Fastfood
En nattens vandrer har stoppet for en kjapp matbit ....
Utstyr
  • Nikon F3
  • Micro-Nikkor 105 mm f/2.8
  • Blenderf/16
  • Lukker720s
  • FilmtypeKodak
  • Nei
  • AnnetStativ og masser av tid (10-15 minutters eksponeringer)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger1102
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_6718} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Johnny Roger P.
Hm? Hva er det fornoe? En flue sopp - håper ikke at det var du som var den nattens vandrer! ;)

Mvh johnny
Birna R.
Finner på mye rart, men spise fluesopp gjør jeg ikke ... Jeg tenkte først på en snegl, men ''matbiten'' tykkes meg altfor stor til slikt dyr. Et ekorn kanskje?
Aleksander J.
Fluesopp er godt det. Mmmmmmm....
Birna R.
Hver sin smak, AJ. Men glemte deg i regnestykket, du ferdes jo høyt og lavt ...
Aleksander J.
Mest lavt.
Fredrik T.
Hei Bjørn, fluesopp har vi ikke spist på 1000 år, sist var i Jerusalem ;-9
Over til noe annet, er det noe galt med
e-mail adressen din, jeg har prøvd flere ganger å sende deg et brev, men det kommer ikke igjennom. Får bare feilmeldinger fra serveren
Fred A.
Fine farger,men kunne nok ha vært noe skarpere...spesiellt oppe i venstre hjørne.Kanskje du rett og slett har valgt en alt for lang lukker.Har vel da en tendens til å ''skli'' litt ut..hvis du forstår hva jeg mener.Ellers et OK bilde.
MVH,FA
Birna R.
FA: ''skli ut'' på lang lukker(tid)??? Jeg bruker da et skikkelig stativ, og en sopp er noe av det mest ubevegelige som finnes???

Beklager, ikke en form for spøk jeg forstår ....

Når det gjelder skarphet på næropptak så er den alltid begrenset. Må legge skarphetsplanet der hvor det trengs mest, vilket selvsagt er gjort her. Tviler på at du kan få større skarphet enn på dette bildet, men webvisning demper jo det litt da.
Carsten A.
Et shift-objektiv, kanskje. Men det er jo ikke noe en går rundt med til daglig bruk.

Soppen er fin den, og bildet med, men jeg ble litt forvirret av tittelen. Den er sikkert snarspist (jeg har ikke forsøkt), og smaker den godt, kan en i og for seg ha glede av det noen timer eller mer. Giften i Amanita Muscaria (der fikk jeg fortalt at jeg vet hva den heter) virker etter timer eller dager.
MVH CA
Birna R.
CA: shift ville nok ikke hjelpe så mye til å løse skarphetsproblemet. I dag (bildet er 10 år gammelt) ville jeg ha tatt dette med mitt shift/tilt objektiv PC-Nikkor 85 mm f/2.8, og brukt tiltfunksjonen for å legge skarphetsplanet mer på skrå. Da hadde det øvre venstre hjørnet som FA påklager nok kunne gjøres endel skarpere. Men, her som ellers får du ikke noe gratis. Tilt flytter skarphetsplanet i en skrå vinkel, men dybdeskarpheten øker *ikke* (mange blander disse tingene sammen). Derfor øker faren for uskarphet i *nedre* del av bildet, her altså ved bitemerket i soppkanten, betraktelig. Det hele blir en avveiing, men som sagt, tilt kunne ha gitt skarphet over hele soppoverflaten uten å blende mer ned. Her gikk jeg til f/16 og det er sjelden jeg blender ned mer enn det på næropptak. Dessuten var det temmelig mørkt, så ett blendertrinn til, fra f/16 til f/22, bille ha økt eksponeringstiden fra 15 til rundt 50 minutter når resiprositetsfeilen for filmen er tatt hensyn til. Så tålmodig var jeg nok ikke, særlig med tanke på at jeg ville ha mer enn ett opptak.

Bildetittelen ble valgt intuitivt når jeg bladde i mitt digitale bildearkiv. Og det latinske navnet er korrekt nok.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu