Vinteren er her
Dette er mitt første vinterbilde med D100. Jeg ble ikke strålende fornøyd. Prøver å lære meg riktig bruk av blender/lukker i slikt lys.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-10-26 01:46:31
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-10-26 01:48:14
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2003-10-26 01:54:53
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2003-10-26 17:49:57
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2003-10-26 18:34:56
    Versjon #6
  • Lagt inn: 2003-10-26 19:07:24
    Versjon #7
Utstyr
  • Nikon D100
  • Tamron 28 - 200 MM
  • Brennvidde30mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/90s
  • Nei
  • AnnetUtgangsp. er en RAW-fil. Dette er ikke orginalen, den ble veldig kontrastløs. Nå dokumenterte jeg selvfølgelig ikke hva jeg har gjort her, men detaljene kom godt frem. Den flekken med utbrent himmel irriterer meg. Hva gjorde jeg galt?
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger305
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_65259} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette likte eg Wenche;syns at det ser ut som ein blanding av eit sort/hvitt og eit fargefoto som dokumenterte den første vinteren på ein fin måte;)
Fin komp. og utsnitt også.
mvh Inger Anne
Håvard H.

Hoii, stilig med snøet på trærne som bare er på nedre halvdel av dem. :-)

-Håvard
Venche J.

Bildet forteller bare at vi har fått snø, så det er jo på den måten litt kjedelig. Vitsen for meg med å legge ut dette bildet er å få kommentarer på versjonene, og dem er det nå blitt fire av. :)

Jeg takler det vel etterhvert... Takk for kommentarene dere to.

Wenche.

Øistein T.

Oj, vinteren har kommet i Norge skjønner jeg... (bor i London ;-)

Du har lagt ut originalen som bilde nr 3 her - skjønner ikke helt hva du mener med ''original'' - det er jo jpg filer du legger ut her så... I hvert fall er det ingen utbrent himmel i dette bildet og du må ha gjort et eller annet som har ført til det du sier du irriterer deg over i bilde nr 1 (overivrig på curves, levels..?).

Dersom du har bredbånd kan du jo prøve å laste ned en testversjon av Phase One sin ''Capture One DSLR'' RAW converter (gratis i 15 dager hvis du velger LE versjonen) - dette programmet KNUSER i hvert fall Canon sitt program for RAW konvertering (som bl.a. følger med 10D). Her har du full kontroll på RAW konverteringsprosessen. Veldig bra!

http://www.c1dslr.com/
Venche J.

Det var nok levels som frembragte denne utbrente delen. Med 'orginalen' mener jeg at jeg ikke har gjort noe annet enn å konvertere til jpeg. Jeg syntes den hadde så lite kontraster og for lite lys. (I forhold til det jeg husker av opptaksøyeblikket.)
Jeg har brukt Bibble 2002, ver. 3.1 (evaluering). Den skal være bra til Nikons NEF-filer.

Jeg takler vel å justere slikt med curves når jeg får lest gjennom de rådene du ga meg. :)
Inger-Lise S.

Hei Wenche! Ja,der har vinteren kommet og du viser da et pent bilde her! Jeg likte best v#1,med nr. 2 som en god toer! mvh Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

OK;eg likte faktisk alle versjonene , på hver sin måte;)
vh inger anne
Venche J.

Skal prøve meg på en ny versjon (ta nytt bilde av samme sted) i dag. I dag er det strålende solskinn. Hvitt vakkert og kaldt. - 12°C utfor døren her. Kanskje kan det bli litt mer spenstig. Jeg bare MÅ takle vinterlys. :)
Thore A.

Alle råfiler ser flate og kjedelige ut - du henter bare ned informasjonen som fester seg på CCD'en uten at kameraet går inn og justerer på bildet. Råfilene fra D100 blir også noe mørke, for å unngå at høylysene blir utbrent. Mange blir skuffet når de ser råfilene, men de gir det beste utgangspunktet for videre bearbeiding. Personlig bruker jeg Nikon Capture til behandling av råfiler, før jeg jobber videre i Photoshop.
Venche J.

Ja Thore, det er den videre bearbeidingen jeg må perfeksjonere meg i. De filene som nå er lagt ut er bearbeidet i Bibble. Jeg skal legge ut en vesjon til der jeg tester Capture One DSLR. I følge tester skal den være bedre enn alt annet, men den suger maskinvare.
Avsluttet .

Der var vinterbildet vi har ventet på
Liker versjon 5 best her
Hans Olav S.

Hei Wenche

Her var det mye å se på (les: mange versjoner), men det var et fint motiv med vinterstemning. Jeg fryser faktisk her jeg sitter nå. Jeg må vel legge mere ved i ovnen nå, bare på grunn av bildet ditt :)
(Sånn, nå brenner det godt i ovnen, så da kan jeg skrive videre på kommentaren.)

Med modemet mitt så tar det en stund å se alle versjonene, men nå er det gjort. På versjon #7 så ble himmelen utbrent gitt.

Tror jeg liker versjon #5 best her. Det sånn noenlunde normalt ut. Men selv om du bruker raw format, så husker du vel hvordan fargene og lyset var da du tok bildet? Det er kanskje en god tommerfingelregel å forsøke å få bildet til å stemme sånn noenlunde overens med virkeligehten? Derfor så må du bare prøve deg frem og justere helt til du synes det ligner det du så der og da.

MVH
Hans Olav
Arnt Ove J.

uff, her var det så mange versjoner at jeg ikke orker å se igjennom alle 7 (hittil ?)

Før du går løs på allverdens programvare som Bibbel, Capture, Capture One DSLR, neatimage osv så bør du finne ''behovet'' for dine bilder. Det er faktisk ikke et ''must'' med råfiler...........
De fleste tar faktisk raw filer mer eller mindre dirkete til PS og tar all behandling der. Sier ikke at dette er den riktige måten, men i praksis blir det gjordt lite med bildene i rawfil programmet ( 95% gjøres i PS)

Arnt Ove
Venche J.

Kommer ikke flere versjoner nå. Garantert.

Nei, det er ikke et must med råfiler, men det var moro å prøve. Og jeg kommer sikkert til å prøve igjen, uten å plage dere med det. Jeg gjorde det for å få tips, og tips har jeg fått i massevis. Er det ikke derfor vi legger ut bilder - for å lære av feil man gjør?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu