Sightseeing
Til de som liker å gjette hva bilder egentlig er bilde av: Ikke les under prikkene. :-)
.
.
.
Dette er bilde av litt av en turistbuss. Helt framme er hvit- og gulmalt fortauskant. Så sølepytt med rusk og speilbilde. En stripe våt asfalt. Og så nederste trappetrinnet på bussen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-11-13 15:39:33
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-11-14 11:59:15
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon IXUS 400
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger287
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_67262} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Tom D.
Utrolig hva du finner av motiver !
Går du rundt med kamera fastmontert på hodestativ :D) ?
Virkelig artig. Uten din forklaring hadde det vært vanskelig å gjette seg til hva dette er.
Ville tippet på noe manipulert og abstrakt innen arkitektur, med fine farger og spennende linjer.

Når jeg nå vet hva det er, så føler jeg at rusket forstyrrer litt, selv om jeg vet at det var der, og ikke er noe du har slurvet med.
Noen får med mygg på bildet, andre får fugler langt borte på himmelen. Rusk ser det jo ut som likevel.

Men som sagt, artig !




Caroline M. S.
*ler høyt* - Takk for den kommentaren Tom! Nei, jeg har ikke hodestativ til kameraet. Kunne kanskje vært noe det. Med snorutløser og skjerm i hånden. Kunne gjort det lett for makelig anlagte som meg. Det hadde sikkert sett passe sprøtt ut, men jeg tror de andre turistene i bussen syntes jeg var en smule underlig som det var. De løp til parken vi hadde stanset ved og tok bilder av alle statuene der, mens jeg ble stående og ta bilder av sølepytter og fotgjengerfelt.

Jeg er enig med deg at rusket forstyrrer. La egentlig ikke merke til det før jeg skrev billedteksten. Har ikke kommet så langt i PS Elements-brukerhåndboken ennå at jeg klarer å få bort rusk uten å grapse det til enda mer. Men det kommer, det kommer.... :-)
Marit E.
Jøss, hva du kan få ut av sølepytt, stigtrinn på buss og fortauskant! Så hvis jeg ser en underlig skrue som kryper langs fortauet med hodet på snei og kamera stukket opp under eksempelvis eksosrøret på en fullstappet turistbuss: Ja, da er det Caroline!
Fint og artig motiv, godt sett!
mvh Marit
Rune Edvin H.
Enig med Marit.
Rune
Steinulf L.
Kunsten re å se motivene. Det gjør du til gangs! Meget bra.
Inger-Lise S.
Ja,du er sannelig kreativ! :-) Jeg skulle gjette på understellet på en trailer eller et fly,men så tok nysgjerrigheten overhånd..Nå vet jeg jo hva det er,men likevel er motivet spennende og originalt,med fine farger. Jeg syns jeg ser deg i aksjon! :-))
Men kjenner litt til det der..Når mitt reisefølge ble flau for alt det rare jeg fotograferte..Som egne sko mens jeg var midt i gaten..Det er DA man har det gøy! :-)
Hilsen Inger-Lise
Hans Petter G.
Veldig fin sett, og et spennende bilde. Rusket - i alle fall i det mørke feltet burde være lett å fjerne med klonefeltet i PS. Lag en layerkopi og prøv deg frem på det, så har du fulle angremuligheter.

Ideelt sett synes jeg kanskje også at det gule feltet nederst til høyre er blitt litt for dominerende.
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Caroline! Denne kreative fargeklatten likte eg;og det før eg hadde lest hva det var;syns komposisjonen var original og farge/detaljrik;GOD ide dette her!Også med islag av humor!Tøfft!:-)
vh Inger Anne
Mike T.
Hei Caroline.
Jeg liker ikke dette bilde, men du SER saker og ting. Meget bra fotografisk håndverk, synes jeg. Jeg mener at du IKKE bør etterbehandle annerledes.
Dette bildet gjør deg som fotograf interessant for meg.
Hilsen Mike
Caroline M. S.
Takk for nye, hyggelige kommentarer og forslag. Jeg tror jeg skal bruke dette bildet når jeg øver meg på å fjerne rusk og samtidig se hvordan det blir med mindre eller ingen gul fortauskant slik som Hans Petter foreslår. Det kan godt være Mike har rett - at det passer bedre med rusk på dette bildet. Og Mike - jeg må si jeg er ganske så smigret over at du synes dette bildet, som du ikke liker, gjør meg som fotograf interessant for deg. Jeg antar at jeg må skjerpe meg voldsomt for å holde på interessen din. :-)

Ellers må jeg jo bare si at jeg er glad for at dere synes motivet er artig/morsomt og kreativt (og forhåpentligvis kan gi andre ideer til motivvalg). Både når det gjelder dette og de fleste bildene jeg tar er jeg sterkt i tvil om det er noen andre enn jeg som synes de er OK motivmessig (he, he - bruttern rister alltid på hodet av meg og må tvinges til å se på bildene - han var med da jeg tok dette).
Caroline M. S.
OK - nå har jeg kommet til ''ruskfjerning'' i brukermanualen og har lagt ut en v2 med mindre rusk og smalere (mindre gult) fortauskant. :-)

Jeg kunne sikkert fjernet rusk i timesvis, men mens jeg holdt på ble jeg mer og mer glad i rusket og syntes liksom det passet på bildet (enig med Mike *S*). Her er alt så skeivt og malingen på både fortau og busstrappetrinn ligger i klatter. Passer med rusk i sølepytten synes jeg. Også ble det større forskjell mellom sølepytt og våt asfalt så lenge rusket var der.

Men for at dere skal kunne se forskjellen har jeg lagt ut en v2. Så får dere bare forestille dere hvordan det kunne blitt om jeg satt tålmodig og fjernet rusk et par timer. :-)
Tom D.
Godt jobbet !
I mine øyne er bildet nå bedre.
Ser ellers at du også har flikket på både trappetrinn og fortauskant. Men det er greit å gi seg før en blir
(tulle-)rusk i hodet.
Tom
Bjørn H.
Hei Caroline...

Ikke så lett å se hva dette var før jeg leste teksten din ..

Jammen må jeg si at du er kreativ, og tøyer både kroppen og grenser for fine detaljer ..

Syns heeeelt klart best om V2.

Den er ruskfri, fargesterk. og morsom i komposisjonen..

Et litte ''krydder'' av et bilde..

Bjørn ;¤
Caroline M. S.
Tom - svært så godt syn og god observasjonsevne du har! Jeg har vært bortpå trappetrinn og fortauskant med kloneverktøyet, men kan knapt se det selv (selv om jeg vet hvor det er jeg har mekket). :-)

Takk Bjørn for vennlig, oppmuntrende kommentar - ruskfritt er vel ikke v2 selv om den har mindre rusk enn v1. ;-)
Ketil P.
Om det er aldri så kreativt; jeg synes egentlig det var veldig rotete. Men fargesammensetningen var jo ok.
Caroline M. S.
Takk Ketil! En kommentar om at bildet er rotete ventet jeg på og det forbauset meg at den ikke kom tidligere. Men det er vel ikke så lett å komme med slikt etter en rekke voldsomt rosende kommentarer. Veldig fint at du gjør det! :-)

Det at bildene mine er rotete kan jeg visst ikke høre mange nok ganger (dessverre). Men jeg har blitt litt flinkere. I hvert fall i teorien siden jeg så det selv denne gangen - riktignok etter at bildet var tatt. Det går laaangsomt framover her. :-)
Kristoffer R.
Nok en gang orignialt og fint. Liker kontrastene mellom den grå asfalten og de sterke fargene. Lurer på om det ville vært bedre å kutte bildet litt i venstre kant, slik at det ble litt ryddigere? Hvis du klippet i grensen mellom veggen og trappa hadde ville det kanskje funket enda bedre. Men jøssda - dette er veldig morsomt som det er!
Hans Olav S.
Kreativt og fargerik komposisjon, selv om den ikke gir meg noe.

Synes du er flink til å finne motiver. Stå på!

MVH
Hans Olav
Nils L.
Usansynlig kult. Virkelig kreativt og originalt.
Mvh Nils :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu