Fiskestim II
Disse fiskene snorklet jeg etter i nesten en time. He, he - dere synes sikkert det er rart at jeg ikke fikk tatt et bedre bilde da. De er ikke så lette å fotografere. Fort svømmer de også. Hvis man ikke ser på de fra rett side i forhold til sol/lys er de ganske brune og kjedelige (som kameratene nederst til høyre). Dette er faktisk det eneste bildet jeg fikk til på en time som var både noenlunde skarpt, viste den nesten neon-blå kanten rundt fiskene og skikkelige glis.

Ganske vanlige fisk dette. Har sett slike utenfor Thailand, Malaysia, Indonesia og Egypt. Og disse her i Mexico. Noen som vet hva de heter?
Bildet inngår i albumet Under vann i Mexico - Mest i kategorien: ''Åh, så morsomt med undervannshus. Wow, wow - sånn grotte, fisk, plante, dyr har jeg aldri sett på nært hold før''. :-)
Utstyr
  • Canon IXUS 400
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger680
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_70028} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Inger-Lise S.
Hei! Et fint bilde med flotte farger! Godt gjort å få tatt bilde i en så tett stim av fisker! Som selvsagt ikke står stille! :-) Her kunne du nok ikke hatt klaustrofobi! Må ha vært litt av en opplevelse!
Jo,fint dette!
Hilsen Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.
Likte godt dette undervanns-motivet,bedre enn de forrige p.g.a. eg syns skarpheten var bedre her, og fargene blei fine når du som du selv sier, fikk tatt bilde av de fra den rette sida:)
Bra jobba:)
-Inger Anne-
Steinulf L.
Fin skarphet her.
Mariann S.
Synes bildet var bra jeg :-)
Var sikkert moro å vente på et slikt motiv !
Nydelige fisker.
Mari H.
Fint undervannsbilde! Liker de delikate fargene. Fine gjentagelser av formene til fiskene.

-Mari
Kurt S.
Hei. Nei vet ikke hva de heter. Har ikke så mye peiling på slike eksotiske fiskeslag, dessverre. Torsk og lutefisk har jeg bedre greie på -:) Bildet ble veldig flott og dekorativt også. Flotte farger og god komp ser jeg du også har klart å få til under vanskelige fotoforhold. Veldig bra jobba dette. Imponert !
mvh Kurt
Linn Kr. S.
For en herlig blåfarge! Må si du virkelig fikk lønn for strevet! :)
Kristine G.
Vakre farger!! Bra gjengivelse av lysforholdene under vann og fiskene danner en spennende kontrast til den lyse bunnen. Jeg likte dette!!
Kristoffer R.
Helt sinnssykt kult. Uten tvil det beste fiskebildet så langt. Fargene er sterke og fine, skarpheten er 100% og diagonalen som blir skapt av fiskene funker optimalt. Jeg tror faktisk det kuleste med dette bildet er at fiskene svømmer i ''feil'' retning - det blir liksom litt mer spennende av at vi blir sittende og lure på hvor i all verden stimen er på vei hen.
Bjørn H.
Heisan ..

Liker dette en hel haug ..., det beste i serien tror jeg ...

Fin komposisjon, skarpt, ja ... kort & godt et dekorativt bilde !

Bjørn ;¤
Avsluttet .
Ah..snorkling er livet, dere. Fælt som de smilte de fiskene dine da..
Se på han nede til høyre f.eks....han er jo helt i ekstase stakkar.
Kult bilde. :)
Marit E.
Du og du, det var noen målbevisste skapninger. Flotte farger og god komposisjon. Jeg er enig med de som sier at dette er ditt beste sålangt. Men kanskje du har flere?
Beste hilsen
Marit
Rune T.
Dette er virkelig bra. Flott og se hva som et Ixus med udnervannshus faktisk kan bidra til med en meget tålmodig fotograf bak ''glasset.''

Fiskenen bevegelse i diagonalretningen tilfører bildet en flott bevegelse. Forøvrig tror jeg at bildet hadde fungert meget godt mot en mørk bakgrunn, men lite du kunne gjøre med det her.

Mvh

Rune

PS:
Eksponeringen sitter som et skudd.
Marthin H.
Meget fint! Helt på topp du er et proff!
Caroline M. S.
Tusen takk for overstrømmende hyggelige/vennlige kommentarer. Det ser ut for at jeg må ta slakten selv her. ;-)

Jeg synes bildet er litt rotete - for mye med fisk over det hele, samtidig som stimen ikke er tett nok. Utbrendt sjøbunn. Nesten bare fiskene i høyre hjørne som er skarpe. Jo lenger opp mot venstre hjørne man ser, jo mer uskarpt og lite detaljert blir det. He, he - så nå lurer dere vel på hvorfor jeg la det ut. Det gjorde jeg kun fordi jeg blir i så godt humør av disse fiskene og håper andre også blir det - de har så smittende smil. :-)

Kristoffer - jeg tror de er forventningsfulle på vei for å se det årlige blekksprutshowet i havets Stavovske Divadlo med oppføring av Figaros bryllup (Mozart) med levende blekksprutmarionetter. :-) Du er kjempeflink til å se morsomme ting med bilder. Jeg har et annet med disse fiskene (legger det ut neste gang) som jeg egentlig likte bedre enn dette selv om det er teknisk dårligere. Men etter å ha lest kommentaren din med undring om hvor fiskene haster hen, så tror jeg jeg liker dette bildet bedre likevel. :-)

Jeg kan forsikre dere om at det ikke var en tålmodig/strevende fotograf som snorklet etter disse fiskene, men en som ville snorklet både med og uten kamera. Det er bare så fascinerende å se alt som er under vann. Jeg tror jeg må ha vært fisk i et tidligere liv. Eller kanskje dette er forberedelser til å bli fisk i et seinere liv? :-D

Ellers er jeg ganske sikker på at det forfedrene til disse som stod modell for kjeks-gullfiskene vi før alltid kjøpte som kinosnop. :-D
Kjetil J.
Skikkelig bra. Det aller meste sitter og så er du så heldig at det er variasjon i farge på fisken i stimen. Det gir litt mere liv.
Skulle det være noe forslag til forbedring var det å ta med noen få prosent mer i toppen for å få ennå sterkere dybdefølelse.
Tore U.
Skikkekig bra. Og skarpt. En sjeldenhet på noen av undervannsbildene her på dotten.

mvh
Tore
Hans Olav S.
Er det blåfisk eller?

Synes det ble litt for mye fisk på en gang. Særlig for en slik som meg, som ikke spiser fisk :)

Men fine fargetoner, skarphet og positur på fiskene. Jeg liker bildet.

MVH
Hans Olav
Stein A. J. M.
Jeg tror fisken heter ''Bluespine Unicorn Fish''. Bra bilde. Stemning.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu