Fiskestim III
Dette likte jeg bedre enn bilde nr. 92373 (til tross for at dette er mer uskarpt)- i hvert fall helt til Kristoffer Rønneberg lurte på hvor fiskene på det forrige bildet hadde tenkt seg hen. :-)
Bildet inngår i albumet Under vann i Mexico - Mest i kategorien: ''Åh, så morsomt med undervannshus. Wow, wow - sånn grotte, fisk, plante, dyr har jeg aldri sett på nært hold før''. :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-12-13 01:00:08
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-12-13 01:01:03
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2003-12-13 01:01:59
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2003-12-13 01:02:49
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon IXUS 400
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger525
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_70307} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Bjørn H.
Fint dette også Caroline, men ditt forrige hadde mye bedre komp ...

Bjørn ;¤
Caroline M. S.
Takk for kommentar Bjørn og jeg synes det er interessant og lærerikt for meg å høre at du synes det forrige bildet var bedre komponert. For jeg likte egentlig bedre kompen på dette - tettere stim, mer skrå og med mer vann og lys over stimen. Jeg lærer masse om hvordan se på/bedømme bilder her. :-)
Lise H.
Veldig fint bilde. Liker at fargene på korallene der de skiller seg ut fra alt det blå.
Det er en sort prikk imellom fiskene nede til høyre som forstyrrer litt.
Jeg tror faktisk jeg liker dette bildet bedre pga. korallene.

=)
Avsluttet .
en dose fantastiske assosiasjoner bundet av fotografiets ramme, men likevel meget inspirerende.

mvh
Kris Blaze
Inger-Lise S.
Hei Caroline! Jeg likte dette bildet ditt godt,men syns det andre var bedre i skarphet..Men det holder i masser! :-))Kompen er vel bedre her!
Fint!
Hiilsen Inger-Lise..
Avsluttet .
Fin blåtone i hele bildet her. Korallene kommer godt til rette på dette bildet.
Marit E.
Hei Caroline!
Fint bilde dette også, men jeg likte det forrige mye bedre. Komposisjonen er kanskje bedre i dette, men tror fargene gjorde utslaget i det forrige.
Du er dyktig på fisk! Er du like dyktig på å spise fisk?
Beste hilsen
Marit
Tore U.
Heisann.
Flott bilde. I motsetning til MEG foretrekkker jeg dette fremfor det forrige, men, smaken er som baken.

mvh
Tore
Kristoffer R.
Nå ser jo disse fiskene ikke rent lite målbevisste ut heller, da... men kanskje ikke like mye som de på det forrige bildet. Det kan jo hende at dette er de samme fiskene på vei hjem fra dit de var på vei i forrige bilde, da. Jeg synes dybden her er helt fortreffelig - korallene i forgrunnen og bakgrunnen gjør at bildet blir veldig levende og fint. Fargene er nok en gang knallsterke og gode. Tror nok jeg foretrekker kompen i forrige bilde bedre - der var det en utrolig flott diagonal som mangler her. Men et kult fiskebilde er det!
Rune T.
HEi Caroline!

Jeg synes fiskene - hovedmotivet - generelt er for mørke sett i forhold til bakgrunnen. Fargene og strukturen i fiskene forsvinner nesten helt. Bakgrunne tiltrekker seg for mye oppmerksomhet.

Derimot har du i bildet flere muligheter, blant annet er det flere utsnitt som hadde fungert meget godt.

Sett i forhold til ditt forrige stimbilde, er ikke dette på høyden. Vil anbefale deg å jobbe mere med utsnitt, samtidig som du gjør et forsøk på å få frem mere farger og lys i forgrunnen og demper bakgrunnen.

Just my two cents....

Rune
Hans Olav S.
Blubb blubb Caroline

Synes fiskestimen ble vel tett her, en kan nesten ikke se vannet for bare fisk jo :)

Likte nok forrige bilde bedre. Men det er fine fargetoner og kontraster her også. Pent.

MVH
Hans Olav
Inger Anne Maritsdotter V.
Faktisk så likte eg dette bildet bedre enn det forrige p.g.a. det hadde et større mangfold i komposisjonen;)
Fine farger , som det forrige , flotte fisker .
Det må ha vært en fin opplevelse.
Caroline M. S.
Tusen takk for kommentarer alle sammen, og spesielt takk til Rune som har har sendt meg fire nye versjoner. Ofte prøver jeg med ulike beskjæringer på bildene mine, men når det gjaldt dette hadde jeg ingen ideer om hva/hvordan. Derfor var det - hvordan kan jeg si det? - direkte frigjørende å få disse fra deg Rune! Nå skal jeg jammen gå tilbake til orginalen og leke meg litt, og hvis noe blir bra skal jeg legge det ut. :-)

Tore: Ha, ha, ha - du ombestemmer deg, om mulig, enda raskere enn meg. :-D

Marit: He, he - jeg liker nok best å se på fisk - med mindre den er rå og blir servert med soyasaus og masse wasabi. :-)
Stein A. J. M.
Hvor slutter og hvor begynner en fiskestim? Og vil de ikke alltid være på vei ut av bildet? På motiver som dette, finnes det hundrevis av beskjæringsvarianter. Forskjellen mellom de ulike bildene koker ned til personlig smak. Det finnes ikke en ''riktigere'' komposisjon, bare alternativer.

Manuell setting av hvitbalanse kunne ha gitt noe mer farger i korall og fisk - men ville ha ført til at vannet gikk mot hvitt i farge.
Caroline M. S.
Takk for kommentar Stein. Godt spørsmål det om hvor en fiskestim begynner og slutter. Du har rett - det finnes mange, mange muligheter. Kanskje ikke akkurt hundrevis på dette bildet, men det kunne sikkert vært hundrevis av stimen slik den var. Jeg har aldri tatt bilder under vann før jeg tok disse og vet jeg vil gjøre det bedre seinere. Som den undervannsfotoferskingen jeg er, har jeg stort sett tatt bilder rett på av det jeg så. Neste gang vil se bedre etter. :-)

Når jeg ser på de utrolig flotte fargene du har på dine undervannsbilder, skjønner jeg at hyppig setting av hvitbalanse har noe for seg. Det blir nok litt plyndrete med IXUSen (kan ikke se hva jeg holder på med under vann), men hvis jeg tørrtrener på land, skal jeg nok få det til. :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu