Familien Dompapp på besøk igjen
Familien Dompapp var så vennlig å avlegge meg et besøk til, denne gang med bittelitt snø på bakken, men ikke julekort-snø på trærne ennå. Lovte å fortelle verden at de finnes.
Bildet inngår i albumet Mine hage-fugler - Fugler tatt opp i hagen, ved foringsplassen, på verandaen, kort sagt; der de måtte stå stille lenge nok til å bli fotografert
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-12-13 20:13:58
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-12-13 20:15:12
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2003-12-13 20:19:37
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2003-12-15 18:32:44
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 100-300/f 4.5-5.6 USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeDigital ISO 400
  • Nei
  • AnnetLett utfyllingsblits.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger547
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_70459} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Bjørn H.

Dette likte jeg knakande godt ...

fin skarphet og nydelige farger mot en behagelig bakgrunn ...

Vet ikke, men kunne det vært kappet litt mer på høyre side for å få max symetri ... ???

Bjørn ;¤
Inger Anne Maritsdotter V.

Du liker disse fuglene har eg skjønt:)
Og dette blei jo veldig bra , flotte farger og du kom så nært innpå.
Fin fugl i fin positur.
Kan snart gi ut en fuglebok du nå:-)
-Inger Anne¤
Avsluttet .

Kult at herr og fru stod nesten likt! Jeg likte bakgrunnen på fru dompapp best! Du kunne kanskje tatt vekk bladene øverst på fru dompapp bildet, men ellers var herr og fru dompapp bildene veldig bra!
MVH Stian Hustad Håpnes
Inger-Lise S.

Hei Stig! 3 flotte bilder og så skarpe alle tre!! Fine farger og du har valgt en veldig vellykket bakgrunn!
Enig i at du muligens kunne kappet ørlite på høyre side,men ikke mer enn 1 cm..Men det holder i masser,og her kan jeg ikke velge versjon! :-)
Hilsen Inger-Lise
Jostein M.

Veldig bra og for en serie. Jeg har aldri sett en levende dompapp i mitt liv og her går du og vasser i dem. Fasinerende.
Mvh
Jostein
Kjartan T.

Ja, det var et skikkelig nærbilde. Morsomt at dompappen har fått røde øyne, har ikke kameraet ditt anti rødøye funksjon:)

Vel, litt mer alvorlig, det blir kanskje litt kjedelig med slike bilder, som nesten er makrobilder av fuglene, der de ikke gjør noe annet enn å sitte med bredsiden til. Har mange slike bilder selv også, men kanskje ingen der jeg har kommet så nært dompappen som det du har klart. Er det et utsnitt eller hvordan har du klart det?

Likte selv bilde 4 best her, de røde fuglene i buskene var flott.
Stig B.

Takk for raske kommentarer.

Jeg vet at min utfordring nå ligger i å vise fuglene i et mer interessant miljø. Har ikke fått laget til noe for disse ennå, men har fått en meise-miljø som skal brukes litt framover.

Bildet er et ca 25% utsnitt av originalbildet, men resten av bildet tilførte ikke interessant miljø, så jeg beskjærte det. Enig med KT i at det ville vært mer interessant, men det er nå slik at lærekurven er; først lære det tekniske, deretter jobbe innenfor det tekniske sine premisser, så utfordre det tekniske, og til slutt bevisst bryte reglene. Har ikke kommet til ''svart belte'' ennå :-). Kjemper med å få med meg teknikken.

Først når jeg får repeterbare og forutsigbare resultater på alle bildene er jeg klar til neste steg, og dit har jeg ikke kommet ennå.

Neste prosjekt er ''skarvejakt'', de lar seg ikke for opp hjemme i hagen, dessverre.

Stig
Wigdis W.

Kjempeflotte bilder..ikke enig med Kjartan at de er kjedelig ..for oss som ikke akkurat vasser i slike fugler er det veldig moro å se slike bilder..lag gjerne flere slike serier..her er det bare kjøttmeiser på brettet :-)
Avsluttet .

Nært og interessant, godt jobba og svetta !

Litt mye USM-bruk på hannen kan det se ut som her på min skjerm.

Stå på

Mvh Åsmund
Stig B.

Vanligvis har jeg mest meiser, spesielt løvmeis, på brettet, men i går og i dag har det vært en flokk Dompapp på besøk, det har vært opptil 20 stk i gangen. Jeg mener å vite at de har varige parforhold, og det ser ut til å være jevne antall herr og fru.

Ellers har jeg hatt mange fugler på brettet som er inkognito, de vil helst spise i fred; kjøtt-, blå-, svart-, gran-, løv-, stjert-meis, fuglekonge, rødstrupe, grønnfink, gjerdesmett, dompapp. Må lære meg å bli usynlig og synsk.

Stig
Tom A. T.

Pent og skarpt, men det er litt for mye preget av blitzlyset etter min mening. Spesielt v1. Det røde øyet er heller ikke særlig fotogent ;o).. Dompapen drar rundt i små flokker som holder sammen hele vinteren. Har de funnet en forplass de er fornøyd med besøkes den gjerne daglig. Det blir sikkert nok av ''modeller'' ut over vinteren skal du se ;o)..
mvh Tom T
Stig B.

Dersom de drar rundt så kanskje jeg kan få dem hit en dag det er nok lys til å slippe blits-bruk :-). Ønsket ikke å begynne å ''mekke'' på de blitspregede øynene, kunne lett gi ''falske'' øyne. Får vente på mer lys :-).
Stig
Jan W.

Flott dompapp Stig.

Men litt for hardt blizlys som nevnt av de foran. Og det er jo fort gjort å få blitzøyer som her.
Ellers er det jo skarpt og nært med flotte farger. Ville også hatt litt mer rom foran fuglen og mindre bak.

Forøvrig er jeg blant de som fascineres av detaljerte nærbilder av fugler. Slik at jeg kan se hvordan de virkelig ser ut. Det er jo ikke mulig uten kikkert ute i naturen.

Jan
Thomas B.

En veldig flott serie dette. Satt sammen til en bra historie.

Har som du vet noen nesten identiske bilder fra denne runden, og de var ikke så mye bedre at de kan forsvare de ekstra kronene jeg brukte på objektiv, men det kommer nok
:-)


Ellers er jeg enig i de komposisjonsforslagene som har kommet.

Mvh
Thomas
Ketil K.

Likte denne serien - imponerende med så mange dompaper samlet! Det meste er nevnt når det gjelder bildet. Ser ut til at du bør stille blitsen adskillige hakk lavere - du har ikke stilt feil vei? Utfyllingsblits: Ville normalt stil blitsen på - 2 eller -3 i blitskompensasjon hvis du er veldig nær. Og benyttet lavere ISO enn 400.
Marit E.

Nusselig, søt, liten dompap dette, Stig! Flotte farger.
Gleder meg til flokken kommer på brettet mitt igjen, men det er nok ikke før etter jul, tenker jeg.
Søndagshilsen
Marit
Avsluttet .

Du og jeg og dompappen:) Fint bilde, nært på. Jeg liker bilder av blåmeis veldig godt, de er så søte og tamme. Jeg har ikke sett bilder av dompapp, lurer på om de er dum i pappen, merkerlig navn, hehe:)
Stig B.

Takk igjen for masse flotte kommentarer. Er ikke vant til så mange dompapper selv heller. De var veldig sky til å begynne med, men tolererer oss nå så lenge vi sitter HELT stille bak gjerdet. Har dem nå på ca 3m hold på det beste.

Tar litt tid å få med seg teknikken, er ikke lett å lære en gammel hund å sitte :-).

Glad jeg tok bildene i går, i dag er det 20 m/s og horisontal snø/sludd.

Stig
Hans Olav S.

Hei Stig

Nok et fint dompapp bilde fra din hånd. Fin positur med gode detaljer og fargetoner. Dette har klart med glans!

MVH
Hans Olav
Per Harald O.

Hvis du har en løs blits kan du flytte den litt fra kamera, da unngår du røde øyne.
Stig B.

Det er nesten pinlig med de røde øynene, har fikset dem nå. Ville ikke begynne å ''mekke'' av frykt for å ikke få til en naturlig løsning. Tror imidlertid at resultatet ikke ble så gæli likevel, får huske det til senere.

Håper nå på fint nok vær, les opphold av sterk vind og regn, til å lage et bedre miljø for fuglene, nei- ikke bedre atmosfære for dem på spiseplassen, men mer fotogen bakgrunn for papparaziene ved siden av.

Stig
Frode A.

Den siste versjonen ble skikkelig bra synes jeg.
Morsomt å få se litt av familien og slekta til modellene også :-))

Mvh: Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu