Nordlys over Sortland
Hei alle fotovenner, jeg tipper jeg ikke var alene ute og fotograferte det flotte nordlyset som fyllte himmelen i går som en konsekvens av den store eksplosjonen på sola på tirsdag!?! Jeg fikk i alle fall tatt en hel mengde bilder og jeg valgte i på de fleste bildene å inkludere en god del forgrunn for å skape litt dybde og dimmensjonsperspektiv selv om lysene i byen naturlig nok blir noe overeksponert grunnet de lange eksponeringene. Det kan fortsatt bli bra nordlys i dag så kle på dere å prøv å foreviggjøre dette flotte fenomenet!
Utstyr
  • Canon EOS 10D
  • Soligor Soligor 19-35 /3,5-4,5
  • Brennvidde19 (30)mm
  • Blenderf/5
  • Lukker60s
  • FilmtypeDigital ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger292
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_65946} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Tom R.

Hei Torgeir, jet at du ikke var.
Her i Tromsø var det helt sinnsykt mye, himmelen var RØD.
Du har et fint bild her, men Nordlyset er litt i det svakeste laget, forgrunnen tar for mye oppmerksomhet.
Jeg fik ødelagr ca 60 Nordlysbilder i natt pga jeg hadde
ikke fokusert riktig, ny linse så jeg er litt uvant med den .
Jeg hadde fokuset på det uendelige, å det funka ikke.
Man man lærer.
Artig å ha deg på dotten igjen, det er lenge siden.

Tom:)
Avsluttet .

Skikkelig heftig nordlys dette! Jeg syns forgrunnen gjorde seg bra her!

Mvh
Kristoffer M.
Jan M.

Som utflytta Sortlandsværing. Et fint bilde og artig å se Sortland.
Torgeir S.

Hei og takk for kommentarer! Jeg har flere bilder som jeg skal legge ut ettehvert hvor også Nordlyset er noe sterkere men jeg likte dette bildet veldig godt på grunn av alle detaljene fra Sortland, brua og forgrunnen. I tillegg er det sjeldent å se rødt og blått lys her hos oss og det syntes jeg kom godt frem her. Flere bilder kommer av denne flotte kvelden.

Tom, det må ha vært et mareritt for deg å finne ut at alle bildene var ødelagte, lykke til neste gang, håper det går bedre da. Jeg fokuserte i dette tilfellet på lysene fra byen og det fungerte som du ser bra med denne blenderen og denne brennvidden!

Er klar over overeksponnert forgrunn, men personlig synes jeg det hjelper på å skape liv i dette bildet!

Mvh. Torgeir
Harald W.

Flott bilde, for all del, selv om lysene fra byen kanskje forstyrrer en del. Hva med å åpne blenderen litt og bruke en kortere lukkertid? Jeg foretrekker nordlys så skarpt som mulig. Hver sin smak, selvfølgelig.
monica p.

Lekkert Torgeir, jeg misunner deg, jeg har vært ute hver kveld i håp om å se et ørlite nordlys, men det er så svakt at det ikke noen vits i å prøve engang.
Synes også det var greit at du tok med litt mer en bare nordlyset, men tror det haller litt mot høyre, det er det jo en smal sak å rette opp.
Fint at du er tilbake igjen.
Klem fra Monica:o)
Torgeir S.

Helt greit med at Nordlyset skal være så skarpt som mulig, men dette er slik jeg opplevde det i går. Det var til tider ikke så veldig skarpt nordlys selv om det var mye av det. Sjekk mitt bilde bilde nr. 63840, her så jeg det kraftigste og skarpeste nordlyset jeg har sett, men i går mener jeg at dette bildet representerer det jeg så.

Neste bilde jeg legger ut er derimot nordlyset noe kraftigere og med en helt annen form. Da har jeg også stått noe utenfor byen!

Stå på!

Mvh. Torgeir
Helene E.

Misunner dere nordpå akkurat i denne sammenhengen. Her nedpå Østlandet var det ikke antydning engang. Flott nordlysbilde men jeg syns nordlyset har litt for stor konkurranse om oppmerksomheten fra bebyggelsen.
Helene
Ketil M.

Flott bilde, kunne tenkt med å fjernet landet i forkant av bildet så bare vannet står igjenn?
Per R. G.

dere er heldige som får se norlyset for hær på på Tjøme regner det men det som mest spennende på himmlen
Vidar H.

Jeg er litt misunnelig på dere som har hatt klar himmel i det siste. Her i det sentrale østlandsområdet har det vært overskyet hver dag siden utbruddet på solen. Ikke muligheter for noen nordlysbilder her, dessverre. Liker bildet ditt, og spesielt nr. 63840.
Avsluttet .

WOW hvilket lys... ikke akkurat slik i oslo...

Flott bilde,

Hilsen Jim
Hans-Einar O.

Flott nordlysbilde, Torgeir! Misunnelig jeg også som alle andre;-) Synes det gjorde seg bra med lysene fra brua og byen som kontrast i forgrunnen.
Litt usikker på om jeg ville tatt med bakken i forgrunnen, men den er kanskje med på å skape ekstra spenning i bildet.
mvh Hans
Frank K.

Enig med deg om å ha litt ''bakkekontakt'', selv om det frister å ta bilder av det som foregår rett over oss på bekostning av det omkringliggende miljøet. Her har du fått det til til gangs!! Men personlig ville jeg ha dempet litt av lyset på sletta nærmest deg. Det tar litt for mye oppmerksomhet. Vanskelig å gjøre noe med lyset i sentrum, men jeg skal i hvertfall teste ut kortere lukkertider neste gang jeg er på Nordlysjakt. Om ikke annet så slipper man stjerner som striper på himmelen...

Flott bilde!



Jostein M.

Brukbart nordlysbilde men det heller en del mot høyre. Ville rettet det opp.
Mvh
Jostein
Torgeir S.

Hei og takk for kommentarer alle sammen!

Til informasjon til Jostein så må jeg jo bare si at jeg selvfølgelig sjekker om bildene er rette før jeg legger dem ut. Dette bildet haller ikke mot høyre, det er rett og det at kaia / byen svinger inn mot venstre side. Hvis du drar ned bildet mot toppen av skjermen så vil du se at fra høyre er linjen ganske bein helt til den kommer godt mot venstre. Sjekk også linjen i forkant så ser du at den er bein!

Mvn. Torgeir
Tom E. F.

En opplevelse må dette ha vært. Torgeir!
Kunne godt tenkt meg å vært foruten mye av lyset fra byen - synes det tar mye av ''makta'' fra nordlyset.
mvh Tom
Avsluttet .

Stemmer det var utrolig flott! Venter på fremkalling! Håper jeg få like bra bildet tilbake som den du har tatt!
Med Sortland foran virker lyset enda bedre!
Mvh Jørg
Torgeir S.

Hei og hå alle sammen igjen, og takk for nye kommentarer. Det er flott med forskjellige meninger og innspill på bildet mitt og jeg må helt klart si meg enig i at forgrunnen tar mye oppmerksomhet i dette bildet, og det var meningen her. Dette bildet er ikke bare et rent nordlysbilde men et bilde av ''Sortland by night with Northern Light''!!!???

Om et par timer får jeg lov å legge ut et nytt bilde og det blir et bilde tatt samme dag, men litt lengre ut av byen. Håper dere kikker innom og ser om dere liker det!

Ha en fortsatt flott fotovinter!

Mvh. Torgeir
Inger-Lise S.

Hei! Et nydelig bilde hvor nordlyset skinner og slynger seg flott over mitt tidligere hjem! :-) For et skinn i sjøen! Du har stått på Strand,ser jeg..
Mvh Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu