Hei vent på oss..
En hel gjeng med ender på vei mot nye folk med brødsmuler. Surt og kaldt og dårlig lys ved Østensjøvannet den dagen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-10-29 16:00:40
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-10-29 16:02:37
    Versjon #3
Utstyr
  • HP Photosmart 850
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger253
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_65651} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Lars-Anders M.

Synd du kuttet av beina på den nermste anden. Ellers ok.
Mike T.

Hei John.
Et artig bilde som jeg i utgangspunkt liker godt. Men jeg mener at du ofte (har sett på noen av dine tidligere bilder) slurver med beskjæringen.
Anden i forgrunnen er stor, uskarp, malplassert og føttene er kuttet. Slik blir det ofte når man fotograferer flere dyr samtidig. Her er det etter min mening både lov og nødvendig å fikse litt gjennom etterbehandling. Min anbefaling: Kutt nederste delen omtrent ved snabelen av det første dyret og retusjer restene av anden bort.
For meg forblir det uklart om du vil sette fokus og i så tilfelle hvor. Sannsynligvis har du valgt en litt for lang lukkertid.
Kontrastene rundt noen av fuglene er for kraftig for min smak.
Jeg håper at flere kommenterer kritisk - fotografen og bildet fortjener dette.
Hilsen Mike
Avsluttet .

Synes jeg aner en blåstenk i bildet. Her kunne du nok justert EV/WB noe mer før opptak. Selve motivet er det ikke noe å si på, men er enig i at det kunne vært unngått å kuttet føttene av førstemann her.

Vh Svenn
Turid G.

Håper du legger ut en ny versjon hvor du har kuttet ved snabelen og klonet bort anda. Da vil bildet ditt bli bra.
Ser innom senere i dag.

mvh
Turid
Ann F.

Litt blåskjær som nevnt, og jeg ville beskåret fra bunnen til umiddelbart over hodet på den forrerste anda og også i toppen så det røde lille feltet i overkant forsvinner. Ved en justering av fargestikk og litt mer kontrast/saturation kan det bli et brukanes andeutmarsjbilde.
Mvh Ann
Bjørn J.

Litt for rotete med for mange elementer som dreper komposisjonen din. Det er en litt uklar diagonal linje her. Jeg hadde nok brukt et lavere kamerastandpunkt.
John S.

Mye fin og riktig kretikk. Ny versjon kommer, når jeg kommer hjem fra jobb. Takk for fin tilbakemelding.
Carsten A.

Lavere standpunkt, mer konsentrasjon, konkret om gjengen i midten (minus due til høyre og minus femmerbanden til venstre), men avslutningen i overkant vil fortsatt være et problem. Få bort blåstikket. Vanskelig å unngå det litt urolige gresset, dessverre.

MVH CA
Dag A.

Nesten enig CA. Tror et utsnitt hvor du beskjærer bort først i bunnen så den store i front forsvinner og deretter til venstre så de 5 på ytterste venstre fløy (left-wingers?) forsvinner så vil du sitte igjen med et bedere utsnitt. Toppen er litt vanskelig, men tror det vil hjelpe om den rød-rosa flekken fjernes (klones). Klarer ikke helt å bestemme meg for om dybdeskarpheten er helt optimal som den er, eller om den burde vært større eller mindre. Jeg vil gjerne beholde dua jeg da CA - den er for meg det lille overraskelsesmomentet i bildet som faktisk gjør bildet. Liker kanskje litt sånne outsidere som svært gjerne vil være med, men som liksom ikke glir helt inn - sett utenifra?
mvh Dag A.
Carsten A.

Skal du beholde duen (gode grunner for det) må andefar på høyre side delvis klones bort. Akkurat så bra syns jeg ikke det bildet blir at det er umaken verdt å bruke 5-10 minutter på slik kloning (for deretter dessuten å få diverse personer på nakken for å ha laget noe som er ''uekte''). Det som derimot er umaken verdt er er å bruke 5-10 timer på nye opptak. Min personlige erfaring med å ta noen bilder (ikke minst ved Østernsjøvannet), studere og analysere disse, og så gå tilbake til samme sted for å gjøre det bedre, anderledes, i bedre eller annet lys osv. osv. er god. Med en (eller flere) prøverunder blir det mye lettere å få til noe som ser spontant ut. Dessuten er dette med nivå (=fuglenes altså) meget viktig, og der er det pent sagt lite en kan få gjort med dette bildet.

Ellers er det vel helst litt for stor dybdeskarphet her, og for liten skarphet der den bør være (på de første i hovedgjengen), trolig ville bildet kunne bli bedre med lengre brennvidde. Lang brennvidde har bl.a. den fordel at det ser ut som fotografen har holdt et ganske lavt nivå uten at det faktisk er tilfelle.
MVH CA
Avsluttet .

Etter min mening var versjon 2 absolutt det beste.... Morsomt med den ene duen helt bak som såååå gjerne vil være med!!!! :-)

Hilsen Jim
Mike T.

Hei igjen John.
Både i vers#2 og #3 er utsnittet ok, selv om du for MIN SMAK har kuttet LITT for mye nederst (se min tidligere kommentar). Men dette er pirk.
Du har her presentert 2 versjoner, som jeg liker meget godt. Morsomt og underholdende å se på. Gratla...
Mike
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu