Blåsur
Denne innsjøen skulle være rødbrun av farge og grumsete. Sur nedbør har gjort vannet klart og blågrønt. Vi enser ikke miljøforgiftningen før fisken flyter opp, død.
Utstyr
  • Nikonos V
  • UW-Nikkor 15 mm f/2.8
  • Blenderf/11
  • Lukker1/4s
  • FilmtypeKodak
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger990
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_6740} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Jon H.
Et flott bilde Bjørn.
Får meg til å filosofere litt om livet der oppe i vår verden...
Utrolig skarp og med gode farger.

Mvh Jon Hermansen
Avsluttet .
Väldigt fin..snyggt med det nedre röda bladet..hoppas att du var på glatt humör när du tog bilden så att inte PH-värdet försämrades ännu mer när du hoppade i plurret,hehe...fungerar ljusmätning på samma sätt under som över ytan ??
mvh/gunte..
Birna R.
GH: alltid i god humør når jeg gjør noe meningsfullt. Dokumentarsiden av naturfotografiet er like viktig som den alltid har vært.

Og ja, en Nikonos fungerer like greit under som over vann, det er den faktisk laget til. I dette tilfellet, kamera på stativ og eksponering rakt fram etter blenderautomatikk.
Carsten A.
Paradoksalt vakkert, og selvsagt pent gjort. Ærlig talt ser det bare rent og pent ut for den ukyndige. Klart vann blir vel lett oppfattet som rent. Stativ under vann - her overlater du intet til tilfeldighetene! Opplagt et blant flere av dine bilder jeg får stor sans for, som alt antydet, paradoksalt nok for det estetiske!
MVH CA
Birna R.
CA: paradoks, ja. Pent er ikke nødvendigvis rent. I denne sjøen er allerede fisken død ut. Pent, klart vann fordi det er nesten livløst. Plantene holder lengst.

Når innsjøene i heilandskapet på sørlandet får samme intense blåfarge som middelhavet begynner folk å stusse, med god grunn. Da er sjøen allerede så sur at fisk ikke kan leve der. Surhetsgraden (pH) nærmer seg da coca-cola og slikt trives ikke fisken i.
Stativ under vann er noe jeg har brukt i åresvis.
Mats N.
Intressant, för en i ämnet mindre kunnig!
Att man inte tänkt sej undervattensbilder tagna med stativ kan bero på att en så stor del av de man sett är tagna med blixt, och resten i medelhavets starkare ljus, tror jag.
Bilden är även i mina ögon vacker, med kunskapen som bibragts blir det vacker i en sorts vemodig sans, och det bara fortsätter (vårt förstörande av miljön)...
MVH/Mats N.
Avsluttet .
Utrolig nydlig bildet, alt virker så deilig og fredelig der nede på bunnen av vannet.
Liker fargene og utsnittet/formatet på bildet.
+ i boka til deg. :)
Jeanette L.
Spennende utsnitt!
Alexander T.
Perfekt.......
Hans- Georg S.
Et av de beste undervannsplantebilder jeg har sett, meget bra!
Aleksander J.
Mg +
Birna R.
AJ: slepphendt med karakterene i dag?
Ann F.
Lurer på hvorfor jeg har oversett dette tidligere..
Rent bortsett fra alt det tekniske ovenfor: vakkert bilde, kan tenke meg det i STORT format på en vegg!
Mvh Ann
Birna R.
AF: det blir ikke billig ...
Aleksander J.
BR: Det er jo jul...
Birna R.
AJ: må skynde meg å legge ut masser av bilder da, så man får + i boka di?

Bildet er helt OK det, men i forhold til andre av undervannsbildene mine så er dette nokså tradisjonelt. Styrken ligger i den dokumentariske verdien. Denne sjøen har jeg feriert i nærheten av i over 40 år, og det var en nifs opplevelse å se hvordan den snikende miljøforgiftningen ødela innsjøen for ca 10 år siden. Brått var det rødgule skogsvannet borte og istf. så var det blått, dødt vann så langt øyet rakk.
Aleksander J.
Du får Mg+ i Naturfag og samfunnsfag også.
Per Harald O.
Delikat!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu