Min hyllest til fuglefotografene...
Har luktet litt på fuglefoto-kategorien og må innrømme at jeg fort kommer til kort her. Både kunnskapen og utstyret har mangler... Men jeg er her for å lære :-) Slakt ivei!

Utstyr
  • Canon EOS 10D
  • Canon EF 200 f/2,8
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/750s
  • FilmtypeDigital 100 ISO CRW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger207
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_66944} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Steinulf L.
En fin begynnelse dette her. Fine tegninger i den mørke fjærprakten.
Thomas B.
Selv om gresset ga flott miljø, så likte jeg ikke helt de 3 stråene som kommer opp forran fuglen. Men ellers det veldig bra.
Bjarne S.
Heisann!
Så du har vært ute i sola i dag du også:). Dette er jo en svært bra begynnelse (uten at jeg er noen ekspert på området). Et fint artsbilde av en svarttrost, kvinnelig sådann. Fint lys! Tror du burde ha gode muligheter med utstyret du besitter Kjetil til flere fugler på minnekortet.

Mvh
Bjarne
Kjetil H.
Hehe, jotakk Bjarne... Fuglefoto er jo såpass krevende både av han bak kamera og til dels det som er festet foran kamera at det blir ikke helt min greie, men utfordringen desto mer lokkende. Hvem vet, kanskje to dager i skauen med kamo, supertele og 16 termoser kaffe lar seg gjennomføre en gang? :-)

Ellers takk for kommentarene, skal stusse gresset i forkant neste gang :-)
Stig B.
Fint eksponert bilde av en fugl i sitt miljø. Fin detaljering på fjærdrakt. Jeg tror nok at både du og utstyret kan ta gode fuglebilder framover også.
Mvh Stig
Svein B.
Synes du har fått det til ganske bra jeg. Trosten er jo skarp og fin, og fint plassert. Dessuten fint eksponert og med flotte detaljer i fjærdrakten, noe som ikke er lett på slike mørke fugler. Det skorter vel litt på miljø/omgivelser og det er ofte der utfordringen ligger i fuglefotografens hverdag. Miljøet i bildet er i og for seg riktig, men det bidrar ikke allverden i bildet. Ofte er det effektivt å få isolert fuglen og forgrunnen skarp, mot en dus og uskarp bakgrunn. Men det er selvfølgelig ingen regel. Her er det bare å bruke fantasien og tålmodigheten.

Lykke til videre med fuglene.

mvh
Svein B
Andre K.
Her er det ikke noe aa slakte. Blender er bra og eksponering er meget bra. Hvis noe saa ville jeg hatt mer luft bak, snudd fuglen litt til hoeyre og vaer litt lavere. Straaene gjoer meg ingenting naar de siter paa bakken. Lykke til videre. Dette er en meget bra start.
Kjartan T.
Helt OK artsbilde av svarttrosten, fint lys og grei komposisjon.

Jeg har tatt utrolig mange fuglebilder de siste årene og noe av det vanskeligste er faktisk å begrense seg. Å la være å ta bilde når du egentlig ser at motivet kanskje ikke er helt i toppklassen.

Fortsatt driver jeg å bruker film på svarttrost i grantopp, svarttrost på enga og svarttrost i busken uten helt å skjønne hvorfor. Men man lærer jo stadig...

Ditt bilde er helt i klasse med de beste av mine svarttrostbilder. Lykke til videre !
Jan W.
Et bra svarttrost bilde Kjetil!

Skarpt og fint eksponert. Svarttrosten stortrives jo i slikt miljø, hvor den leter etter fine metemarker.

Men på den annen side er det vanskelig å få til gode bilder av den når den sitter i gress som her.

Mvh. Jan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu