Delfin
Av alle de rare delfin-fotoene jeg hadde med hjem fra Mexico, liker jeg dette best. Dette er samme delfinen som nummer 5 på bilde nr. 93536 . Der så han riktig så sjarmerende ut - her ser han mannevond ut (og kanskje mer slik som ville delfiner er - de er visst ikke så menneskekjære som vi tror).
Bildet inngår i albumet Under vann i Mexico - Mest i kategorien: ''Åh, så morsomt med undervannshus. Wow, wow - sånn grotte, fisk, plante, dyr har jeg aldri sett på nært hold før''. :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-12-21 15:09:36
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-12-23 01:23:58
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon IXUS 400
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetPå v2 har jeg dempet kontrasten, forsøkt å lysne halsen/kroppen til delfinen (noe som dessverre bare gjorde det mer uskarpt) og skiftet farge på vannet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger919
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_71187} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Steinulf L.
Synes han ser nyskjerrig ut, og ikke sint. Refleksene over hodet forstyrrer ganske mye.
Caroline M. S.
Takk for kommentar Steinulf. Det er artig å se hvor forskjellig vi oppfatter bilder og hva folk liker og ikke liker. Jeg glemte å skrive i billedteksten at hovedgrunnen til at jeg selv liker dette bildet er refleksene på og over hodet til delfinen. :-)

Hadde det ikke vært for at delfinen ble så mørk, hadde også jeg syns han først og fremst så nysgjerrig ut. Det var jo nysgjerrig han var - slett ikke ond. :-)
Rune T.
VErsjon 2 er klart best Caroline. Her synes jeg du har fått frem dyret slik at den BLIR hovemotivet. Du begynner virkelig å bli flink på mere enn en måte.

Forøvrig interessant å se hvordan du responderer på adferden til dyret og ikke minst i forhold til hvordan vi som er vokst opp med Flipper har stigmatisert delfinene til å være praktfulle, harmoniske, sympatiske, elskelige, empatiske, høyerestående og spesielt opptatt av menneskene og deres behov enn svært mange andre arter. Vi har tillagt dem egenskaper som en bekreftelse på våre egne behov - kanskje ;-)

Uansett, ser jeg frem til flere bilder fra deg, ikke bare av kategorien ''Åh, så morsomt med undervannshus. Wow, wow - sånn grotte, fisk, plante, dyr har jeg aldri sett på nært hold før'' - men også andre motivområder.

Mvh

Rune
Inger-Lise S.
Hei Caroline! Flott bilde med fint utsnitt.Likte best v#2,men der ser den mer skummel ut også..Så mye triveligere på montasjen ja! :-)Og denne glante du rett i åsynet!! :-)
Hilsen Inger-Lise
Alf B.
Ja, han ser litt sur ut.... Jeg synes refleksene gjoer hele bildet jeg. Om noe, saa ville jeg kanskje tatt ned blaatonene rundt ham litt, slik at refleksene i overflaten og hodet ble enda mer fremtredende - at han/hun skred frem fra moerket paa et vis.

har hoert at delfiner ofte skader mennesker alvorlig fordi de vil leke og ikke forstaar hvor lite stoetsikre vi er. De holder jo ganske hoey fart....
Marthin H.
Flott nyssjerrig delfin!
Du er helt topp Line!
God Jul fra Marthin
Eli B.
Hei, så snodig munn den har da, syns du er tøff som svømmer sammen med disse. Flott bilde!
mvh Eli
Marit E.
Der var jo storsjarmøren, jo!
Jeg synes han ser så uskyldig ut, at jeg vanskelig kan se ham for meg som et rampete og usympatisk vesen.
Det er rart hvordan vi mennesker tilegner dyr egenskaper.
Har vi først oppfattet en art som harmonisk, så skal det mye til for at vi forandrer oppfatningen. Og omvendt.

Men er det ikke slik i dyreverdenen som i menneskeverdenen? At vi er forskjellige; noen snille, noen ufordragelige, rampete, rolige, grusomme, onde. Er dyr slik? Lurer på det, jeg.
Jeg likte vest versjon 2, synes du fikk best fram typen der.

Julehilsen
fra Marit
Inger Anne Maritsdotter V.
Heisann ''Flipper'':)
blubb,blubb; denne så da....litt koselig ut....:)
Sikkert en opplevelse å svømme blant disse flotte artene:)
Julehilsen fra Inger Anne
Tom A. T.
Snasent bilde.
mvh Tom T
Bjørn H.
Hei Caroline ...

V2 er heeelt super... dette fixer du bra ..

eller vil jeg få takke deg for mange flotte innspill på bildene mine, og ønske deg en riktig fredelig julekveld...

Bjørn ;¤
Avsluttet .
Delfiner er bare snille
Noe annet går jeg ikke med på :)

Fint bilde, jeg synes også refleksjonene gjorde seg

Good nait
Tore U.
Fint bilde egentlig, men jeg er ikke helt sikker eller enig med meg selv når det gjelder refleksene. Uansett artig bilde.

mvh
Tore
Caroline M. S.
Takk for kommentarer alle sammen. :-)

Alf: Jeg har laget en v3. Sannsynligvis ikke slik du mente, men synes den også ble alright. Du og Richard har kanskje rett - delfinene er snille og lekne - de skjønner sikkert bare ikke hvor skrøpelige menneskene er. De svømmer sinnsykt fort i hvert fall. :-)
Ketil K.
Fin opptaksvinkel, bra dybdeskarphet, fint spill i lys og utrolig nært på denne delfinen. Ser nesten litt skummel ut synes jeg, V2 er bra, men skulle gjerne sett at det var en åpning mellom dyr og speilingen.
Rune Edvin H.
LOikner litt på min visualisering av ''Nessie''.
Kult dyr.
Gratulerer med god jul.
Rune
Arne S.
Sjarmisen himself! Femmer'n :) Hvordan vet du at forresten at det er en *han* :) Uansett - fine lysvirkninger og delfinens uttrykk gjør dette til et spennende fotografi.

:) arne
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-)

Ketil: Ja, jeg tror nok også det hadde blitt bedre med litt vann mellom delfinen og speilingen, men jeg vet ikke om det går an å få til det uten å jukse i billedbehandlingsprogram. Jeg tok flere bilder under vann andre dager og på andre tider av døgnet, blant annet av meg selv og reisefølget. På alle går person/dyr og speiling i ett.

Rune: Jeg har lett og lett etter din ''Nessie'', men det nærmeste jeg finner er bildet du bruker som profilbilde. ;-D

Arne: Det var bare to delfiner i bassenget hvor disse delfinene holdt til (flere andre basseng med flere delfiner i - det var jo en turistplass med høy Disney-faktor *SS*). Den andre (en hunn) hadde bare et synlig øye. Hun hadde vært i delfinslosskamp med kamerat 5 og fått gjenklistret øye.
Rune Edvin H.
Nei, glemte at jeg ikke har publisert det (og tror ikke jeg får lov av modellen heller).
Nessie er visst en sint gammel dame som man ikke skal tråkke på tærne:o)
Rune
Hans Olav S.
Hei Caroline

Dyret ser ut som det skal til å spise deg opp ;)

Synes det var fine lysreflekser i vannet. Jeg er enig med deg angående refleksene. Liker versjon #2 best.



MVH
Hans Olav
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu