Det minner meg alltid om Danmark. Det flate landskapet og den store himmelen setter jeg pris på. Landskapet i bildet ditt er fint. Det at det forsvinner i tåken, gjør bildet ganske magisk. Personen på bildet blir et must. Hun blir et fokuspunkt som gir perspektiv til bildet og gjør at det ikke blir kjedelig. Denne personen går inn i betrakterens sted og formidler våre drømmer når vi ser bildet. Mvh Trygve
Tone A.

Solveig: Flott med din kommentar om vinden sine krefter, så eg la ut v2 til deg med ein anna fotovinkel kor lyset fall meir frå sida.
Men det er v1 som dattera ville ha for å få fram Hellestøstranda.
Vidar: Gildt at du likar komposisjonen og at du likar tittelen. Det måtte til litt kloning av diverse ting for å unngå midstilling av dattera mi,
Trygve:Tusen takk for glimrande skildring kor du også legg merke til skodda, som gjer at horisonten blir viska ut.
Ha ein god dag, her bles og regnar det på 3.dagen.
:) Tone
Walter S.

Originalen er et vel balansert bilde med spennende elementer - spesielt når man har lest underteksten og kjenner situasjonen. Personen er godt plassert i bilderammen og gir et naturlig blikkfang, før man går på oppdagelsesferd og utforsker naturen rundt og bakgrunnen.
"Rule of Thirds" og den dynamiske buen som stranden lager er spennende og viktig. Ja, alt stemmer her.


Mvh,
Walter
Svein V.

- og i tillegg er fargen på skoene perfekt!
Hans-Jørgen H.

Hun koser seg i alle fall skikkelig over å få se igjen trakter knytta opp i mot mange gode barneminner...
No ser eg atter slike hav og strender....osv,,
To fine bilder i ruskværet Tone!
Tyrin.
Øyvind L.

Pent bilde dette ,likte fargen og tonene( unntat på skoene :) )
Normalt synes jeg at det bør være minst mulig interessefelter på den siden som er nærmest rammen..flagget og knausen drar bare..mens øynene vil altid innover i bildet og formatmessig ville man mulig ønsket mere venstreside,her.
Tar ikke med leseretningen,denne gang og at eik ikke er vintergrønn :)
Hyggelig for henne å ha også dette.
Avsluttet .

Ja havet er medisin de luxe. Så hvorfor reise til Ungarn for å studere medisin når det er plenty av hav her hjemme:)
he, nei jeg måtte bare tøysa litt.

To flotte bilder, liker det jeg ser, mangt og mye er skrevet over, så jeg denne gang nøyer meg med å si, velkommen hjem til hu mor, men du reiser vel snart igjen.
Nyt havet og alle de fine duftene her så lenge. Flotters.
mvh arild
Tone A.

Walther:Takk for ein grundig skildring av bildet og at du ser at Linn er plassert i den "gylne snitt".
Slike kommentarar set eg pris på.
Svein: Denne fotograferinga gjekk unna mellom regn og vindkuler, så eg såg ikkje på kva sko ho hadde på. Og dei joggeskoa passa ikkje inn, godt observert.
Hans-Jørgen: Gildt at du kom med den sangen. Linn har surfa mykje på Jæren og i utlandet, men denne stranda likar ho best og ho stiller sjeldan opp til fotografering.
Øyvind:Ja, dei skoa er feil, godt med slike observasjonar.
Du ser også at det skulle ha vore med meir til venstre. Der har eg klona bort diverse til krampa tok armen,så difor blei utsnittet slik at iallefall heile buen på stranda kom med. Flaget til høgre er med pga dattera ville visa dette bildet var frå Norge. Men det kan sjølvsagt klonast bort.
Fotovinkelen er også slik pga regnet frå sør som gjorde uv-filteret full av regndråpar når eg fotograferte meir mot venstresida.Godt at eg hadde med ei stor mikrofiberfille til å tørka fotoapparatet med.
Eik er ikkje vintergrønn, så eg skreiv feil på eit bilde.
Arild:Takk for gild kommentar. Det er jo lite med sjø i Ungarn, men dei siste 3 åra vil ho studera medesin i Danmark kor sjøen ikkje er langt unna.
Løye at ein må reisa langt avgarde for å setja pris på noko som ein før hadde i nærleiken. Trur at Linn er like glad i sjøen som mor si, men eg surfar ikkje.
:) Tone
Svein V.

Ok, min kommentar var ikkje berre ironisk! Vart sitjande og tenkje på om ikkje ein slik fargeklatt piffar opp den gjennomført jærske fargeskalaen. Litt ungarsk inn i det heile kanskje? Men det er ein detalj!
Avsluttet .

Vakkert bilde av menneske og landskap i forening. at hun står med ryggen imot øker spenningen i bildet og lager en fortelling...jeg liker best V1 der fargene harmonerer utenom joggeskoene.. men det er godt nevnt over..Herlig at du har en slik flott modell og fikk tatt et sikt flott bilde.
MVH Tove
Frode L.

Hei.

To bilder som står godt til tittel, fin stemning.

Flott natur, liker lyset og fargene, velkomponerte og fortellende.

Jeg er onkel til ei som studerer medisin i Ungarn.

Frode.
Tone A.

Svein: Eg tok din kommentar med dei lilla skoa, med ein god latter. Det er så typisk for dattera mi med desse fargeklattane av joggesko. Flott forslag om at dei kan fiffa opp i denne gråtona stemninga.
Tove: Gildt at du ser ei fortelling her og at du likar best v1 her. V2 er berre lagt inn for å visa rette klede i regn og kuling. Sjeldan at Linn Merethe stiller opp frivillig som modell, så her var heimlengten ein god pådrivar.
Frode: Takk for fin kommentar og gildt at du er onkel til ei som studerer medesin i Ungarn.Det er eit beintøft studium med høge krav og mange eksamenar.
Helsing Tone
Jostein S.

Hei
Et flott skue det her Tone bokstavelig talt
Godt visuelt utformet i forhold til tittelen synes jeg
Likte den "ungdommelige" stilen med den flotte svaien datteren din har. En "frisk" måte som står godt til det friske i vinden so blåser
Fin effekt og virkning dette med at dønningene slår inn mot land, men vinden blåser i motsatt retning
Synes du får frem budskapet i bildet
Flott effekt av tåkevirkningen der en kan skue langt innover uten et synlig mål
Jostein
Tone A.

Jostein: Takk for ei grundig skildring av bildet mitt. Du ser mykje av detaljar i landskapet.
Det bles sørleg kuling denne dagen, så difor flagrar håret bakover.Det viser betre i v3.
Her måtte eg tørka av objektivet fleire gonger pga vindkasta med regnet som fauk.
Nå er dattera tilbake i Ungarn med eit bilde som får fram landskapet ved Hellestøstranda.
:) Tone
Avsluttet .

Dette bilde likte jeg godt, jenta som ser utover havet og den fine disen som sige innover. Hellestø er en flott plass ved alle årstider egentlig. Eg synest joggeskoene frisker litt opp i bilde og at du har ryggen på jentå vent mot deg, det gjør bilde mer nysgjerrig synest eg.
Avsluttet .

Vakre og stemningsfulle bilder. Fint komponert,
nydelige farger. Jeg er enig i rosen fra de andre :)
Jeg er enig i at skoene frisker opp.
Mvh Liv
Tone A.

Tony: Takk for skildringa di av bildet frå Hellestø, som dattera mi ville ha som eit minne frå si yndlingsstrand. Og for å visa til dei andre som ho studerer med i Ungarn.
Gildt at du synes at joggeskoa friskar opp og at du likar posituren på dattera mi som nyt synet av standa ein kjøleg dag.
Liv: Takk for at di likar stemninga og dei fargerike skoa, som også er eit særpreg som dattera ha.
Helsing Tone
Truls Bastian H.

ja vi mennesker er tilpassingsdyktige, men vi savner samtidig ofte det vi har flyttet ifra, og får en dragning imot det. Mange av mine venner erfarte at når deres fruer ble rundt 30-35 år så ville fruene flytte tilbake imot sine røtter med gubbe, unger, katt. og folkevogn - og de flyttet, noen til for dem helt ny landsdel.
Da jeg studerte i England så spiste vi norske studentene kaviar og brunost for den store gullmedaljen. Og når vi er i Norge så lager fruen mere estonsk mat enn når hun er i sitt hjemland. Selv bikja savner det hjemmet hun ikke er i - når vi ankommer Tallinn vil hun ut å gå hele veien til andedammen, og når vi etter en Tallinntur ankommer Hedemarken så vil hun ha oss med seg ned til Vrangselva og der står hun bare og nyter den lille stille elva i hjembygda.

Jeg forstår godt at din datter savner denne stranden og naturen i Rogaland. En kan ikke sette ord på hva alt hva en savner, men savnet er der.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu