Bildet inngår i albumet Mennesker -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger974
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_70985} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Lars-Anders M.
Spennende utsnitt. ok.
Inger-Lise S.
Et tett og spennende utsnitt! Og grønne øyne,da...:-).Men det er et eller annet med blikket jeg ikke vet helt hva er...Vel,det kan være mitt blikk! :-)
Hilsen Inger-Lise
Nils B.
Farge og komposisjonsmessig spennende, men blir likevell sittende med en liten følelse av at øyet skulle litt (men bare litt) lengre mot høyre. Bra jeg liker det.
mvh Nils
stian w.
herlig utsnitt og farger!
Litt sløvt men kult blikk,
Tøft!

:-)

Jostein M.
Heftig at øye har akkurat samme farge som bakgrunnen. Synes det fungerer sk\lik som det står nå jeg Arne.
Mvh
Jostein
Toini B.
Kult utsnitt!
Og lekkert med fargene som gjentar seg. Liker det litt tunge øyelokket.

:)

Bjørn H.
Hei ... ikke det mest tradde portrettet jeg har sett ... (positivt altså..)hehe ... men fy flaten så stilig gjennomført !!

Skulle gjerne sett henne litt mer våken i glugga ..

Meget fett komp, og kul fargebruk..

Bjørn ;¤

John G.
Sorry, men denne får jeg ikke tak i(hvilket er førsteinntrykket)!
Og da mener jeg kontakten med modellen. Føler at hun både ser, og ikke ser på meg.
Som sagt, førsteinntrykket blir slik, men jeg kommer gjerne tilbake litt senere, så får vi se om det har ''skjedd'' noe...
John :-)
Eliza A.
Litt vel lite med av ansiktet synes jeg.
Flotte grønnfarge på øyet.

Eliza
Nils L.
Interessant utsnitt. Øyet ser slitent ut. Bra med fargen som går igjen. Får litt flakkende blikk når jeg ser på det. Det har liksom ro og mangler det samtidig.

Mvh Nils :-)
***
Grethe B.
Spennende utsnitt, flott med de grønne øynene , det sorte håret og den grønne bakgrunnen!!! At hun ser litt sløv ut, er ok syns jeg, kanskje hun tenker på noe *trollsk*:-)

Nattlig hilsen
Grethe
Caroline M. S.
Dødssliten, desillusjonert Askepott. Kanskje prinsen har dratt sin kos. Enig med de andre her som liker komposisjonen og grønne øyne og grønn bakgrunn. Fint også med den lilla øyenskyggen som går igjen øverst til høyre, og veldig fint med det svarte mellom henne og det grønne. For meg ser det ut som tykt, svart Askepott-hår. :-)
Eirik H.
Det er ingen regel som seier at modellen skal være glad. Når eg tenkjer meg om, så er det vel ingen reglar i det heile tatt! Guffent bilete som gir meg assosiasjonar til Woodstock/hippie miljøet.
Marit E.
Tøft og spennende utsnitt! Flott med grønnfargen som går igjen. Liker godt at damen er litt tung i blikket, det får meg nemlig til lure på hvorfor. Som Eirik er inne på her, gir det også meg assosiasjoner til hippie-miljø.
mvh Marit
Stig B.
Artig og uvanlig utsnitt. Enig med EH angående assosiasjon, pga det tunge blikket. Farge og flatebruk bra i dette bildet. Får som NL litt flakkende blikk her.

Mvh Stig
Roy S.
igjen et knallbilde fra din hånd. Herlig
Tarjei Ekenes K.
fett utsnitt

ser litt sånn heks ut på en måte
mulig fargene gjør det

tøft

:-D ! son tarjeiav !
Sverre Farstad H.
Hei! Jeg sliter litt med dette bildet. Er det ment slik det er blitt? Som portrett fungerer det jo bare for de som kjennner modellen særdeles godt. Som øvelse i dramatiske kontraster er det jo greit, med det forholdsvis skarpe utsnittet og den uskarpe bakgrunnen. (Jeg må ta litt forbehold om oppløsningen på min skjerm om skarpheten.)
Men, det er et spennende bilde, så jeg får ta noen turer tilbake senere og kikke noen ganger til.

Mvh Sverre
Jarle L.
Virker som om kvinnen har et fjernt og ''innovervendt'' blikk, mens fotografen er ''nær''.
Et bilde som åpner for mange ulike tolkninger, basert på hvor dypt den enkelte graver i sin egen sjel.

Eller ganske enkelt et tenksomt øyeblikk.

Ingen fasit her, og tar jeg ikke feil kommer det heller ikke en entydig forklaring fra deg.
Jarle
Rune T.
Nok en gang, bevisst fargebruk og komposisjon. Mye å lære av deg Arne.

Hadde øyet vært oppsperret, våken, aggressivt, leende hadde bildet vært helt annerledes. Nå er det behagelig, drømmende, svevende....


Mvh

Rune
Tom A. T.
Enig med siste taler som beskriver bildet på en fortreffelig måte.
Severdig bilde og et eksempel til etterfølgelse.
mvh Tom T
Hans Olav S.
Fin bakgrunn og fargenyanser. Litt sløvt blikk på mennesket, men liker at bakgrunnsfargen går igjen i øyet.

MVH
Hans Olav
Arne S.
Takk for mange flotte kommentarer!

Fint med syspunkter på fargebruk og blikk. Det var to sentrale punkt da bildet gikk gjennom mitt eget nåløye ...

:) arne

Thorfinn B.
Litt usikker på det sorte feltet (hår?) som deler bildet i to Arne, men ......... sukk....dette var det klasse over.... :-)
John G.
Har vært innom mange ganger, men jeg får altså fortsatt ikke denne til å ''sitte''.
Flott med fargegjentagelsene(hvis jeg kan kalle det, det) og komp, men det er altså dette blikket, da, som rett og slett gjør meg urolig. Nesten litt skummelt. Jeg har sett og sett på dette øyet(det er vel det som er problemet, at jeg har hengt meg helt opp i øyet???), og det er noe rart der...
Kællen mot strømmen :-)
Merethe W.
Har sett på dette mange ganger nå. Fin flatefordeling og fargekomposisjon - med det rosa på øyelokket og øverst til høyre, og det grønne i øyet og i feltet til høyre. Jeg synes imidlertid selve uttrykket i øyet er for ''matt'', og fargevalget blir litt for ''søtt'' for meg. Mvh Merethe
Arne S.
Takk for nye kommentarer!

Thorfinn; Ja, det sorte feltet er håret. Har ikke reflektert over dette selv, da håret er en naturlig del av hode. Men når du sier det, skjønner jeg hva du sikter til.

John og Merethe: Magefølelsen seirer alltid når det gjelder bildekritikk. Derfor er deres ærlige kommentarer riktig for dere og viktig for meg.

På den annen side lurer jeg på i hvor sterk grad vår personlige smak skal influere på hvorvidt et bilde vurderes som ''vellykket'' eller ikke ut fra en gitt situasjon. Når virkeligheten Er slik. En situasjon kan virke negativt på våre følelser, men objektivt sett være et godt fotografi.

Hvis dere skjønner ...


:) arne

Tom E. F.
Har du møtt huldra her, Arne?
Kunne godt tenkt meg å se mer av henne. Det er bare én ting jeg ikke skjønner. Håret ''står'' for meg i en ''rar'' vinkel. Har du rotert bildet mot høyre? Har aldri sett ei hulder, så det kan godt hende hun er slik. :-)
God jul til deg!
mvh Tom
Arne S.
Ja, Tom, jeg har møtt huldra :)

Nå skjønner jeg hvorfor det sorte håret virker litt rart. Jeg har rotert bildet litt (men veldig lite) mot høyre. Denne huldra har nok brukt spray. Vi ser likevel konturene av noen hårstrå som er påvikret av tyngdekraften.

Takk for fin kommentar og god jul til deg!

:) arne



John G.
Hallo Arne!
Jeg er selvfølgelig enig i at et bilde - objektivt sett - godt kan være meget vellykket selv om det ikke umiddelbart vekker gode følelser hos en selv. Skulle bare mangle!
Men, å vurdere bilder er og blir en følelsessak, uansett hvor riktig eller uriktig det er i forhold til fotografiets ''kjøreregler''.
Hvis du har forstått det dithen at jeg karakteriserer bildet ditt som mindre vellykket, synset fra egen smak, beklager jeg det. Det var ikke meningen.
Sett i forhold til overnevnte kommentarer(vil tro at det går på personlig smak og følelser), er jo dette et meget vellykket fotografi. Jeg skal være den siste - på generelt grunnlag - til å mene noe annet...
Mvh,
John :-)
God jul og et godt nytt år...
Arne S.
Neinei, John, misforstå meg rett :) Jeg presiserer at magefølelsen gjelder. Det var bare en generell betraktning, som av og til dumper ned i mitt kopmlisrete hode :)

God jul til deg også!

:) arne
Avsluttet .
Virkelig flott bilde Arne! Super komp!

God jul

Hilsen Jim
Dag T.
Som Merethe har jeg sett på bilde så mange ganger at jeg har glemt å kommentere. Jeg er i utgangspunktet enig med Merethe også, men synes en av menglene ligger i komposisjonen. Den virker umotivert i forhold til det sterke uttrykket i øyet, jeg prøver å omrokkere bildet i hodet, men lander heller ikke på noen bedre løsning.

hmmm, det gode er jo at jeg ikke er ferdig med bildet....
Svend Wiig L.
Hei Arne!

Har litt lyst til å kommentere et ''gammelt'' bilde jeg!
Fattet med en gang hva du ville med bilde! Det er jo fargegjengivelsene du her ville få frem. De (-n) grønne øye og bakgrunn, samt maskaren som en liten men vesentlig del, går igjen på en liten del av bildet..(Oppe til hø.)
Ville hatt det mørke håret dekket for skulder/arm for å bedre få frem diagonalen og tone ned den store grønne flaten.....(Uten å ødelegge ''budskapet'')
Når det gjelder blikket så kan jeg være litt enig i overnevnte kommentarer.
Et meget severdig og lærerikt bilde!!

Mvh Svend
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu