Fiskeindustri ytterst i Lofoten
Bildet viser Moskenes Fiskeindustri en stille søndag ettermiddag i begynnelsen av november. Stadig hører man om små fiskeindustribedrifter langs kysten som legges ned. De store ''spiser opp'' de små etc. Moskenes Fiskeindustri, som er en av hjørnesteinsbedriftene i kommunen, har hatt tilhold her så lenge jeg kan huske. Det ser ut som om bygningene kunne trengt litt oppussing, men her som andre steder er det vel snakk om prioriteringer. Det viktigste er at hjulene går rundt.
Båtene som ligger ved kai her har kort vei ut til fiskefeltene. Vestfjorden sees i bakgrunnen.
Bildet inngår i albumet Senhøst i Lofoten - Bildene i denne serien er tatt i Moskenes og Flakstad i Vest Lofoten.Det er i slutten av okober, og begynnelsen av november. Forsøker å vise litt av stemningen ytterst i Lofoten på denne tid av året.
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • -
  • Blender-
  • Filmtype50 ISO
  • Nei
  • AnnetBildet ble tatt fra dekket av b/f Bodø.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger273
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_69928} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Niclas F.

Fina färger fin tonskala!
Tycker kanske att bilden blir snäppet bättre med en liten kroppning av den högra sidan..
Den mörka ''ovädershimlen'' himlen står fint mot den slitna strukturen i det ljusa bygget!
Mvh Niclas.
Inger-Lise S.

Fint bilde Kurt,og en fin tekst til! Når man ser på bygningene ,kunne man nesten tro det var nedlagt..Men godt å høre at det ennå er liv i små fiskebruk langs kysten vår! SÅ viktig for lokalbefolkningen! Båtene vitner jo om liv her,da! Og så fint og se rett ut i Vestfjorden..Skulle tro du så rett ut i storhavet !
Hilsen Inger-Lise
Kurt S.

Inger-Lise: Vestfjorden er på en måte storhavet. Når man reiser med ferga over til Bodø er man ute i åpen sjø 3 minutter etter avgang. Når det er dårlig vær, med høy sjø, kan en slik tur som normalt tar 3,5 time virke lang. ( og krabben kan få mye mat - det har jeg sett -:)
mvh Kurt
Inger Anne Maritsdotter V.

Så fint at du viser oss ulike miljø ifra Lofoten;alltid hatt lyst å dra dit en gang,bildene dine gir meg enda mere lyst å dra nordover.
God komposisjon her med de fiskebåtene ved kaia og fiskeindustrien med flott hav og himmel i bakgrunnen.
-Inger Anne-
Avsluttet .

Herlig setting for bildet ditt kurt. Likte plasseringen din som viser at du har tenkt på både fiskemottak og fiskefeltet. Å få med begge deler i bildet er knallbra og godt gjennomtenkt.

Ja det er litt av en kamp som foregår for tiden. Skjebnesvangert for mange små som du selv sier.

Vh Svenn
Kjartan T.

På min skjerm ser dette bildet uskarp ut. Det svake lyset og de dystre farvene liker jeg godt. Sammen med uskarpheten får det virkelig fram en beskrivelse av en truende framtid og nedleggelses fare. MEN jeg er ikke så sikker på at det var det du ønsket å presentere med bildet.
Kurt S.

Hei og takk for kommentarer. Kjartan: Jo det var akkurat det jeg ville ha frem, derfor senket jeg lyset i bildet litt.
Uskarpheten var ikke tilsiktet. Jeg sto ombord i ferga og hadde dessverre ikke stativ tilgjengelig. Kan også være litt vibrasjoner fra ferga under manøvrering.
mvh Kurt
Bjørn H.

Bra stemning i dette Kurt...

Savner litt mer skarphet ...

BJørn ;¤
Espen L.

Litt uskarpt synes jeg, og kanskje litt trangt på høyre side? Tror jeg ville foreslått et kamerastandpunkt noe mot venstre slik at kaia og båtene hadde dannet en diagonal i bildet (om det hadde vært mulig da.) Jeg har jo ikke vært på stedet og aner ikke hva som er rundt. Du får ta kommentaren for hva den er verdt.
Mvh Espen
Nils L.

Virkelig et bilde som rører sjelen, i alle fall om en tenker seg litt om og lar det gjøre det. Her er det ikke mye bonderomantikk og gammeldags ''fiskevær-idyll'' Bare knallhard virkelighet. Lyset og fargene er som tatt ut av en
X-files episode. De tomme mørke vinduene formelig jamrer så en kan høre det. Meget bra. Likte bildet veldig godt.
- ( kronen på værket her måtte etter mitt skjønn vere en anelse større skarphet ( fikses lett ) og en enslig person i orange regnklær som stod ute på taket til høyre.. - bare en ide, )
Mvh Nils :-)
*****
Kurt S.

Takk for kommentarer til dere andre også.
Nils: Jo det hadde gjort susen det du nevner i ideen din, det er helt klart -:)
mvh Kurt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu