sjarmøren
Jeg hadde bare mulighet å observere ham fra lang avstand i ca 2 minutter. Men jeg tror han klarte seg ganske bra med ballongsalget;)
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger59
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_649960} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Jan G.

Jeg ville ikke vært redd for å gå litt nærmere og å ta bilde av ham forfra- Spennende koloritt og god dynamikk i bildet.
Mvh Jan
Truls Bastian H.

Spennende bybilde. Skulle gjerne sett litt mere av jentene til venstre.
Kirsten H.

Her er jeg enig med Jan. En person som eksponerer seg såpass i gatebildet, kan man godt gå tett på forfra.
mvh Kirsten
Truls Bastian H.

Kirsten og Jan
Jeg er enig med dere at moromannens ansikt burde kommet mere frem, men spørs om det hadde brutt regelen om bruk av usladdede ansikter på offentlig sted. Grunnregelen er at det bør være ca. 8 personer (eller flere) med på et bilde for å kunne bruke bildene offentlig (som her på Foto.no) med umaskerte ansikter uten å innhente samtykke - åtte personer er å definere som "en større ansamling".

Er dette folk som bevist eksponerer seg selv offentlig (som denne mannen gjør, eller folk som står på en scene/et podium) så kan en publisere bilde av personen alene.

På dette bildet er det 7-8 personer, og derfor kan en vise ansiktene usladdet - det er disse ansiktsutrykkene som skaper endel av stemningen i dette bildet.
Spørsmålet er om Carsten hadde kommet nær tallet 8 om han hadde skiftet over til et bedre possitur.
Jeg kan endel om dette med "offentlig sted", siden jeg har jobbet i Aktuell Rapport dengang det var populært å ta "all slags bilder" på offentlig sted.
Carsten W.

Tusen takk, alle sammen, for kommentarer.
Jeg lærte noe her.
Rett fra magen hadde jeg antatt at det er grei å ta bilder fra en menneske som kler seg så påfallende som ballongselgeren gjør.
Men hvis jeg skjønnte Truls forklaring riktig, er der noe regler i tillegg, som jeg var meg ikke bevisst over.
Jeg er alltid forsiktig med å vise mennesker, bare pgå noe hemmninger å hoppe rett i veien av folk og knipse. Likvel må jeg innrømme at jeg har brutt reglene flere ganger i galleriet.
Jeg bør skærpe meg.
Truls Bastian H.

det er ingen regel for hvor mange en større ansamling er, men tallet 8 er helt klart en større forsamling.

Balongselgeren har du lov å publisere med synlig ansikt selv om han er alene - han eksponerer seg selv bevist - akkurat som våre politikkere som taler ifra små pavelionger i Spikersuppa under valget

Denne selgeren har en salgstillatelse som en slags underholdning. Jeg er ikke sikker, men tror du faktisk kan fotografere gatetiggere på Karl Johan som bevist eksponering.

Går du opp på en scene på et offentlig sted så kan folk ta bilder av deg uten å spørre om rett til publisering. Noe blant annet deltagere i Whet-T-shirt-konkuranser i ettertid har opplevd.
Sissel Kleivdal H.

Et spennende og dynamisk øyeblikksbilde med en historie å fortelle.Flott skarphet og lys.Fine farger.

Mvh
Sissel
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu