Gammel Påle
En stund sia det har blitt fortøyd båt i denne, men den står støtt enda
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-12-04 12:49:02
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D800
  • 14-24 f.2.8
  • Brennvidde21mm
  • Blenderf/18
  • Lukker79,9s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger46
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_653320} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Fred Åge H.

Liker bildet godt, raske skyer med lang eksponering, fortøyningspålen som går opp i himmelen, det fine lyset i horisonten.. Det er noe sensorstøv på bildet, det burde vært fjernet i redigeringen. Venstre del av bildet er litt "innholdsløst", kanskje det hadde vært fornuftig å croppe bort et par centimeter, for å dra fokuset ennå mer mot begivenhetens sentrum..! Skulle vært interessant å vite hvor lang eksponering bildet har, for det er ikke en "big stopper" du har brukt her?
Kjartan N.

Flott bilde ja! :) Det ser ut som det er både støv og oljeflekker på sensoren her. 79,9 sekunder eksponering ser det ut til (exif fila).

Mvh,
Kjartan
Kjell Stian B.

Takk for tilbakemeldinger og konstruktiv kritikk. Laste opp en ny utgave cropet i morgen.
Får finne frem blåsebelg å blåse bort fra sensoren.. Eller kan de ligge på objektivet? Hvor ser du olje? De er vel ikke så lett å få bort..
Fred Åge H.

De ligger neppe på objektivet. Hvorvidt det er oljeflekker skal jeg ikke uttale meg om, men kjenner til slike flekker fra D600, som har hatt mye problemer med oljeflekker. Det ble heldigvis løst ved å sende inn kameraet på service (for min del leverte jeg det inn på Fotovideo i Oslo, bakdelen var at jeg var uten kamera i en hel måned, fordelen var at jeg fikk bygd en nokså stor terrasse på den måneden..;)) D800 har ikke hatt slike problemer, så dersom det er "kun" sensorstøv så er det bare å lese kameraets bruksanvisning så ordner kameraet det selv, du trenger neppe blåsebelg. Det er også en svært smal sak å fjerne slike flekker i bildebehandlingsprogrammet. Det er ikke sikkert at flekkene er synlig på det neste bildet du tar en gang, selv uten å gjøre noe, lang eksponering samt enkelte redigeringsinnstillinger i etterkant gjør at slike flekker plutselig blir synlige. Men la kameraet uansett rense sensoren jevnlig..!
Roar K.

Ser du har fått teknisk veiledning her så da slipper jeg.
Herlig komp, lys og farger. Jeg synes ikke dette bildet trenger cropping da dybdesuget drar blikket innover I bildets senter og stolpens fine plassering I flata bryter godt.

Roar
Kjartan N.

Nå skal ikke jeg være 100% påståelig, men de mørkeste prikkene ser ut til å være små oljeflekker. Visst det er støv pleier de å være lysere og ikke så markante.

Mvh,
Kjartan
Kjell Stian B.

Takk for tilbakemeldinger, har "ryddet" bort flekkene og croppet bort litt på venstre side, men ønsker å ha med avslutningen av holmen. Slurv å ikke ta vekk flekkene, men bra dere gjør meg mer bevist ;)

Ser at bilde jeg tok dagen før ikke hadde disse flekkene, men kan vle være den lange lykkertiden kombinert med liten blender også som får de frem. Har uansett kjørt renseprogram på brikken, så får vi se ;)
Fred Åge H.
+1
Enig i at du måtte ha med holmen, personlig syntes jeg at bildet nå ble 100% dynamisk, stolpen kom også mye mer fram nå. Flott resultat, antar at det var akkurat dette du var ute etter når du satte stativet ned på bakken;)!!
Kjartan N.

Ja dette ble bra! :) Ja du ser ikke flekkene på stor blender, bare når du blender ned.

Mvh,
Kjartan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu