Veien gjennom arktis
(fra Svalbard)
Bildet inngår i albumet Svalbard -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-11-16 01:38:47
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-11-16 15:08:22
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2003-11-16 15:23:57
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2003-11-16 22:15:13
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2003-11-16 22:15:44
    Versjon #6
  • Lagt inn: 2003-11-16 22:16:08
    Versjon #7
Utstyr
  • Canon EOS300D
  • Canon EF 20 mm
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/8
  • Lukker10s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger678
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_67554} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .

Ville valgt en helt annen bakgrunnsmatrise. Hvit blir veldig galt. Legg det inn en gang til med svart eller grå bakgrunn!!!! !!!!!

Vh Svenn

Kristoffer R.

Flott og veldig dramatisk - dette bildet kunne fort blitt kjedelig med så få farger, men du har klart å få det til å bli spennende. Hvordan fikk du til den rammen?
Asbjørn G.

Svenn: At hvit bakgrunn er helt feil blir jo bare din subjektive mening, som du selvsagt skal få ha for deg selv.

Selv synest jeg min bruk av ramme fremhever utrykket mitt på dette bildet. Som Kristoffer antyder i sin kommentar så underbygger denne rammen bildets dramatikk og spenning.

Takk for tilbakemeldinger.
Tommy R.

Velkomponert bilde. Meget bra utnyttelse av få elementer. At bakgrunnen er hvit her ser ut til å fungere veldig bra i og med at bildeflaten også er lys. Ramma rundt var nesten litt tøff, men kan også virke litt tilfeldig i sin utforming.
Daniel Mero R.

liker komposisjonen godt, men jeg savner litt kontraster. En annen hvitbalanse kunne muligens gjort seg, slik at det hvite kunne blitt helt hvitt og det gråblå mer blått. slik tror jeg bildet ville gitt mer intrykk av bitende kulde og faenskap. ''Arktis'' lissom.
Thorir V.

uenig med svenn... syns det er fint med hvit bakgrunn. syns bildet er veldig fint men ''filmrammen''??!??!... hmmm... du har kansje ret at den gir bildet en viss dramatikk/spenning (hasselblad karakter?!?) men for min del så synes jeg at det blir lidt... (hvordan siger man det på norsk?) pretensious.

hadde vært interessant å se originalbildet også.

håper det kommer flere i lik stil..

mvh
thorir
Carsten A.

Tja, noe dystert arktisk vinterlandskap. Er ikke helt med på denne sterkt begrensete toneskalaen. Ser heller ikke poenget med denne 6x6-lignende filmrammen (om det da ikke skulle være for å demonstrere at slike rammer kan legges in på alle slags bilder uansett opprinnelse).

Tror bildet med en bedre toneskala og uten påklistret rammeverk har et visst potensiale. Skulle gjerne sett en versjon presentert på et slikt grunnlag.
MVH CA
Avsluttet .

Hva gjorde du for å få den ramma? Kunne gjerne tenkt meg noe lignende på noen av mine bilder..

Likte bildet ditt.
Niclas F.

Fin bild!
Frågan är om inte tonerna borde vidgas lite här,,situationen är i kvällning antar jag men jag antar också att det situationen i sig upplevdes som mera kontrastfylld...föreslår ''kurvor eller lite nivåer i ph-shop'' . Hade nog kroppat bort stenen helt i nedre kant av bilden...eller intagit ett lägre perspektiv och gett stenen funktion och större mening för bilden...
Fint hur som helst!
Mvh Niclas.
Avsluttet .

Likte veien som snor seg innover i bildet. Tiden står liksom stille et øyeblikk i dette arktiske landskapet. Likte dette bildet veldig godt.

Bakgrunnen skal jeg ikke si noe mer om, men vil benytte anledningen til å si at det sikkert kunne vært sagt på en annen måte fra min side i den forige kommentaren min. Sorry !!

Vh Svenn
Asbjørn G.

For interesserte har jeg nå lagt ut originalfotoet. For dem som ikke liker hvit bakgrunn kan jeg anbefale sort bakgrunn med grå ramme, noe jeg likte godt til den originale versjonen.

Endel av kommentarene til dette bildet har kommet på toneskalaen til dette bildet. For dem som ikke har vært på 78' nord, så kan jeg bare fortelle at det er et helt spesielt lys så langt nord med en sterk blåtone. Spesielt kommer dette frem i mørketiden. Og til deg som trodde at dette var et nattbildet tar nok litt feil, bildet er tatt nesten midt på dagen kl 12:59.

Ellers ville jeg satt pris på om noen ville gitt originalfotoet en annen toneskala, og sendt det tilbake til meg. Legger gjerne til som ny versjon om resultatet blir bra.

Takker så meget for alle tilbakemeldinger.
Carsten A.

AG: Har nettopp sendt deg et endret bilde slik jeg selv ville foretrukket det. På den versjonen du har lagt ut som v2 må imidlertid histogrammet strekkes ganske kraftig, og de setter selvsagt sine spor i form av et ''stygt'' histogram.

Om din original (RAW eller JPEG?) ser likedan ut har du nok undereksponert en god del (1-1,5 blendertrinn, tenker jeg).
MVH CA
Asbjørn G.

Meget interessant å få så gode tilbakemeldinger. Det hjelper mye for resten av arbeidet med Svalbard-serien min.

CA: La inn din korrigering som versjon 3. Et veldig bra utsnitt i mine øyne. Mener du har klart å beholdt mye av den originale tanken med bildet.

Siste bidrag er fra Tor-Ståle Hansen, versjon 5, 6 og 7. Hadde sansen for måten dramatikken var fremhevet på på fem og syv. Mange takk for den tolkningen.
Tor-Ståle H.

Hei Asbjørn,

Jeg synes at ditt bilde fortjente bedre farge- og lysjustering.

Som du ser av ditt eget bilde, samt CAs forslag er det ikke riktig justert mht. lys og farge. Det avslørers spesielt av de røde veistikkene, som skal være orange/rød. I tillegg er ikke snø og vinterlandskap blå. Jeg er selv oppvokst i et arktisk landskap og har ''sett'' mye dramatisk vær og lys, selv finner jeg mitt forslag, #6 her, mest naturtro, men #5 her, gir den dramatikken bildet behøver.

Et meget ok bilde men kunne med fordel vært lagt ut i et større og kanskje breder format.

Ser gjerne frem til flere av dine bilder.

8) TS
Eirik D.

Versjon 5 ble bra, noen vil kanskje synes det er litt i overkant, men det står godt til landskapet...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu