Løvmeis eller granmeis?
Jeg hadde egentlig planer om å legge ut noe annet enn fuglebilder idag, men ingen av de bildene jeg tok idag var utleggbare, så da ble det heller fra gårsdagens ''treningsøkt'' ved fuglebrettet.

Det er kanskje ikke verdens mest spennende bilde, men jeg blir veldig glad for konstruktiv kritikk.
Bildet inngår i albumet Fuglebilder -
Utstyr
  • Canon 300D
  • Canon 100-300 USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/25s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger289
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_68304} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .
Nå må det en gang for alle bli slutt på denne fugle galskapen. Det er rett og slett ikke så artig å se bilder av småfugler på grener. Jeg skjønner rett og slett ikke motivet.

mvh
Kris Blaze
Stig B.
Fin nærhet og detaljering, bra skarphet og lys. Bakgrunnen passer til denne fuglen. Har du brukt litt mye usm på denne ??? Jeg tror det er en løvmeis du har her, ikke helt hvite kinn og litt matt hette.

Håper på bra fotovær i morgen, så får vi skaffe noen nye bilder.

Mvh Fattern
Thomas B.
KB: Om du ikke liker fuglebilder, hvorfor gidde å kommentere bildet? Du ser jo på thumbnailen at det er en fugl... Jeg liker ikke slike bilder som du tar, men da lar jeg bare være å kommentere dem.

SB: På mine skjermer ser det ikke ut som det er for mye USM, men det kan godt hende du har rett. Den hvite silhuetten er fra sollys fra siden. Det skal bli bra lys imorgen:-)

Mvh
Thomas
Avsluttet .
Fortsett å ta bilder av fugler for min del ! Har selv hatt denne fascinasjonen. Synes kanskje at greinene ble litt rotete. Finnskjegg og lavbevokste greiner gjør seg bedre som omgivelser.

V h Å s m u n d
Svein B.
Mistenker dette å være en løvmeis, ut i fra den brunlige buken og delvis kinnene, samt det mattbrune skjæret i hetta. Men det er vanskelig å si sikkert ut i fra denne vinkelen på fuglen. Hvis du har et bilde som viser vingen, (fra siden), så kan du gjerne maile det til meg, så kanskje jeg kan se det svein.bekkum@birding.no

Ellers er det bare å legge ut fuglebilder. De som ikke liker de kan vel for guds skyld hoppe over de. Du viser framgang Thomas, men her mangler det litt på skarphet, samt at du bør jobbe litt med miljø og omgivelser, som ÅL sier.

mvh
Svein B
Jan W.
Ingen tvil om at det blir bedre etter hvert Thomas.

Hvis du har tid og lyst kan du jo lage et litt mer spennende miljø til meisene når de kommer for å spise. Planlegg gjerne bilder med hensyn til lysets innfallsvinkel i miljøet og ønsket plassering av fuglen. Det er mange brikker som må falle på plass for å få de riktig fine bildene.

Jan
Kjartan T.
Ja, ta fuglebilder! Mange av oss liker det...

Dra ut i skogen å plukk deg en grein som du skal ha fuglene på i dag. Finn en med mye ganskjegg, fest den til en planke og sett boksen med solsikkefrø like i nærheten, slik at du vet at noen fugler kommer til å sette seg på greina di.

Planlegg nå slik at du får det nydelige ettermiddagslyset inn på denne greina og sett deg ned å vent. Er du heldig har du plutselig et av norges beste fuglebilder.

Lykke til !
Mike T.
Hei Thomas,
i mine øyer teknisk perfekt. Jeg føler som andre her at du nå bør eksperimentere med kreative ideer. Om dette er nå bakgrunner, lysvinkler eller uvanlige holdninger av fuglene. Det er mange muligheter.
Hilsen Mike
Thomas B.
Tusen takk for gode kommentarer. Jeg driver nå og planlegger en ny foringsplass på hytta, og kommer til å ta med meg alle deres gode ideer.

Når det gjelder skarpheten, så eksprimentere med om jeg fikk presset enda litt skarphet ut av objektivet ved å blende ned til f11 istedenfor f8 som jeg har brukt på de siste bildene. Jeg fikk ingen bilder som var gode nok til å bedømme dette, da fuglene ikke ville sitte stille så lenge som 1/25 sekund. Hvis det er noen som har noen erfaringer med Canon 100-300, så si gjerne ifra. Uansett så blir det ikke så fryktelig lenge til jeg bestiller meg et nytt objektiv:-)
Mvh
Thomas
Bjarne N.
dette er nok en løvmeis. litt brunaktig og glinsende ''hette'' samt mindre hvitt felt på kinnet. granmeisa har sotsvart og helt matt ''hette'' samt større hvitt felt.
Ketil K.
Diskusjonen om fuglebilder har vært på foto.no før. Sist det var oppe ble det stillet motspørsmålet: Skal da alle som ikke liker skatere, bilrally, blomster etc. etc. kunne forlange at slike bilder ikke vises?

Det blir for lite gjennomtenkt denne innvendingen fra Kris B. Mangfold i bilder er en av forutsetningene for at disse sidene skal fungere, selv om det som med fuglebilder kommer svært mange innen samme kategori. Her er det ikke snakk om et enten eller, men både og.

Jeg har ingen problemer med å hoppe over bildekategorier jeg ikke er spesielt interessert i. Dessuten, er et bilde godt, spiller det ingen rolle hva slags kategori det er for min del - det blir en positiv prosess å betrakte og bedømme - og kanskje lære noe av bildet uansett.

Det er mange av oss som liker å vise og se på bilder av fugler, det er neppe noe drawback for foto.no, og det bør vi kunne fortsette med. Og det er mye å hente om dette for mange på foto.no. Fuglefotografering er utfordrene og ofte vanskelig og en dialog med andre med samme interessen er vesenrtlig for å kunne utvikle seg.

Til dette bilde slutter jeg meg helt til Svein B's kommentar. Se ellers min kommentar vedr. løv/granmeis under bilde nr. 90513
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu