Rødrev
Tatt i lav høstsol for noen år siden.
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
Utstyr
  • Nikon F-801
  • Nikon 70 - 210 f4
  • Brennvidde210mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeFujichrome Sensia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1257
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_70147} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (40)
Tom R.

Nydelig portret av en fin Rødrev.
Fin komp i fine omgivelser.
Likte dette godt.

Tom:)
Kurt S.

Enig med Tom. Dette var flott. Varmt og fint lys.
mvh Kurt
Avsluttet .

Nydelig bilde, varmt og fint lys som treffer reven godt.
Veldig bra jobba:)

Mvh Kia:)
Brita Helen E.

Hei..
Dette var et knallbra bilde av Mikkel rev... :)
Flott komp. og lys...
Godt fanget! :)

Mvh Brita...
Avsluttet .

Snygg rävbild, härligt ljus på rävens päls.

Mvh
Lars-Göran
Iselin Ø.

Dette likte jeg veldig godt! Du har fanget reven i fine omgivelser og det varme, fine lyset gjorde det lille ekstra i bildet. Jeg likte også godt fargeklangen.

Mvh Iselin.
Inger-Lise S.

Hei! Et usedvanlig godt bilde! Virkelig fin komposisjon! Farger,lys og alt stemmer her! Du er dyktig! Bakgrunnen var flott og bildet er kort og godt vakkert! :-)
Hilsen Inger-Lise
Thomas B.

Fint bilde, men jeg vet ikke om de skyggene på bakken var så stort pluss. De ser ut som skygger av deg, men regner med at det ikke er det.

Mvh
Thomas
Avsluttet .

Helt smooth da....perfekt catcha....

Mvh Magne
Inger Anne Maritsdotter V.

Morfaren min hadde en utstoppa rødrev , det ligna litt på denne karen her, er denne fra en dyrepark ?
Godt lys og et fint bilde.
Kjartan T.

Takk for mange fine kommentarer så langt. TB: Jeg synes selv skyggene gjør dette til et spennende bilde, men alle har vi forskjellig smak.
Bildet er tatt på et lite nes, helt nede ved Namsenfjorden, og der står det mange fine furuer. Du ser skyggen av en av disse på venstre side (så tynn er jeg ikke, og ikke står jeg så langt unna kameraet) og den store skyggen til høyre i bildet er dannet av kronen på en slik furu (så tykk er jeg ikke:). Du kan se at denne kronen slipper gjennom lys som faller ned på revens ansikt.
IAV: Nesten så jeg blir litt fornærma nå altså. Hadde dette bildet blitt tatt under slike forhold så hadde det selvfølgelig blitt bemerket. Jeg har så langt aldri tatt bilder av dyr i dyreparker uten å vise netting eller annet som avslører dette. Dyr i parker får også veldig ofte en helt annen kropsform enn de ville. Nei slik juks er FY!!! hos alle naturfotografer både proffe og amatører.
Bergliot E.

Neimen......er det ikke Mikkel da.....
....den flotte reven som så mange ikke liker bare for at den snuser rundt husene til folk......Eg syns det e kjempeflott og det er bildet ditt også. Flott lys og et nydelig og avslappet blikk på Mikkel Rev:) KJEMPEBRA:))

mvh
Bergliot
Stig B.

Denna va vakker!!

Teknisk selvsagt som det skal være. Komposisjonen likte jeg, inklusive skyggene :-), høstlyset er alltid vakkert. Er dette i nærheten av dertil laget foringsplass eller er det tålmodighet??? Har gått meg på noen sånne i skogen, men aldri når jeg har hatt kamera med.

Skulle gjerne hatt slike i arkivet til værtyper som vi har nå.
Mvh Stig
Marina R.

Veldig bra...
resten er nevnt om lys og komp..

Marina
Kjartan T.

Til SB: Tipset er margbeinkjeks og et kull med unge rever på høsten. Selvfølgelig er det ikke ofte man kommer over rever som er ute å tar sine første lange vandringer bort fra hiet. Oppdager du et revehi med yngling (det vises ofte ganske godt i skogen) så kan det lønne seg å prøve med litt foring et lite stykke unna, og gjerne da i august/september.
På høsten er disse ungrevene veldig søkende og noen ganger nesten tamme. Jeg hadde to på dette stedet, og denne holdt seg langt utover vinteren.
Å få slike bilder avhenger av mye arbeid og ofte dreier det seg også om mye flaks. Dessuten lønner det seg alltid å være mye ut. Det øker sjansene og det øker kunnskapen om dyrene. Tvi, tvi... jeg gleder meg også til lysere tider!
Nils L.

Flott dyreportrett. Veldig glimt i øyet. Er det slik i utgangspunktet?
Mvh Nils :-)
****
Avsluttet .

Berre lekkert...:-) Skarpt der det skal være skarpt, flott glimt i øynene og akkurat passe uskarp bakgrunn. Bedre kan det vel neppe bli.

mvh
Terje
Tor A.

dette var meget bra ! gratulerer....
Avsluttet .

Gode kollega, jeg må være ærlig og si at jeg ikke skjønner hvorfor folk skryter av lyset her. Det faller ganske uheldig på reven - halen godt belyst, snuta i skygge. Funker ikke spesielt godt. Men ellers er bildet greit nok. (Ti ganger bere enn MITT beste revebilde, men det sier ikke så mye...)
Kjartan T.

Vel, Knut-Sverre, jeg må dessverre... si meg uenig. Synes lyset der det faller inn mellom greinene blir ganske greit, og glimtet i øyet (som er ekte ja NL, se mine tidligere kommentarer - jeg liker ikke PS juks) viser at det ikke bare er halen som er belyst.
Men alle har forskjellig mening og det gjør jo forumet spennende. Jeg liker best å ta mine bilder når skyggene er lange. Du liker noe annet, som sikkert gir deg din egen stil. Legg ut noen nye bilder så skal du få høre...
Det jeg er/var mest spent på når det gjelder dette bildet er noe IAV var inne på, blir det for vakkert og oppstilt? Ser reven utstoppa ut?
Thera E.

NYDELIG. Det er like delig hver gang man får se et så fint bilde av en rev som ikke sitter i bur eller henger død om en hals. Kunne gjerne hatt dette på veggen osv..
kyösti y.

En fantastiskt fin rävbild med lika fantastiskt ljus.
Jan Rolf J.

Nydelig bilde! Flotte farger og kjempeklart! Flott!


JanRJ
Jon A.

Rett å slett nydelig dette!!!
Fin positur og godt avstemt lys.
-Jon
Jóhann Á.

Hei Kjartan!
Den her så litt for oppvakt ut til å være utstoppet, syns jeg! Liker lysskiftingene i bildet og så særlig lysglimtet i øyet. Skaper utrolig mye liv. Ellers rolige og greie omgivelser som de er og skal!! Et flott bilde, som jeg tror jeg har sett på veggen hos kjære Hågensen en gang i tiden. Det var flott da, og det er flott nå!!!
Hans Olav S.

Og reven rasker over isen...

Den så litt oppstilt ut, omtrent som du har lovet den belønning om den oppfører seg :)
Men en ser jo at den er levende. Fin positur og glimt i øyet. Er ikke sikker på om jeg liker lyset og skyggene, men et bra bilde er det uansett.

MVH
Hans Olav
Jan W.

Et usedvanlig fint revebilde Kjartan.

Meget bra på alle måter og ingen kritikk fra meg for belysningen.

Jan
Jan-Eilert P.

Veldig flott! Fint med beskrivelsen om hvordan du tok bildet!
Svein B.

Meget bra det her Kjartan!! Synes lyset her kler motivet godt. Hverken lyset eller skyggene er harde på noen måte, og gir motivet jevn fin belysning, og de små skyggene som er gir bildet fint liv. Pluss for et naturlig uttrykk og glimt i lurifaksens øye. Meget fint.

mvh
Svein B
Reidun G.

Flott revebilde, liker lyset og fargene.
Reidun
Avsluttet .

Du misforstår, Kjartan - vekslingen mellom lys og skygge er spennende fotolys, og jeg ber ikke om hardere eller mykere lys. Poenget er at reven er uheldig plassert i forhold til lyset. Det verste er at en lys haletupp krever mye oppmerksomhet.
Kjartan T.

OK, Knut-Sverre, jeg tar poenget ditt og ser at det finnes forbedringspotensiale akkurat her. Må vel ut å prøve igjen:)
Øyvind A.

Fint bilde, liket både lyset og utsnitt/bakgrunn.
mvh Øyvind
Tor A.

Kjartan ! måtte bare titte på revebildet en gang til og ble litt provosert av Knut sverre horn som sier dette bildet er greit nok......makan til kresen fyr ...en rev i naturen med slik belysning . nei ikke hør pån lat som ingenting...
Hilde J.

Sjeldent godt bilde. Denne reven var kjempefin, og lyssettingen bidrar til å fremheve dyrets beste egenskaper. Varmt fint lys og spennende skygger. Jeg skjønner det ligger mye arbeid bak et slikt bilde, men du har i tillegg vært heldig med lys og uttrykket på Mikkel. Dyktig gjort.
Kjartan T.

Takk for alle tilbakemeldinger. Og TA, ikke vær i tvil, jeg er fornøyd med dette bildet, en rekke dyktige fotografer her på dotten har da også fortalt at de synes dette er veldig bra.
Tror Knut-Sverre skriver det han mener, og det er viktig å få ærlige og oppriktige tilbakemeldinger. Det finnes da stort sett forbedringspotensiale i alle bilder... og det morsomste er jo å diskutere...
Mariann S.

Nydelig bilde !
Bare må inn å se på det.. igjen og igjen..
Lars Teppan J.

Hærlig...
Per Harald O.

Du har god grunn til å være fornøyd med dette bildet!
Christine H.

Vakkert!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu