Velbekomme
Har forsøkt flere ganger på dette og aldri vært helt fornøyd med resultatet. Men nå setter nok årstiden stopp for flere forsøk i år. Er jo avhengig av lav kveldsol for å få den rette belysningen. Dette var det beste jeg fikk til av de gangene jeg hadde muligheten.
Bildet inngår i albumet Fjærtegn - En serie av bilder med fugl som motiv men ikke som artsbilde.
Fotograf
Utstyr
  • Canon 10 D
  • Sigma EX 120-300 2,8
  • Brennvidde250mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/350s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger455
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_68214} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Hans Olav S.

Litt uskarpt, men du klarte da å fange fjærkreet med kameraet. Belysningen var ikke ille heller. Hva holder fuglen på med forresten? Jeg er ikke ornitolog så jeg har ingen anelse.

MVH
Hans Olav
John G.

Ser jo at anda speiles i vannet i det den går inn for landing, men synes ikke dette ble vellykket, Jan.
That's it...
John :-)
Kjartan T.

Ideen likte jeg veldig godt, men som du selv skriver så skulle du nok ha hatt noen flere forsøk...
Carsten A.

Klart verdt flere forsøk på egnete tidspunkter, men dette var nok ikke så vellykket. Atskillig for uskarpt og virker undereksponert.
MVH CA
Thomas B.

Måtte tenke meg litt om før jeg så hva det hva det var for noe. Ideen er god, men det mangler litt på skarpheten, og det er noe annet som ikke stemmer helt også. Er det hvitballansen? Jeg kunne også godt ha tenkt meg noen flere ''duppeditter'' på vannoverflata slik som den oppe til venstre. Ellers må jeg si at det var bra treff på posisjonen til anda. Den likte jeg.

Mvh
Thomas
Svein B.

Spennende motiv dette Jan, men som flere har sagt så mangler det nok litt før du er i mål. Noe uskarpt, og det hadde kanskje vært ideelt å få anda så nær vannflaten som mulig for å få med maksimalt med detaljer. Har aldri prøvd dette selv, så jeg har ingen egne erfaringer å snakke ut i fra. Regner med andedammen din får jevnlig besøk igjen når lysforholdene blir gunstige igjen, for å gjøre nye forsøk.

mvh
Svein B
Stig B.

Synes du får mye pepper; liker konseptet veldig godt, regner med at du har en lærekurve der, slik som vi andre har når vi begynner på noe nytt.
Jeg tenderer til å være enig med SB i at det hadde kanskje vært bedre med max treff å få den i touchdown øyeblikket, før bølgene ødela speilbildet. Store krav??? Du har gjennom dine kvaliteter lagt opp til det selv :-)
Mvh Stig
Jóhann Á.

Hei Jan!
En absolutt genial idé!! Syns du har kommet langt på vei med å fullføre den. Anda kunne vært noe skarpere og litt nermere.
Bjørn H.

Hei .....Skarpheten er nevnt..utover det tror jeg du er inne på noe forferdlig morsomt -

Bjørn ;¤
Avsluttet .

Bare idèen er jo knall. Sikkert ikke lett å få til slik du selv antyder. Det at du legger ut nå er jo egentlig bevis nok for at det særdeles vannskelig å få til. Ellers skal jeg ikke uttale meg om noe som helst innen opptaksforhold for et slikt bilde for det er jeg ikke god nok til.

Vh Svenn
Arne S. G.

Synes ikke uskarpheten gjorde noe, det er jo tross alt et speilbilde. Men du kunne økt kontrasten og fargemetningen noe så hadde det fungert bedre.
Er enig med de som synes det er en morsom idé. Ser frem til flere forsøk.
Arne S. G.

En ting til. Prøv å speilvend/snu bildet så gakken flyr motsatt vei, altså fra venstre mot høyre.
Vi leser skrift fra venstre mot høyre, og hjernen vår er koda slik at vi oppfatter alt som går motsatt som litt tungt og kranglete.
Jostein M.

Hei Jan! Har virkelig sansen for det du forsøker på her. Ser at det mangler en del på 100% klaff men det er fint å ha noe å jobbe mot. Kunne tenkt meg ørlite mer kontrast i hele bildet.
Mvh
Jostein
Reidun G.

En bra speiling når en ser på fargene, men du vet du har skjemt oss bort - så neste gang håper jeg vi får se et skarpt speilbilde, gjerne med orignalen i fokus også.
Lett å være storforlangende :-)
Reidun
Charlotte M.

Det her er jo eit bilde du har jobbet veldig mye med og resultatet snakker for seg sjølv, aldeles bra;) bare det å kome på denne ideen er jo vanvitti bra, trur eg digger deg;)

Mvh Charlotte
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu