Isfoss
En liten foss fotografert ovenfra tidlig på vinteren.
Utstyr
  • Olympus Om-4
  • Zuiko 35-105 Zoom
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1+s
  • FilmtypeLysbilde
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger421
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_69779} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Brita Helen E.

Nydelig bilde...som er bokmerket! :)
Flott innramning av fossen...

Go helg! :)

Mvh Brita...
Finn M.

Dette synes jeg var pent. Flotte kontraster og lys. Vannet som spruter ut mot den mørke bakgrunnen gir en fin effekt.

Det svarte feltet øverst i bildet distraherer litt. Ville vurdert en beskjæring med noen cm.

mvh Finn
Tina S.

Flott bilde!!
Likte isen som rammer inn eit nydeligt fossesprut.
Flott mørk bakgrunn.
Mvh Tina
Inger Anne Maritsdotter V.

Virkelig fint bilde , lekre detaljer og med akkurat det rette sollyset.
Bjørn H.

Råstilig bilde.Selv ville jeg kutte litt nede:)
Bjørn
Kjartan T.

Dette er et veldig bra bilde. Er spent på hva du vil presentere videre på Foto.no...
Avsluttet .

Wow, dette var vakkert, kort sagt!
Venter spent på fler bilder....

Mvh Kia:)
Eli L.

Nydelig vann og isbilde. Mange spennende detaljer og delig lys. Fortsetter du slikt får du nok mange fans her på dotten!
Fredrik W.

vakkert.bra.enig med kutt nede;)
Nils L.

Ganske stilig natur-dokumentar.
Mvh Nils :-)
***
Inger-Lise S.

Aldeles nydelig bilde.Uten tvil det vakreste isbildet jeg har sett.(Og jeg har sett mange) Nydelige fargenyanser,flott struktur på isen.Fin effekt på vannet her.Klart og fint presentert.Litt av et motiv du har sett her.

Inger-Lise:)
Trond O.

Jeg har sett gjennom bildene dine og dette var det siste. Jeg er ingen ekspert og allviter, kun en synser. Jeg mener bildene dine har absolutt rett å være her. Det er spesielt for meg å se opptil 20 år gamle bilder her inne. Men morsomt at du tar de med. Den tekniske kvaliteten er gjennomgående ok, men jeg liker utsnittene og komposisjonene bedre.

Med det mener jeg at du har endel å lære i det digitale mørkerom (eller lære bort til oss alle andre som ikke forstår hensikten din...) Jeg tenker spesielt på fargemetning og pressing av eksponering i deler av bildene. Det som går igjen i flere av bildene dine er sjenerende støy som kommer etter pressing i dataen eller under opptaket til chipsen i kameraet. Det finnes verktøy gratis på nettet som kan hjelpe deg mot slikt.

Et verktøy man ikke finner på nettet er godt fargesyn og å vite når grensene er nådd og sprengt. Jeg synes flere av bildene dine har for høy fargemetning og dermed fremstår som urealistiske i fargene (som feks sjark-bildene og flere av naturbildene).
Vet ikke om du blir førrbainna av de hærran mæinn æ driste mæ te å seinne de alikkavæll.
Bjørnar P.

All konstruktiv kritikk er god kritikk. De fleste av oss har noe å lære i det digitale mørkerommet, og jeg er intet unntak. Jeg har ikke som generell målsetting med mine bilder at de alltid skal avspeile det jeg så da bildet ble tatt. Du nevnte sjarkbildene mine. Noen av dem, som f.eks bilde nr. 112095 er forsøkt gjengitt så naturtro som mulig. På andre bilder som f.eks bilde nr. 122718 er både farger og kontrast endret ganske betydelig for å skape noe som for meg ble mer interessant enn en mer virkelighetsnær gjengivelse. Mitt fargesyn er ikke så dårlig at jeg ikke ser at fargene blir ''feil'' i dette bildet og noen av mine øvrige bilder også. ''Feilen'' er tilsiktet. De fleste har reagert positivt på den måten jeg har gjengitt virkeligheten på. Det er min tolkning av det jeg så som jeg presenterer, ikke et forsøk på en nøyaktig reproduksjon. Jeg forstår at du reagerer negativt på noen av mine bilder dersom teknisk ''korrekthet'' er målet. Derimot har jeg mer problemer med å forstå din kritikk av støy i bildene. De fleste bildene jeg har lagt ut her er behandlet med støyreduksjonsprogram, og veldig få har kommentert at bildene mine har plagsomt mye støy. Noe støy er det utvilsomt, siden mange av bildene tar utgangspunkt i opptak fra 80-årene, og resten er tatt med et digitalt kompaktkamera. Kanskje er du mer følsomt for bildestøy enn de fleste av oss?

Ser frem til flere kommentarer fra deg.

PS: Det skal vældig mye tell førr å få mæ førrbainna.... :)
FRODE V.

stillig og et flott bilde
Tove H.

Slående vakkert bilde!

Tove:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu