Naturlig akvarium II
Jeg lovet Kristoffer Rønneberg et bilde med nesten bare fisk og vann fra samme sammenraste ferskvannsgrotte som på bilde nr. 90353 . Jeg har visst forlovet meg - det var mer bunn og reflekser på dette (og de andre jeg har) enn jeg husket.

På dette bildet har jeg økt kontrasten litt, men ellers ikke mekket på farger. Også har jeg klonet bort noen av de minste fiskene - alle de gule små flekkene er småfisk.
Bildet inngår i albumet Under vann i Mexico - Mest i kategorien: ''Åh, så morsomt med undervannshus. Wow, wow - sånn grotte, fisk, plante, dyr har jeg aldri sett på nært hold før''. :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-11-24 22:43:16
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-11-24 22:45:09
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2003-11-24 22:46:03
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2003-11-25 13:24:38
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon IXUS 400
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger870
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_68573} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Steinulf L.
Ville kanskje kappet ørlite i toppen,ellers fint utsnitt. Morsomt bilde!
Inger-Lise S.
Flott bilde fra deg igjen! Fine farger her!Fint motiv.
Hilsen Inger-Lise
Hans Olav S.
Hei Caroline

Gratulerer med ''forlovelsen'' da :)

Fine fargetoner her også som på dine andre undervanns bilder. Fargene ser nesten ut som de er selvlysende. Fin stemning. Bildet er fint, men hadde kanskje vært bedre uten de refleksene eller hva det er øverst.

MVH
Hans Olav
Marit E.
Herlige farger i undervannsbildet ditt, Caroline!
Vet du, når jeg vrir på hue, så hadde ikke bildet vært dumt med den høyre kanten NED. Da hadde det blitt DEN hulen, hvor fiskene svømmer rett ned i dypet. Kanskje litt surrealistisk da?
mvh Marit
Rune L.
Kjempefint bilde. Gyldent og livlig vann.

Mvh
Rune
Caroline M. S.
Tusen takk for hyggelige kommentarer og forslag. Så beskjedne (i betydningen lite tidkrevende for meg) ønsker er lette å etterkomme Steinulf, Marit og Hans Olav. :-)
Avsluttet .
Fint bilde dette og litt mere spennende en forrige.
Tror derimot du kan veldig mye bedre.
Vær litt mere kreativ og modig i motiv valg

Ha en fin dag
Dag T.
Fint bilde, jeg liker refleksen øverst, men savner kanskje en liten rød fisk som kontrast .-)
Mike T.
Hei Caroline,
jeg liker vers#1 best, men de andre har også sin sjarm. Lys og fargene er meget bra som de er.
Du bør jo ikke lure oss - tenk hvis en av oss investerer i dykkerutstyr for å se det samme som du. Han/hun må ikke skuffes ;-)
Fra spøk til alvor: Dette er ikke bare fint, men også spennende.
Hilsen Mike
Kristine G.
Jeg liker versjon 1 best, og for meg så ser det ut som om det er guppy-fisker du svømmer med :-) Jeg likte dette bildet meget godt :-)
Tom D.
Skal si du etterkommer individuelle ønsker her.
Jeg vil gjerne ha en versjon med torsk, sei og lyr, klonet inn i V4, og dreid 45 grader til høyre. Kan du ordne dette med en gang ? :-D

Litt mer alvor; fine farger og godt lys, klart vann og mye fisk.
Tror jeg heller mot V2 som det jeg likte best.

Mvh Tom

Kai-Wilhelm N.
Fine toner og, for meg, et rolig motiv. Avslappende.
Spennende grotte. Liker å se på dette.

Ville prøvt å hogge av den lyse stripa til venstre. Den hører liksom ikke til.

mvh
-kai
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer og forslag.

Tom: Jeg gjorde akkurat som du foreslo, men... tja... jeg vet ikke jeg. ;-) Nei, nei - jeg vil ikke fortelle hvor jeg fikk seien, lyren og torsken fra (om du lurer - så er det seinen som har svømt lengst inn i hulen).

Mike: Jeg ser poenget - ikke verd å lure folk til Mexico med nyinnkjøpt dykkerustyr og undervannshus/kamera for å se noe som ikke er der. He, he - men du så på forrige bilde at jeg var rask med å legge ut versjon uten fargeendring også. :-) I denne dammen var det veldig grunt - stort sett bare fra en meter til 30 cm. Jeg er glad jeg flyter godt - hvis ikke hadde det nok blitt oppskrubbede bein og armer.

Richard: Jeg gikk tur i botanisk hage i går (uten kamera) og tenkte på naturbilder (ansporet av at jeg har en japansk venninne i Arizona som vil ha 2004-kalender med norske naturfoto - jeg var på Tanum, men fant ikke noe bra - alle de hadde var dødskjedelige med lite spennende naturalistiske naturbilder). Lurte på hva jeg ville gjort for å få til noe mer spennende, men kom ikke på noe.

Også tenkte jeg på undervannsbildene mine fra Mexico, som helt riktig ikke er særlig kreative. At Mexico-undervannsbildene har blitt slik tror jeg kommer av at jeg aldri har tatt bilder under vann før. Her har jeg sett noe jeg ikke har sett før og det er det jeg har tatt bilde av. Om jeg hadde snorklet i denne dammen flere ganger ville jeg kanskje sett det som er der med andre øyne og funnet andre motiver og detaljer.

Jeg tror også at jeg skal måtte dra på ganske mange fjellturer og skogsturer før jeg klarer å ta gode naturbilder. :-) Lettere å se en ny/annen side av en bygning man har gått forbi hver dag i for eksempel syv år. :-)

Ellers må jeg jo si at jeg liker dette bildet selv. Det er teknisk dårlig og skeivt, men jeg synes fargene er fascinerende og jeg liker veldig godt den grønne speilingen (gjen mest fordi jeg ikke har sett slikt før). Men kreativt er det på ingen måte.

Kai-Wilhelm: Jeg er ikke helt sikker på hvilken lysstripe til venstre du mener og derfor får ikke du din egen versjon. Jeg tror kanskje du mener den lille, tyne omtrent midt på bildet til venstre. Hvis jeg noen gang skal gjøre noe mer med dette bildet, så skal jeg prøve hvordan det blir med å ta bort den stripen. :-)

Kristine: Ja, det er sikkert guppier. Jeg har ikke greie på akvariefisk, men disse ser kjente ut og alle har jo guppier.

Dag: He, he - jeg prøvde og vinke over noen med brunrød farge, men jeg tror de misforstod. De svømte i hvert fall bort. Jeg trøster meg med han ene karen omtrent midt på bildet som svømmer mot strømmen. :-D
Kai-Wilhelm N.
Caroline: Jeg mener den stripen som følger venstre bildekant. Den er helt tynn nederst og litt tykkere på toppen.
(nesten usynlig nedenfor bladet i venstre kant).
:)
mvh
-kai
Caroline M. S.
Kai-Wilhelm: Ah, nå skjønner jeg. Nei, den snuskete kanten skulle ikke vært der. Skjønner ikke helt hva som har skjedd. Mulig jeg har kommet i skade for å flytte litt på bildet og at den stripen er litt av en ny bildebakgrunn (synes å huske at jeg hadde noe gul-rosa på bakgrunnspaletten da jeg mekket på dette bildet). Jeg skal ta den vekk om jeg lager flere versjoner av dette bildet.
Avsluttet .
Hei Caroline

Jeg falt for de fine fargene du har fått frem her. Utsnitt og og perspektiv er best i v1. Artig å lese kommentarene også her.

Vh Svenn
Bjørn H.
Hei Caroline ...

Her var det jammen mange versjoner og ønsker som er blitt oppfylt ... Ikke dårlig ...

Lurer på om jeg syns V5 var litt morsom jeg da ...

Fin diagonal og et enkelt og ''show'' bilde...

Bjørn ;¤
Kristoffer R.
hehe... ikke dårlig å få ønskene sine oppfylt på denne måten! Du får si fra om du har noen ønskemotiver fra Washington, da... så skal jeg se hva jeg får til. Bildet var fett - synes nå det var fint som det var med v1, jeg, da, i og med at det liksom var ''min'' versjon... :-) Fargene er kule, og det er fint at du har tatt med såpass mye av overflaten som skaper et godt ekko av bunnen. Det ser ut til at alle fiskene (bortsett fra han forstyrra karen i midten, da) er på vei mot høyre, og der blir det jo smalere og smalere... mon tro om de har latt seg lure?
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer.

Svenn: Så fint at du orket å lese så mye da! Noen her skriver altfor langt. He, he - nei, jeg sier ikke hvem. ;-)

Bjørn: Jeg bare gjør meg til når jeg sier tja til Toms versjon. Den er morsom. :-D

Kristoffer: Ha, ha, ha - jeg skulle holdt meg i dammen litt lenger og fulgt med på hva som skjedde når alle hadde trengt seg inn i den samme smale passasjen. :-D

Kan jeg få ønske meg hva som helst? *tenke, tenke* Da ønsker jeg meg en hel billedserie hvor kristenmoralisten George W. Bush vrenger hodet etter en blond bombe, snubler i egne bein og moser trynet i asfalten. Men jeg skal ikke be deg arrangere det. Da hadde du vel aldri fått ta bilder av politikere og myndighetspersoner igjen, og det ville jo vært fryktelig synd. Jeg krysser fingrene for at du er der når Bush snubler helt av seg selv. :-)
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Caroline.
Likte best #1 her.
Ditt fineste ''undervanns''-bilde til nå;klare fine farger og fin komp.
vh Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu