God Jul alle sammen!!
I dag fikk jeg endelig litt tid til å prøve mitt nye Sigma objektiv, og et av resultatene ville jeg legge ut som en liten julehilsen til alle på FOTOdotNO.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-12-20 16:23:04
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D1h
  • Sigma EX 100-300/4 IF APO HSM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger370
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_71097} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Eliza A.

Så flott liten en=)
God jul!!

Eliza
Thomas B.

Flott denne. God jul til deg også.

Mvh
Thomas
Eskil O.

Fresk og fin i fargene,
liten tanke forstyrrende bakgrunn, kvisten.
God jul til deg.

Eskil.
monica p.

En riktig god jul til deg også Svein, en riktig julefugl du har fanget her, og nydelig skarpt og fint.
Mvh Monica:o)
Avsluttet .

Hei!
Endelig! :)
Vakkert bilde med fine farger.
Liker ''blikkontakten''
God Jul!
Andris
Svein B.

Har lagt til en tettere beskjæring av et annet bilde av denne dompapen. Viser litt mere rettferdig skarpheten som disse første bildene hadde.

Svein
Jan W.

Aldeles nydelig dompap Svein!

Litt snø og slikt hadde selvfølgelig gjort seg her, men dompappen er nå uansett veldig fin i farger og skarphet.

Og med nytt utstyr ser jeg.

En god jul til deg og Svein.

Jan

Stig B.

God jul til deg om dompappen. Våre dompapper er for nervøse disse dagene, får dem ikke til å stå stille lenge nok. Hvilken iso har du på disse bildene???

Skarpheten kommer godt fram i disse bildene. Poden min mar akkurat skaffet samme objektiv, og vi kan nesten legge ut demo-bilder av hans objektiv kontra mitt eget, når vi står på samme sted, samme motiv, så godt som samme innstillinger. Bra verktøy.

God kontakt med Dompappen, visste ikke at den het oksefink i det store utland forresten, skarpheten er bra. Vi har ikke hatt opptaksforhold her på lenge, må vel komme snart????? I morgen setter vi opp føggelband, og håper på fugler i det.

God jul

Mvh Stig
Tom A. T.

To flotte bilder av ''julefugl'' nr 1. Fint blikk og upåklagelig skarphet. Jeg hadde selv dette objektivet på ønskelisten en lengre periode. Bra redskap er halve jobben ;o)..
God jul fra Toten.
mvh Tom T
Svein B.

Disse bildene er tatt på ISO 200. Kan vel knapt kalle det fotovær det vi har her også, mørkt og stusselig hele dagen. Men det var nå i allefall nok lys i dag til å få til litt.

mvh
Svein B
Kjartan T.

Må da være nedtur å gå fra en orginal 300mm 2,8 til denne linsa eller? Hvorfor tok du det valget? Spørsmålet hører kanskje ikke til under bildet, men ble bare så nysgjerrig.
Ser veldig flott ut dette, men vanskelig å skille detaljene før du kan sitte å kikke på langt større filer.
Svein B.

Absolutt ingen nedtur, Kjartan. Denne Sigmaen erstatter ikke min gamle 300/2,8, som fortsatt vil bli like mye brukt som før. Årsaken til denne handelen, var heller å finne et alternativ til min 80-200/2,8, som var av den gamle skyvezoom typen, og med en litt treg AF til fluktfotografering av fugl. Det var mitt turobjektiv, siden 300/2,8-en ikke er noe jeg trasker rundt med i fjellet ''klar til skudd''. Da kom denne Sigmaen inn i bildet, siden jeg også ønsket litt større brennvidde på ''turzoomen'' min, raskere AF, og dessuten et stativfeste, som min tidligere zoom ikke hadde originalt. Dessuten hadde jeg lest mange gode brukererfaringer av denne zoomen, også brukt sammen med Sigma sin 1,4x konverter. Valget ble tatt, og Nikon 80-200/2,8-en solgt, og Sigmazoomen bestilt. Så langt angrer jeg ikke. Hvilket navn som står på utstyret jeg bruker har ingen betydning for min del, så lenge det gjør jobben jeg forventer. Så fremt dette objektivet ikke avslører noen svakheter i videre bruk, er jeg overbevist om at jeg har gjort et riktig valg for mitt behov. Bildene ser minst like detaljrike og skarpe ut som fra min Nikon 300/2,8. Litt tidlig å vurdere disse to opp mot hverandre, siden Sigmaen ikke har fått prøvd seg så veldig mye ennå. Tilsammen vil de nok dekke mine behov ang teleoptikk. Godt utstyr er halve jobben, som Tom A Trogstad sier. Føler i allefall ikke at Sigmaen har gjort jobben vanskeligere for meg.

mvh
Svein B
Knut S.

Nydelig!!! Liker særlig godt øyekontakten på v1.
V2 er forresten imponerende skarpt, ja. Ble litt misunnelig nå :) Jeg vil også ha slikt fotoutstyr!!!!:)

mvh
Knut
Kjartan T.

Takk for utfyllende svar. Som sagt, det ser veldig lovende ut. Skal bli morsomt å høre når du har fått mer erfaring med dette objektivet. Jeg har gått fra en Tamron 500/f8 speiltele (som nå er brukt i ti år) til en Nikkor 300/f2.8 med 1.4 konverter, skal bli spennende å se om verden virkelig forandrer seg...
Svein B.

Om ikke verden forandrer seg, Kjartan, gjør den kanskje det i ett av våre øyne i allefall. Og selv om godt utstyr er halve jobben, duger ikke en halvgjort jobb uansett ;)

mvh
Svein B
Frode A.

Kjempeflott bilde(r). Nydelige farger.
Har sett en slik en gang her, men da i for lang avstand til at jeg fikk tatt noe bilde av den. Kanskje det kaldere været som er meldt vil gjøre dem litt mer nærgående? ;)

Mvh: Frode
Marianne M.

Hei Svein
Dette var en koselig fyr å se nærbilde av. Vakre bilder begge to! Har besøk av dompaper i hagen vår hver vinter,men de er ganske så sky...
Får julefølelse av å se dette bildet :-}
Ønsker deg en god og fredelig julehelg.
Gleder meg til å se nye bilder fra deg.

Vennlig hilsen Marianne
Avsluttet .

Artig positur og god jul fra nok en totning
Arild K.

Teknisk meget fint dompap bilde.
Ser ut som Sigmaen gjør en god jobb den.

Mvh AK
Tom E. F.

Slike bilder kan jeg bare drømme om å få til.
God jul til deg og dine!
mvh Tom
Jonas L.

Ingen jul uten denne fuglen.
God jul til deg!
mvh JL
Reidun G.

Fine farger og detaljer av ''jule'' fuglen.

En riktig God Jul til deg også.

Reidun
Avsluttet .

En manuell blur av greinene bak fuglen kunne kanskje hevet kvaliteten ? I alle fall en fantastisk god presentasjon av fuglen. God jul.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu