Hvaler - Naturens eget lys-show
Hvaler / Asmaløy og lav kvelds-sol som lyser opp noen flotte kumulusskyer over Akerøy med Festningsholmen der fremme og Tristenene langt der ute. Et par på kveldstur stopper opp et lite sekund (for å se hva jeg tar bilder av...) og nyter synet - og opplever antageligvis det samme som jeg gjør - fred i sjelen og en undring over hvor vakkert det er.
Først var jeg litt irritert over at de forstyrret meg og stoppet opp midt i blikkfeltet mitt, men så spurte jeg om de bare kunne stå still et par sekunder så skulle de få være med - noe de gjorde.
:o)
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-10-07 22:03:11
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-10-08 13:20:57
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D700
  • Nikon AF-S NIKKOR 17-35mm f/2.8D ED
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • AnnetSolid stativ, kamera på aperture-priority og 5 stk. AEB med 0,7EV i mellom.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_648175} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
John B.

Storslagent og meget flott skue!! Nydelige fargetoner og meget bra lys over det hele!! Må være på høyde med Jærstrendene dette her? De brukes i alle fall året rundt i både sommersol og vinterstormer so ett verdigfullt rekreasjonsområde...
Har ikke vært ved Hvaler noen gang, men kjenner at det nærmer seg....
JohnB.
John B.

Hmmm, nå har jeg aldri påberopt meg å være en Norsklærer, men det ble mye slurv over her!!
Det skulle i alle fall stå: som ett verdifullt rekreasjonsområde!!
JohnB.
Jostein S.

Hei
Nydelig Walter
Flott lysshow du viser her
Du er jo lysmester og det vises i motivene dine
Jostein
Thore R.

Ett meget vakkert bilde av det norske kystlandskapet.En fin komposisjon og vakre farger.Imponert over dine ferdigheter på standplass plus etterbehandlingen du gir bildene dine.
Øyvind L.

Likte motivet med de flotte skyene og det hele fargemessig. Ville ungått paret av den grunn at det er bevegelse rundt dem,ellers står de greit nok. En konsentrasjon om høyresiden hadde passet meg bedre.
Per S.

Veldig flott som vanlig fra deg Walter. Imponert over konsekvent høy kvalitet.
Hva med en litt høyere kameraposisjon slik at svabergen blir litt mer frigjort fra horisonten? Tror det vil øke dybdefølelsen i bildet.
Jan G.

Slutter med til rosen overfor. Kan si meg enig med Øyvind, men ville beskåret originalen. Den har mer tegning i himmelen og i svabergene.
Mvh Jan
Walter S.

Hjertelig takk for kommentar, John, Jostein, Thore, Øyvind, Per og Jan!

@ John: Å sammenligne Hvaler med Jærstrendene har jeg ikke noe forhold til, siden jeg aldri har fotografert på Jæren, men lyset er ofte spesielt når man kommer ut mot storhavet, hvor det INDIREKTE lyset og fargespeilingene ofte gjør seg gjeldene. Jmf. Skagenmalerne...(uten sammenligning forøvrig).
;o)

@ Øyvind + Jan: Paret som står det ved kanten av svaberget GJØR liksom hele bildet - for meg. Uten de to menneskene blir det bare svaberg og himmel og ikke noe konkret å feste blikket på. Jeg tok bildet inn i Elements igjen for å se om jeg har oversett noe i den retning, men kom til at bildet IKKE fungerer uten menneskene. Motvillig har jeg klonet vekk personene og beskjært bildet på venstre siden bare for å se hvordan resultatet blir (Versjon #3) og jeg er IKKE overbevist, men legger ut bildet likevel.

@ Per: Joda, når du sier det så ser jeg også at jeg burde hatt kameraet noe høyere oppe for å frigjøre svabergskanten fra horisonten. Desverre er det et av de "hadde jeg bare..." -øyeblikkene som innhenter oss alle sammen en gang. Slike ting er det vanskelig å se når man står der og føler presset av at lyset er i ferd med å forsvinne, og det er motiver alle steder.
Men, du har et godt poeng der og jeg tro jeg har tatt lærdom av det, og kanskje husker jeg akkurat det, neste gang jeg sette opp kamera mitt.
:o)

Mvh,
Walter
Øyvind L.

Bevegelsen var ikke værre enn man kunne klone inntil.
Men jeg foretrekker som oftest ikke folk i slike landskapsbilder og ville ha valgt V3 ganske klart.
V2 fikk jeg ikke helt til å fungere, mulig det var plasseringen av skyene, som gjorde det.
.... Sjelden her inn at noen bryr seg om bildekritikken :)
Walter S.

Omtrent eneste gang jeg HAR mennesker i bildet så vil ikke du ha dem der ...
;o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu