Variasjon over tema....
Skjære i flukt III
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-11-18 22:26:25
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • Annet-1,3 EV ISO 320
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger630
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_67897} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Helge Øyvind H.

Kjempeflott fanget! Det beste fuglebildet jeg har sett på lang tid
eirik a.

Et bra bilde dette. Noe kjedelig bakgrunn, tenker da på fargene. Eller er det flott at metallskinnet kommer frem i skjæras drakt. Egentlig en veldig fin fugl

Mvh Eirik A
Avsluttet .

En skjelden fugleart å se her på foto.no, et skikkelig blinkskudd
Krister B.

Til tross for at bildet ikke virker helt knallskarpt, så er det mest flatterende bildet jeg noen sinne har sett av en skjære (eller sjur, som vi sier her nord). Noe har klaget litt på bakgrunnen, og kanskje kunne grønt gjort seg bedre, men dette er liksom en fugl av høsten, synes nå jeg, så bakgrunnen passer fint. Dessuten er det ikke bakgrunnen som er viktig her, men fuglen! Ganske bra gjort!
Geir Helge S.

Fluktbilde med gode kvaliteter, men når ikke helt opp på grunn av litt dårlig skarphet.
Geir
Stig B.

Dette bildet likte jeg godt, du fanget den i en veldig flott positur, som viser fargene og formen ypperlig. At den ikke er kirurgisk skarp er ikke jeg den rette til å mene noe om :-). Bakgrunnen helt ok, bortsett fra at det lyse partiet kunne ha plassert seg mer sentralt.

Godt bilde av en fugle jeg faktisk ikke engang tenkte på å ta bilde av, anser den som for mye bråkmaker, tenker jeg. Må nok endre oppfatning der.

Mvh Stig
Avsluttet .

Supert bilde... Flott fanget, men litt synd med skarpheten!

Hilsen Jim
Svein B.

Dette er nok det skjærebildet i serien din jeg liker best hittil, Ketil. Noe mere skarphet er mulig å oppnå, men dette er allikevel bra.

mvh
Svein B
Andre K.

Denne arten har vi ikke her borte paa oest kysten. Lengter hjem naar jeg ser disse som vi paa vestlandet kaller sjor. Ikke lett aa fange disse paa bilde med den maaten de flyr paa. Meget bra eksponert or DOF, men dog ikke helt skarpt noe som ikke plager meg. Meget bra Ketil
Venche J.

KK, du tar kaka i dag. Fyflate jeg likte det.

Wenche.
Rune Edvin H.

Denne gang styrta den ikke.
Rune
Thomas B.

Jeg tenkte faktisk på å sette meg ned å ta bilder av skjærer forrige gang jeg kom på jobb og så flere sitte på søppeldunkene utenfor.

Jeg synes dette var en veldig flott utgave av sorten. Eneste jeg ikke likte, var øyet, selv om jeg ikke vet om det kanskje ser sånn ut i virkeligheten?
Jan W.

Dette synes jeg var veldig bra Ketil.

Flott fluktpositur med nydelig fargespill i skjæras vækre fjærdrakt.

Bedre skarphet og en annen bakgrunn er selvfølgelig mulig, men synes ikke det trekker ned nevneverdig her.

Jan
Thore A.

Pen positur og pen bakgrunn, men desverre håpløst uskarpt.
Jan N.

Meget bra! Den lille uskarpheten plager meg ikke nevneverdig.
Bra jobba!

JanJ
Ketil K.

Jeg har lagt ut et mer detaljert utsnitt, der fremgår det at skjæra er ganske hårete (!) i strupen. Dette kan bidra til å oppfatte bildet som mer uskarpt enn det i virkeligheten er.

Bildet er kjørt gjennom NeatImage på grunn av all støyen som fremkommer når bildet lysnes opp ( det er jo tatt med EV på sterk minus). Lav EV må benyttes på Nikon D100 som bildet er tatt med for å beholde tegninger i det hvite. Og Nikon D100 har en del støybegrensninger som kommer til syne når mørke partier lysnes, så det er kryssende hensyn å ta. Forholdene var tilnærmet optimale, med lavt sollys da bildet ble tatt. Avstanden til skjæra var litt stor, så det er mer å gå på med et nærmere opptak.
Tom A. T.

Meget severdig bilde. Skikkelig interessant å studere detaljer og fargespill i fjærdrakta. Flott positur på skjæra er det også.
Vellykket bilde.
mvh Tom T
Wigdis W.

Kjempelekkert bilde..jeg har stor sans for dine fuglebilder..
Syns ikke den lille uskarpheten gjør noe..det er helheten som teller .
Thore A.

KK: Du er vel klar over at du kan laste inn egne kurver i D100 som gjør at eksponeringen kanskje passer bedre til den type fotografering som du driver med? Jeg ser at du stadig kompenserer når du tar fuglebilder. Ulempen med dette er jo at du forskyver hele toneskalaen - og får støy i mørke partier når du letter dem opp. Et alternativ er å laste inn kurver som kompenserer i de områdene du behøver - og ikke forskyver hele toneskalaen.
Husker ikke helt hvor jeg fant disse kurvene, men et søk på D100 and curves på Google burde nok gjøre susen.
Thore A.

Ketil K.

Enig i at det hadde vært fint om man bare kunne redusert høylysene, uten at det berørte mørke områder. Det hadde løst et problem, absolutt.

Så vidt jeg har forstått er det bare mellomtonene som kan justeres ved hjelp av nedlastede kurver. Høylys og mørke områder blir ikke berørt.
Thore A.

De kurvene som ligger på nettet som jeg har sett har tatt seg av mellomtonene, men det skulle ikke være noe stort problem å finne frem til en kurve som tar seg av høylysene. Man må bare lage en kurve passer til det bruket man trenger, for så å laste den inn.
Ketil K.

Jeg legger ut spørsmål om noen har erfaring med dette. Meget godt forslag!
Carsten A.

Har vært så opptatt i det siste at jeg ikke har fått fulgt med. Her var jeg nær ved å gå glipp av noe bra, det var jo veldig mye bra i dette bildet, fin positur. Høyere skarphet hadde selvsagt vært ønskelig, men også dette resultatet gir et fint bilde av fuglen. Som prestasjon er det vel egentlig litt bedre enn bildet, for å si det slik, for denne fuglen er skikkelig vanskelig.

Når noe høres ut som det er for godt til å være sant, så er det gjerne nettopp det. D100 har utvilsomt en høylyssvakhet (i motsetning til Canon 1Ds, som er vesentlig bedre på dette punktet).

Ved en gitt påvirkning (lys*tid) mettes brikken, det aktuelle området blir utbrent. Dette gjelder for alle brikker (og all film), spørsmålet er bare om en får registrert mørke mellomtoner før utbrenningen kommer. Jeg kjenner igjen problemet fra det året jeg brukte D100.

Dette, som er en egenskap ved den aktuelle hardware, kan ikke påvirkes gjennom software. Hverken ved opptak i RAW-format eller andre filformater kan en endre utbrenningsnivået. Kurver i RAW-format høres eiendommelig ut, hva skal det være godt for? Dette ville i tilfelle ikke være noe annet enn instrukser til konverteringsprogrammet - og da kan det nødvendige gjøres der. I Bibble kan omtrent alt legges som default, om det ønskes. Kurver kan ellers bare - på fornuftig vis - påvirke det som ligger under utbrenningsnivået og over det nivå der intet er registrert.
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu