Endelig, begge klar samtidig
Denne gangen var både jeg og blåmeisa mi klar samtidig. Neste gang vil jeg be sola stille opp også :-)
Bildet inngår i albumet Mine hage-fugler - Fugler tatt opp i hagen, ved foringsplassen, på verandaen, kort sagt; der de måtte stå stille lenge nok til å bli fotografert
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-11-29 20:48:34
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 100-300/f 4.5-5.6 USM
  • Brennvidde260mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/15s
  • FilmtypeDigital ISO 100
  • Nei
  • Annetev -1
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger327
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_69065} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Nils B.

Nei ikke sola. Da må du ha andre innstillinger på kamera. Men om du virkelig ønsker å slite med høylyset så for all del, det er kontrollerbart det også.
Igjen et ok bilde, mangler noe skarphet i området rundt øyet som jeg mener er viktig. Muligens litt mer kraft i mellomtonen hadde gjort susen, eller kontrast.
mvh Nils
Thomas B.

Ja dette var flott. enig med Nils. Burde øke kontrasten litt. Imponerende at du klarte å få den til å sitte still så lenge som 1/15 sekund.

Mvh
Thomas
Arild S.

Flott fanget. Denne tåler en liten dose med usm også.

Arild
Avsluttet .

Dette var riktig fint. Har lenge prøvd meg på fugler, men di forsvinner altid.
Ville nokk annlagt en foringsplass hvis det ikke hadde vært så mange kattepuser her.

Mvh Lillian
Inger-Lise S.

Hei Stig! Jeg forstår godt at du kaller bildet ditt for ''Endelig''!
Du har gjort stor framgang på fuglebildene dine,og denne gangen har du fått det ganske så klart! Og med den herlige diffuse bakgrunnen i tillegg!
Et fint utsnitt der den sitter så stolt og troner! :-) Ser at noen savner skarphet,(de har jo greie på det,i motsetning til meg...)men for en amatør-de-luxe som meg,er det skarpt,og jeg vil tro det er det skarpeste fuglebildet du har tatt (lagt ut).
Selv om fuglene rømmer fra meg også,som med Lillian,så vet jeg hva jeg syns er fint i hvertfall!Og dette var fint! :-)
Hilsen Inger-Lise
(som til og med måkene rømmer fra.....Kan det være hunden som alltid er med?? Neii,du har også hund(er)...:-(
Dag Frode H.

Hei
Flott fugleportrett, til å med glimt i øyet, synes versjon 2 ble best.
Mvh
Dag Frode
Jan W.

Selvom det muligens er litt i meste laget av USM på versjon 2
så er det klart det beste til nå Stig.

Men nå nærmer du deg et nivå hvor fremskrittene har lett for å bli mindre og mindre. Jeg skjønner at det ikke var mer lys tilgjengelig her, men lukkertiden må nok være raskere på disse småfuglene for å unngå bevegelses uskarphet.

Uansett så er nå dette et flott resultat og en bra utført jobb.

Jan
Bjørn H.

Flott fuglebilde Stig ...

Savner litt skarphet i ansiktet ...

Rolig og behagelig bakgrunn ....

Fint er det ..

Bjørn ;¤
Inger Anne Maritsdotter V.

Du liker å ''fange'' fugler ser eg:)
Ganske dyktig er du også,uten at eg har så peiling på fuglemotiver:)
Syns dette ser nokså bra ut , god skarphet og fin positur:)
vh Inger Anne
Hans Olav S.

Hei Stig

Her serverer du nok et fint fuglebilde. Synes du har hatt fin fremgang i din ornitolog karierre :)
Bra positur, fin og detaljert fjærdrakt, rolig bakgrunn og en god komposisjon. Men synes nok du kunne hatt mere kontrast her.
Jeg tror at bildet ville blitt helt topp hvis du tok versjon #1 inn i PhotoShop og justerte curves en anelse. Deretter legger på litt USM, ikke så mye som i versjon #2.
Hvis du vil så kan jeg gjerne hjelpe deg med det.

MVH
Hans Olav
Tore U.

Flotte fuglebilder du lager. Holder en kknapp på V2 i dette tilfellet. Ville kkanskkje hatt enda litt mer kontrast.

mvh
Tore
Stig B.

Takker og bukker for flotte kommentarer.
NBH; ønsker ikke å slite med høylys, men vil gjerne ha et litt høyere generelt lysnivå for å få høyere lukkerhastighet og dermed bedre skarphet. Fokuspunktet for denne var faktisk på hodet.
TB;Skal nå gjøre forsøk med høyere iso, opp til 1600
AS;forsøkte, men gjorde nok litt for mye
LS;har selv 2 katter og 2 hunder, men la plassen slik at de ikke har direkte tilgang.
ILS;lar hundene være inne eller i noen annens hånd når jeg prøver å fotografere fugler, ellers vil hundene delta for mye :-).
DFH;takker
JW;Skal prøve høyere ISO for å få kortere lukkertid. Skjønner jeg nå må jobbe mer med lysplassering, miljø, fokuspunkt etc. Dette er nok lengre prosess, men tror det blir artig videre også.
BH;IAV; Takker, alltid kjekt med skryt.
HOS;om du vil hjelpe meg med dette, så gjerne. Hva må jeg gjøre da???
Carsten A.

Bra artsportrett dette. Småfugler er med sine raske bevegelser og sin beskjedne størrelse er atskillig vanskeligere enn større arter.

Ønsket om sol forstår jeg ikke, det vil normalt komplisere opptaket, og lys av denne typen (diffust motlys) er vel egentlig ganske ideelt.
MVH CA
Stig B.

CA; ønsker egentlig ikke direkte sol, men et generelt høyere lysnivå slik at jeg kan benytte kortere lukketider. Jeg må imidlertid nå lære meg å bruke iso-innstillinger mer aktivt, er nok fremdeles for vant med gammeldags film til å komme på under et opptak at jeg kan øke iso med mange trinn. Ellers enig i at dette lyset ikke skaper hverken for skarpe skygger eller gir høye kontraster. Jeg er ennå tidlig på lærekurven når det gjelder digital fotografering, samt helt fersk når det gjelder fugler, men det er artig.
Stig
Jan W.

Hei Stig

La ikke direkte merke til at du bruker helt ''umulig'' ISO 100.

ISO 400 og minus 0,5 EV er standard innstillingen min. Ved godt lys aldri annet enn ISO 200.

ISO 800 eller høyere gir generelt for mye støy etter min mening.

Jan
Carsten A.

Hvilken ISO som gir godt resultat uten sjenerende støy, evt. etter bruk av Neat Image, avhenger selvsagt av kamera, eksponeringstid etc. Kjenner ikke 10D, men 400 ISO burde være svært brukbart, forsøk gjerne med -0,3EV, og forsøk opptak på 800 ISO med støyfjerning i Neat Image.

Vær oppmerksom på at selv om man har mange korrigeringsmuligheter, er perfekt eksponering meget viktig får å få maksimal dynamikk. Egentlig er dette akkurat like viktig som ved bruk av film - gitt at man har et kritisk blikk for resultatet.
MVH CA
Stig B.

Disse kommentarene gir bra med informasjon til meg, som er nybegynner både med digital, spesielt 10D, og fuglefotografering. Skal nå prøve meg litt fram med ulike innstillinger, for å se hvilke resultater jeg kan oppnå.
Stig
Mike T.

Dette er bra, Stig.
Jeg for min del ser ja også at bildet kan gjøres ''hardere'' gjennom USM. Men hvorfor i all verden skulle du gjøre noe sånt og voldta et mykt lite vesen?
Etter min mening er det ikke alltid riktig å satse på bilder som er teknisk perfekt, når man fotograferer et levende vesen. Tross alt jobber vi ikke for leksika eller lærebøker, men med følelser og interpretasjoner.
Denne interpretasjonen liker jeg meget godt.
Hilsen Mike
Ketil K.

Fortsatt er dette lysår mye bedre enn det forrige blåmeisbildet. Men nå begynner det å bli vanskelig å kommentere forbedringsmuligheter - og kommentarene blir derfor til dels pirkete.

Mn første reaksjon er at det er nesten umulig å få et fuglebilde knallskaprt på 1/15 sek. Så her bør ISO og blender økes.(Blender krever bedre linse.) Neste er at fuglen ble litt flat i fargene. Litt drag på satureringen tror jeg ville hjulpet - nå går det blålige mer mot det grålige. Det vanskeligste på blåmeisen er forresten kinnet - ser her at du også (som regel som oss andre som tar blåmeisbilder) har litt å hente på detaljeringen der... . Siste er dette med å komme ut over artsporttrettstadiet - få en komposisjon med action, miljø, lys, positur osv.
Avsluttet .

Søt liten blåmeis, slike er ofte tamme:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu