Lofoten
Bildet er tatt på vei fra Svolvær til Henningsvær --
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-11-09 21:32:54
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon F 90
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger407
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_66951} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Eirik H.
Ah, flott motiv. Kompen sitter bra. Det er eit visst magnetastikk i biletet, men eg blir ikkje einig med meg sjølv om det er bra eller ikkje.

Har du prøvd dette i svart/kvitt?
Kurt S.
Hei. Her er det kjent og kjær natur ja. Kunne kanskje vært litt mere trøkk i himmelen, men det er jo ikke alltid like lett å få til på gråværsdager. Ellers synes jeg det ble en slags ''gamle dager stemning'' over dette bildet. Flott !
mvh Kurt
Avsluttet .
Herlig stemning her ja, liker meget godt. Kanskje spesielt at det er lite farger. Det lille som er, finnes i området rundt huset ser det ut til.
Dystert men samtidig idyllisk. Godt jobba! mvh, Linn
Tom E. F.
Ser ut til å være en trivelig plass, Bjørn!
På min skjerm er det et magentastikk som sjenerer - vil også antyde en beskjæring i toppen nedover mot det høyeste fjellet, siden himmelen er såpass lys.
mvh Tom
Inger-Lise S.
Hei! Et annerledes og vakkert bilde fra Lofoten! Her var jeg senest i sommer,Det var litt andre farger da,men fint dette! :-) Stemningsfullt bilde, Hilsen Inger-Lise
Kyrre S. F.
Fin stemning. Magentastikket virker litt som ''tidsmaskin'' på meg. Kanskje det du prøver å oppnå? Tror jeg ville tryllet bort skyen øverst for å få fjelltoppen til å bli tydeligere.
Bjørn H.
Takk for kjappe kommentarer ..

Har allerede tatt ut masse magenta, og føler ar det som er igjen er skal være...men, det er også mulig at skjermen trenger bedre kalibrering ..

Bjørn :¤
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei!
Et FLOTT motiv i et mektig landskap!her syns eg at nederste del egentlig kunne stått aleine,som et panorama.-utsnitt rett over hytta.
vh IAV
Bjørn H.
Til : Inger Anne ..

Takk for kommentar. Joda bilde kunne sikkert vært beskåret på mange forskjellige måter det..

Å kappe det rett over hytta i panorama vil ta bort 70% av bildet.

Grei det, men da er det et bilde uten fjellene og bare et heeeeelt annet motiv vi snakker om ..

Bjørn :¤
Eskil O.
Flott bilde, likte det akkurat som det er.

Eskil.
Marit E.
Jeg likte bildet ditt svært godt. Jeg har ikke villet beskjære det en eneste millimeter. Magentastikket synes jeg kler bildet. Det får et ''forna dar'' preg.
mvh Marit
Hans Olav S.
Hei Bjørn

Det er vakkert i lofoten, i allefall ser det sånn ut på bildet ditt :)

Bra komposisjon og utsnitt. Mektige fjell formasjoner og en flott speiling i vannet gjør dette bildet severdig.

MVH
Hans Olav
Caroline M. S.
Pent motiv og jeg liker godt skyen over fjelltoppene og at himmelen er så hvit. Fargene ellers har jeg litt problemer med - fjellene ser blålillarosa ut og vannet nesten svart-hvitt på v1. Det blir for kunstig i fargene for meg.

V2 ble litt kjedelig synes jeg. Tror jeg hadde likt dette motivet bedre om det var litt farge i vannet (bare litt) og ikke så mye farge på fjellene.
Caroline L.
Hej Bjørn!

Super fint bilde..likte at det var lyst på huset... syns #1 er best...#2 funkar bra med :)

Mvh
Caroline
Venche J.
Ahhh, jeg lurer på om dette er fra Hopen, eller like i nærheten. Jeg syntes jeg kjenner meg igjen. Var der en gang for maaange år siden.

Det er vakkert, og bildet er helt riktig etter min mening. Litt magentastikk, men det syntes jeg ga det typiske lyset som det faktisk er i Lofoten på en skikkelig gråværsdag.

Wenche.
Kai-Wilhelm N.
Her hamrer du på en streng hos meg som virkelig føles. Kjempeplass. Får egentlig bare lyst til å flytte opp.

Litt uheldig med magenta ''overflow''... Ville prøvd å hive inn en del gult, ta vekk litt mer magenta og klaske in en dert med rødt. (kombinasjonen med å dra i alle spaker er bare for å unngå å ta for hardt i på noen).

(Stiller muligens i glassbur her med min *noget* sterk blåfargebruk for tida..)

mvh
-kai
Steinulf L.
Flott bilde. Fargestikket sjenerer ikke. Stemning av gamle dager er nevnt. Enig i det. Meget bra!
Tom A. T.
Et bilde som pirrer litt ved ''reislysten'' til en som er fra flatbygden ;o).. Ellers stiller jeg meg bak mr. Felberg og hans synspunkter om bildet.
mvh Tom t
Rolf S.
Et vilt og vakkert stykke norsk natur, men personlig ville jeg nok foretrukket litt mindre magenta samt at jeg synes det blir for mye og for blass himmel.
M.v.h. Rolf
Wigdis W.
En lekker komposisjon og et flott landskap, men på min skjerm er det også veldig mye magenta..det virker også litt ''hardt''.. men bevares, flott likevel..
Tore Johan V.
Ser nesten ut som bildet er tatt for 100 år siden. Ikke mange moderne elementer i bildet. Komposisjonen er stram. Liker også den litt harde kontrasten. Får vel ta meg en tur til Lofoten, det er jo tross alt bare rett over fjorden fra der jeg bor nå.

-TV
monica p.
Ohh, her var det magenta ja, men jeg synes faktisk det kler bildet jeg da, ikke beskjær noe, det er flott som det er.
Mvh Monica:o)
Hans-Einar O.
Et vakkert stykke natur, og du får en følelse av å reise tilbake i tid. Flott komponert og v#1 er best, magenta eller ikke.... ;-)
mvh Hans
Avsluttet .
Synes egentlig ikke magenta-skjæret gjør så veldig mye jeg;det gjør bildet liksom litt ''gammelt''. Likte utsnittet, fine buer/linjer i det nærmeste fjellet samt langs vannkanten. Og disen mellom fjellene gjorde seg. Likte godt den ''midtstilte'' trebåten og det gamle trehuset - gir en god varm følelse av fortid. Det eneste er at himmelen var veldig hvit/grå - men den var vel slik på opptakstidspunkten antar jeg, så da er det vel ikke mye å gjøre med det.

Likte fargeversjonen best - den skapte mer ''liv'' og nyanser i et slikt motiv.

Avsluttet .
Synes egentlig ikke magenta-skjæret gjør så veldig mye jeg;det gjør bildet liksom litt ''gammelt''. Likte utsnittet, fine buer/linjer i det nærmeste fjellet samt langs vannkanten. Og disen mellom fjellene gjorde seg. Likte godt den ''midtstilte'' trebåten og det gamle trehuset - gir en god varm følelse av fortid. Det eneste er at himmelen var veldig hvit/grå - men den var vel slik på opptakstidspunkten antar jeg, så da er det vel ikke mye å gjøre med det.

Likte fargeversjonen best - den skapte mer ''liv'' og nyanser i et slikt motiv.

Christer B.
Fin liten bit av Norge dette, synes imidlertid det ble litt vel magenta og lite detaljer i skyene. Svarthvitt versjonen var langt bedre, gir meg assosiasjoner til lignende bilder tatt på 50 tallet i by og grend.
Niclas F.
Fin bild från en vacker plats som jag längtar t,baka till var dag som går....
Färgerna ser inte helt naturliga men kommer ändå till sin rätt här i denna bild... en liten (ca2cm) kropping i övre långsida lyfter bilden lite till tror jag... båten hade med fördel för mig fått ligga i profil vänd mot huset....
Den ''lofotska stämmningen har du fångat mkt väl.....
Mvh Niclas.
Avsluttet .
Hei Bjørn!!!

Det er vel få steder som er vakkrere en lofoten! Dette er et supert bilde... Litt mystisk og øde.... Glimrende!

Hvor er bildet tatt?

Hilsen Jim
Bjørn H.
Bildet er tatt på vei fra Svolvær mot Henningsvær ..

En liten avstikker fra hovedveien, og jeg fant denne lille perlen som gav stillhet og sjelefred .. :) Lofoten og Nord norge er bare herlig ..

Bjørn :)
Kristoffer R.
Synes ikke det gjør noe med magentastikket - motivet er gammelt, og da synes jeg det er kledelig med disse ''unaturlige'' fargene. Foretrekker v1, helt klart. Bildet er formidabelt. Synes kanskje skyene som ''kommer ut'' av fjelltoppen øverst i bildet forstyrrer littegrann - det ser nesten ut som en vulkan...
Arild S.
Flott naturperle du fant.
Bildet formidler det du ønsket, men jeg kunne tenkt meg litt mer i bunn.. fikk lyst til å se litt mer av sjøen.. føler at det er litt avkappet der.

Når det gjelder skyene bak fjelltoppen - ser det for meg ut som at det er en fjellrygg bak som er inntyllet i tåke.

:) Arild
Siri Elisabeth J.
Hei Bjørn

Kommer inn litt sent her....

Dette bildet minner meg om et gammelt håndkolorert postkort. Jeg synes stemningen er til å ta og føle på: Lite med fisk men vi klamrer oss fast okke som.... Om du skjønner hva jeg mener?

Ser jo det meget omtalte magentastikket, men jeg synes det er med på å gi bildet det preg som trengs for å få frem stemningen.

Tja...kanskje du kunne kuttet litt i toppen, men jeg vet ikke om det ville tilført bildet noe av betydning.

Du har foreviget en liten men viktig bit av distrikts Norge på en vakker og fin måte. Vakkert retten og sletten!

Mvh Siri ;-)
Avsluttet .
Dette var et flott sted. Motiv med et nesten nasjonalromantisk tilsnitt. Likte det godt jeg.

Vh Svenn
Avsluttet .
Nydelig bilde!!! Stemningsfullt og vakkert... Med andre ord syns jeg bildet er flott som det er. Alltid morsomt å se hvordan andre fotograferer Lofoten:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu