Spurv i ettermiddagslys.
Prøver å utnytte enhver anledning til å ta noen bilder og prøve ut utstyret.

Jeg har ikke brukt NeatImage på bildet og må si jeg er imponert over hvor lite støy det er på Iso400.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Sigma 70-300mm/4-5.6 APO Macro
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeIso 400
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger305
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_70960} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Inger-Lise S.

Hei! Et nydelig fugleportrett! Flotte farger,hvor både stråene og bakgrunn passer godt til fuglens drakt! Skarpt og fint!
Hilsen Inger-Lise
Petur E.

Fint bilde og nydelig fugleportrett.

Petur
Roy E.

Ett flott bilde av en fin fugl, synd greinen som står foran fuglen ''kom i veien''.
:)
-Roy
Thomas B.

Bra skarphet dette. Synd med de stråene som kom forran fuglen. Syns i tillegg fuglen er en liten anelse for mørk, men du kan vel ikke gjøre den noe lysere uten at det går ut over den lyse kanten langs ryggen.

Mvh
Thomas
Caroline M. S.

Skarpt og fint. Skjønner at du fryder deg over det nye kameraet. :-) Jeg synes fuglen med fartsstripe (antar det er det som er greinen/strået Thomas sikter til) ble ganske morsom.
Frode A.

Takker så mye for kommentarer.

Jeg har allerede dratt opp lyset en god del i curves. Om jeg drar på mer vil det bli noen utbrendte flekker. (særlig bak på ryggen)
Motslys er jo uansett ikke så lett ;) men det er en flott trening for en fersk fotograf som meg.

Til å begynne med syntes jeg også at kvisten foran spurven var ''mindre bra''. Men etter å ha sett på bildet litt, synes jeg faktisk at den passer inn der, for å vise hvor selektiv fokusen er på et dslr i forhold til G3 som jeg har vært vant til. Å selv bestemme hvilke deler av bildet som skal være i fokus er kjempemorsomt synes jeg. Med G3 er det enten fokus eller ikke, og har du fokus er stort sett hele bildet skarpt....selv på F2 :(

Mvh: Frode


Thomas B.

For å gjøre fuglen lysere, syns jeg det er bedre å sette opp EV i RAW fila.

Mvh
Thomas
Tore U.

Veldig bra, men kanskje litt for høy fargemetning? Ser i hvertfall sånn ut på min skjerm. Burde i så fall kunne pyntes på i PS.

mvh
Tore
Frode A.

Thomas: Jeg har dessverre ikke begynt å bruke RAW. Må få fatt i noe mere minne først, slik at jeg kan ta noen bilder før det er fullt ;) (har bare 384Mb nå). Jeg bør nok også få puttet en større harddisk i PC'n før jeg begynner å fylle opp med RAW-filer.

Tore: Saturation er bare kjørt opp på mellom 4-7 en plass, men ettermiddagssola gir et flott varmt lys som nok fresher opp de ellers litt kjedelig brune spurvene ;)

Mvh: Frode
Hans Olav S.

Hei Frode

Et ganske fint fuglebilde. Fine farger, god skarphet og grei grå bakgrunn. Det eneste som trekker ned er alle de kvistene som virker litt rotete. Men dette går rette veien, du kan snart livnære deg som fotograf :)

MVH
Hans Olav
Jan W.

Bra resultat igjen Frode.

Stort sett enig med de foran om diverse mangler.

Synes personlig ikke det er bryet verdt med RAW. Dette kameraet produserer meget gode jpg. filer.

Samtlige av mine fuglebilder er tatt i jpg. Kunne de ha vært bedre om jeg hadde benyttet RAW? Kanskje noen, for de aller fleste nei.

Men en ting er sikkert, når jeg nå har passert tretti tusen eksponeringer siden slutten av Mars blir det minimalt med tid til å se på og bearbeide bilder. Det hoper seg opp med bilder jeg ikke har hatt tid til å se nærmere på. Med RAW hadde jeg ganske enkelt hatt mindre tid til det viktigste, nemlig å ta bildene.

Mvh. Jan
Stig B.

Flott bilde av en vakker fugl i et nydelig lys. Har ingenting imot bakgrunnen, den viser virkelig miljø. Skulle gjerne vært uten greina som går over fuglen.

Enig med TB i at jeg synes den er en tanke mørk.

Mvh Stig
Stig B.

Glemte å si at jeg er enig med JW i at det viktigste med teknikk er at du velger et sett med metoder som gjør at fotogleden din ikke forsvinner i ''alle arbeidsoppgavene''. Det må være glede i alle stegene, om du bruker krevende teknikker eller ikke. Noen er flink til å være tålmodig på opptaksstedet slik at de kan ta bilder av skye vesener, andre liker å mekke på bilder. Sånn er livet.

Mvh Stig
Frode A.

Takk igjen for kommentarer folkens :)

Er enig i at det er endel feil med bildet og er veldig glad for at dere sier ifra til meg om slikt :)
Jeg er ganske så fersk i gamet, så det er ennå mye prøving og feiling. Småfuglene utenfor her flytter seg litt rundt omkring og jeg har ikke tålmodighet til å sitte å vente på dem. Så utsnittene er ikke alltid like velvalgte og teknikken med å bruke et dslr er enda litt overveldende, men hver dag har sine fremskritt og fotogleden blir bare større jo mer jeg lærer.

Mvh: Frode
Kate L.

Et utrolig bra bilde! Veldig skarpt og fint. Nydelige farger, bare synd at en av greinene kom foran fuglen.

Mvh. Kate
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu