Nordlys over Hasvik 2...
Prøver meg på et nytt nordlysbilde - sliter mye med å få taket på denne type fotografering, men forhåpentligvis ble dette litt bedre enn det forrige....
Bildet inngår i albumet Sørøya - Sørøya ligger i Vest-Finnmark, er Norges 4. største øy, og kalles ofte for ''den grønne øya i nord''.
Utstyr
  • Canon EOS 10D
  • Tamron af 19-35 mm f/3,5-4,5
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger325
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_68492} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Turid L.

Likte godt dette Anne. Flott med Nordlys over Hasvik.
Torgeir S.

Hei Anne, du begynner absolutt å få det til her. Du skriver ikke mye om de tekniske spesifikasjonene men jeg kan nok tenke meg at du her har brukt litt for kort lukkertid og litt for høy ISO-verdi slik at du har fått veldig mye støy i bildet. Prøv neste gang å bruk litt lengre tid og reduser ISO til 200 eller 400. Du kan ta en titt på mine bilder av nordlyset så vil du se at de er artskillig mindre kornete og har endel mer kontrast. Men for all del, du har absolutt gjort en fint bilde her.

Lykke til videre!

Mvh. Torgeir
Jóhann Á.

Hei Anne!
For det til? Jo, det må jeg si!! Et utsnitt som er kjempebra og bildet er MYE bedre en det første. Blir litt mye støy, men fint lys i byen. Bra, men du får det til enda bedre!!
Stig B.

Fint bilde av nordlys, bedre enn det forrige :-). Kanskje tipset til TS kan gi litt mindre støy. Ser ut som om du har brukt liten blender, det kan også gi mulighet for lengre tid.
Mvh Stig
Bjørn J.

Veldig mye bedre enn det forrige, men nordlyset virker litt ''slapt''.
Det er vanskelig å kombinere nordlys med lys fra bebyggelsen - de siste har lett for å bli utbrent. Det har du unngått her, men det har gått på bekostning av intensiteten i nordlyset.
Jeg regner med at du tar bildene i RAW-format, da har du mye mer spillerom for etterjustering. I dette bildet ville jeg prøvd å maskere himmelen og øke kontrasten der, men la lysene være som de er. Bruker du PS kan du f.eks. gjøre det i Levels - dra den svarte slideren bittelitt til høyre og den hvite mot venstre til det blir mer intensitet i nordlyset.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu