Fjorden-2
Dette bildet er på en måte fortsettelsen av mitt forrige bilde fra Reinefjorden. Istedenfor et stort panoramabilde vil jeg legge ut tre enkeltbilder.
Her ligger fjorden stille og fin en novemberdag. Når det blåser opp er det derimot ikke særlig hyggelig å være utpå i småbåt. Fjorden er som nevnt ganske dyp, og det kan bli skikkelig grov sjø. I tillegg kan det komme kraftige og uberegnelige fallvinder fra de bratte fjellsidene. Folkene som bor og bodde innerst i fjorden har nok hatt mang en tøff tur over. Dessverre har det også skjedd ulykker her. Naturen er vakker, men kan også være nådeløs på slike steder, noe man bør ha den største respekt for.
Bildet inngår i albumet Senhøst i Lofoten - Bildene i denne serien er tatt i Moskenes og Flakstad i Vest Lofoten.Det er i slutten av okober, og begynnelsen av november. Forsøker å vise litt av stemningen ytterst i Lofoten på denne tid av året.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-11-21 13:33:56
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • -
  • Blender-
  • Filmtypeiso50
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger412
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_68224} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Eskil O.

Fint naturutsnitt, så fredelig ut på dette bildet. Kunne vært artig å se forskjellige ''værbilder'' også fra denne fjorden, varierer nok en god del i lys.

Eskil.
Kurt S.

Hei Eskil og takk for kommentar.
Jo hvis det hadde klaffet slik med været en gang jeg var der ute kunne det vært artig å få prøvd seg på noen uværsbilder. Jeg har vært mye ''plaget'' med godvær de gangene jeg har vært der i det siste -:)
Dette med lyset har du rett i. Jeg har en gammel tante som bor ved fjorden, og har bodd der hele sitt liv. Hun sa følgende: ''Jeg blir aldri lei av å sitte å betrakte naturen og fjorden. Lyset skifter til stadighet. Både med årstid, vær og tid på døgnet''
Ha ei god helg.
mvh Kurt
Jóhann Á.

Hei Kurt!
Syns kanskje det var vel blått her også, men at bildet viser hvor storslagen naturen er, det gjør det. Er det hus som står på tangen, midt i bildet? Jeg valgte å tro at det var det, noe som gjør naturen enda større.
Bjørn H.

Et vakkert og pent bilde Kurt ... Kan godt tenke meg at det kan være tøft til tider, hvor havet ikke er like vakkert, men faktisk litt skummelt når det står på som værst ..

Men det kan igjen være meget fasinerende for en fotgraf da..

Har vært endel nordover for mange år siden, men tenker at jeg må ta meg en tur snart..

Kunne gjerne tenkt meg lofoten i skikkelig ruskevær.. heheheh ..........

Bjørn ;¤

Avsluttet .

Hei!

Naturen er flott der, men savner liksom noe blikkfang. En tom sjø, med noe berg i forgrunnen. Det fenger liksom ikke. Eksempel på forgrunn? En båt, et naust en blomst....ett eller annet som blikket kan starte på, for så å vandre utover i bakgrunnen for å beundre sjøen og fjellene.

Dessuten syntes jeg også på dette bildet at himmelen er litt for lys i forhold til de ellers dempede fargene i bildet.
(Det blir da min personlige mening, andre er kanskje uenige?)

god helg til deg og :-)

Freddy
Inger-Lise S.

Storslagen flott natur og et fint bilde!
Hadde vært fint å få se havet i kok,ja! (Lett å si når man er på land..) Fint utsnitt du har tatt.
Hilsen Inger-Lise
Steinulf L.

Storslagen natur. Frister med en Lofoten tur snart, og ikke nødvendigvis på sommeren. Utsnittet er godt, men kanskje litt mye blått? Ser frem til flere bilder i denne serien.
Marit E.

Ja, Lofoten er flott! Som du er inne på, har du vært plaget med godvær. Det var også jeg i sommer, lengtet virkelig etter no ruskevær der jeg trålet Lofoten på kryss og tvers. Men neida, bare sol og blå himmel.
Likte bildet ditt, men en anelse for blått i mine øyne. Savner å se den flotte grønnfargen på fjellet til høyre. Fint utsnitt.
mvh Marit
Kurt S.

Takker for kommentarer. Johann: Jo det er et hus du skimter i det fjerne. Plassen heter Rostad. En gang bodde det mange familier på plassen og der var butikk. Nå er det bare 4 stykker igjen, tror jeg.
mvh Kurt
Marina R.

Liker det veldig godt!
Flotte farger, og et utrolig fint landskap;o)

Tror jeg liker #2 best.

Marina
Inger Anne Maritsdotter V.

Bor du i disse storslåtte omgivelsene? Fin historie til den majestetiske naturen;flotte fjell , farger og lys.
Stein R.

Flott bilde og stemning. Liker det godt. Men skulle ønsket at fjellet til venstre ikke ble kuttet på toppen. Men det er visst bare meg som synes det
Mvh Stein.
Kurt S.

Hei igjen og takk for kommentarer til dere også.
Inger A. Nei jeg bor i Bodø, men jeg er født og oppvokst på Reine i Lofoten. Har fremdeles barndomshjemmet mitt der ute så jeg tar meg en tur av og til. Ang. dette med uværsbilder. Når det er uvær er det ikke bare enkelt å reise med ferga over Vestfjorden. Det blir helst at man ser på langtidsvarslet og tar turen når været er høvelig bra. Derfor blir det helst godværsbilder derfra -:) så slik henger det sammen.
Stein: Jo det er klart at jeg skulle helst hatt med hele fjellet til høyre (mente du vel) men da måtte jeg hatt mye bedre vidvinkelobjektiv. På dette bildet prioriterte jeg å ta med fjorden og fjellene rett frem. På den annen side hvis jeg hadde valgt et annet ståsted kunne jeg kanskje fått det til slik du sier. Men, slik er det nå. Det er ikke alltid at alt blir perfekt -:) På mitt neste og siste bilde ( i denne omgang ) fra fjorden vil hele fjellet der komme med.
mvh Kurt
Avsluttet .

Heisann Kurt

Et fint og beskrivende bilde for norske fjorder med høye fjell på sitt beste egentlig. Har opplevd de fleste fjorder, store og små oppigjennom årene og det som er felles for de fleste med HØYE fjell på sidene er fallvinder som du nevner her. Det har jeg opplevd ved flere anledninger, og med STORE fartøyer. Ja, det er skummelt for vindene kan ta tak i fartøyet og gi det en skikkelig drift mot en av sidene i fjorden. Spesielt hvis det er smalt i fjorden. Det virker kanskje søkt at et stort fartøy kan bli påvirket av vinden på en slik måte inne i en beskyttende fjord, men det ER faktisk slik og det sier igrunnen litt om hvor sterke disse fallvindene kan bli. Så hvis man ikke er på vakt kan det gå fort på land.

Så jeg tror nok du har et godt poeng her Kurt og det er ikke rart at de som bor og har bodd her har respekt for dette og andre fenomener som opptår inne i fjorden. Ja, det var et flott bilde og ikke minst en god tekst, som har meget gode og faktiske opplysninger om forholdene som kan oppstå inne i en slik fjord. Det var kanskje ikke din mening å dra det så langt som jeg har gjort her, men jeg måtte bare fortelle deg om egenopplevd erfaring og bekrefte det du sier i teksten.

SUPERBRA !!!!

Vh Svenn
Kurt S.

Hei Svenn. Takker. Jo det du forteller her er tankevekkende og ting man bør være klar over når man ferdes i slike fjorder.
Har et par ganger krysset denne fjorden i småbåt når været ikke var det beste. Det er av de få gangene jeg har vært skikkelig engstelig på havet.
mvh Kurt
Wigdis W.

Et skikkelig flott bilde fra en vakker landsdel..skal nordover til sommeren og håper å få oppleve noe av det jeg ser i dine bilder !
Espen L.

Flott blåskjær i lyset, ''kjenner'' at vinteren banker på. Jeg ville gjerne hatt med toppene til høyre, da hadde vi fått enda mer inntrykk av de høyre bratte fjellene.
Jeg var på besøk i sommer og hadde noen flotte fotodager i Reine - vakkert!
Mvh Espen
Marianne M.

Hei Kurt..... For meg som aldri har vært i Lofoten er det flott å se slik storslagen natur formidlet på en god måte. Jeg liker v #2 best. det er litt lettere og lysere enn hovedbildet,noe som gjør at de majestetiske fjellene kommer bedre frem.
Skulle også likt å se toppen av fjellet til høyre,men vet det ikke er enkelt å få med alt.

Mvh Marianne :-}
Per R. G.

flott det meste er sakt her
Fred S.

Vel blått, sier Johann, vel blåst, sier jeg, som liker blått, og lenge har vurdert å fotografere natur med kunstlysfilm. (Men det var før jeg ble digital) Når naturen attpåtilo er så mektig som dette, må jeg bare si meg mer enn tilfreds.
vh fred
Kurt S.

Takk igjen til dere alle.
Wigdis: Hvis du trenger noe reisetips eller andre opplysninger når du/dere skal nordover så er det bare å ta kontakt, så skal jeg hjelpe til hvis jeg kan.
mvh Kurt
Nils L.

Ser noe der langt i det fjerne. Får en viss ensomhetsfølelse av bildet. Det er kanskje litt tomt.... (?)
Mvh Nils :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu