Bare den ensomme er helt fri, eller?
Før krig mot dine laster, hold fred med dine naboer, og la hvert nytt år oppleve deg som et bedre menneske sa Benjamin Franklin
Bildet bør betraktes i mot grå eller sort bakgrunn.
Bildet inngår i albumet Mennesker -
Utstyr
  • Nikon D100
  • nikkor 24-85
  • Brennvidde80mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetLitt lek på alvor med lamper.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger549
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_71526} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Inger-Lise S.

Hei! Et godt portrett,men litt skummelt..
Han var klok Benjamin Franklin..
Du spør i tittelen..Jeg tror ikke på at ensomhet gir frihet..Jeg tror ekte frihet finnes inni oss.Den ensommes frihet kan også være et fengsel.
Fri er den som våger å være seg selv,tillater seg å snuble og feile,FORDI man nettopp er bare et menneske,og derved ikke feilfri.Jeg tror frihet er noe den har som våger å si sin mening,-men likevel er klok nok til å gi seg selv frihet til å tie,der vedkommende selv finner det best. Frihet er også å ikke tillate andre å styre over en...Men det er også frihet å frivillig underkaste seg,på egne premisser...M.mer..Som du skjønner bør jeg stoppe,ellers blir det bok..;-)
God romjul fra Inger-Lise
Jostein M.

Likte dette Nils. Fine toner og bra blikk. Sammen med Benjamin Franklins vise ord blir bildet enda bedre. Fortsatt god Jul Nils:-)
Mvh
Jostein
Avsluttet .

Fabelaktig! Ganske enkelt strålende. Det minner meg om et Nat. Geographic portrett som har fått mye ære og berømmelse.

-k
Reidun G.

Et flott , litt mystisk, portrett.
Skjønner ikke tittelen ?
Reidun
Stig B.

Sterkt portrett. Blikket viser sterk vilje, lyset / skyggene viser noe farlig ved denne personen. Teksten henspiller på at denne personen er sterk nok til å ikke være avhengig, og dermed har større fleksibilitet.

Tror jeg vil utvide gode BJ; dersom du er uavhengig, og kan bære med deg det du eier, så er du fri. Thorn-reklamen; dersom du eier mer enn 3 ting så eier tingene deg- det stemmer.

Ha en fortsatt godt jul.
Mvh Stig
Eliza A.

PENT, PENT PENT!!!!!
Intenst blikk og nydelig komp.
Dette var bra arbeid.

Eliza
Tom A. T.

Tett, lunt og litt ''mystisk'' som Reidun sier.
Likte dette godt.
mvh Tom T
Caroline L.

Super fint portret dette.. Dette gjorde du bra!

Hilsen
caroline
Ken L.

Hei Nils!
Dette var både stemnigsfullt og vakkert!
Likte komposisjonen veldig godt. Gjorde seg best mot sort bakgrunn synes jeg!
Mvh Ken
Fred S.

Fint og intenst portrett. Absolutt ikke ''skummelt'', synes det er antydning til et lite smil om munnen jeg; en ungdom som virker trygg på seg selv. Har sans for toningen.
vh fred
Nils B.

Takk for tilbakemeldinger. Var litt spent på dette selv. Som noen av dere sikkert er klar over så jobber jeg for tiden med mennesker å utfordringen står i kø. Takk igjen og en riktig god romjul til dere alle.
nbh
John G.

Jeg er vel ikke like udelt positiv som resten av gjengen :-):
Jeg er ikke videre begeistret for den rette ''kuttingen'' ned langs med hans venstre kinn. Dessuten er jeg ikke enig med utsnittet i overkant. Her synes jeg du kunne croppet til sånn omtrent midt på panna(i alle fall litt på nedsiden av luggen). Da hadde kontakten med modellen blitt både tettere og mer intens. Nå er øvre del av bildet verken fugl eller fisk.
Ellers er det detaljer i venstre bildekant som er mer forstyrrende enn at det tilfører bildet noe.
Så, hva sier du Nils? Veldig uenig, noe uenig eller enig(sikkert ikke så enig...)
Venter spent på tilsvar :-)
John :-)
Avsluttet .

Hei Nils

Portretter er ikke min sterke side, men jeg likte dette. Vet ikke hvorfor , men det kan hende det er teksten som gjør utslaget for meg.

Er ikke ensom ......men enslig........og det er er enorm frihet for meg. Når man tilbringer mye tid alene blir samhold med andre mennesker noe stort.

STERKT !!!!

Vh Svenn
monica p.

Ditt beste Nils, nydelig på sort bakgrunn.
Mvh MOnica:o)
Nils B.

Takk igjen.
JG: At du skriver din ærige å subjektive opplevelse av bildet og at du i tillegg forsøker å sette fingeren på detaljer med bildet som kan gjøre det bedre etter din mening setter jeg STOR pris på. Annen beskjæring, joda du har et poeng, men slik jeg ser det så synes jeg etter min oppfattning at ansiktet trenger noe avstand fra kantene for å få den opplevelsen jeg var ute etter. Det er derrmed ikke sagt at det du sier er fei. Detaljene som du ser til venstre, helt klart at de burde vært borte, eller vært mer tilstede. Kuttingen langs venstre kinn, det funker for meg.

Når det gjeler om jeg er Veldig uenig, noe uenig eller enig, så la meg si det slik. Din subjektive kommentar blir verdsatt, og setter fingeren på detaljer som jeg klart kan se. noe av det du skriver kan sikkert være med å løfte bildet noe, så derfor er svaret. Jepp, bildet kan forbedres.
nbh
PS Takk for at du tok deg tid.
John G.

Hallo Nils!
Tusen takk for fint svar!
Lurte vel på om jeg var i overkant tøff i kommentaren, men landet på at jeg ikke var det. Tror jeg ''kjenner'' deg såpass nå, og svaret ditt bare bekrefter det. Det er bra :-)
Det jeg påpeker er ikke ment som generelle feil eller mangler i bildet, men det går mer på egen ''feeling'' Portretter har jeg dårlig greie på - og i alle fall ikke mer enn ''andre'' - så dette handler - for meg, altså - mer om følelser.
Fint lys, fin kontakt med modellen(som jeg altså mener kunne vært enda bedre med en litt tøffere beskjøring over) og fin toning...
Takk
John :-)
PS Så bildet ditt på photoSig, og det får fine kommentarer :-)
Steinulf L.

Litt skummelt. BF sa mye klokt.
Knut M.

Hei, takk for kommentar.
Liker bildet ditt, siden jeg er helt fersk så finner ikke jeg noe galt i dette bilde. Det funker selv uten BJ's sine ord :o)

Knut
Torgeir S.

Flott portrett med bra belysning og kontakt med modellen. Hun ser virkelig trist ut denne dama!

Mvh. Torgeir
Astrid L.

Flott portrett. Likte godt ''ruterformen'' som dannes av hetta. God kontakt med modellen, og et spennende uttrykk. Finner ikke helt ut av hva som egentlig ligger i blikket og uttrykket og det gjør bildet interessant å studere. Syns og det kunne vært kult med en versjon med litt tettere beskjæring over bildet, men ser at du har svart på denne kommentaren før...

Mvh
Astrid
Stig S.

Har kikket på dette ''ørten'' ganger nå, uten å finne noe fornuftig å si.... Jaja, får vel bokmerke det da, og ta den tiden som trengs ;-||

--stig--
Avsluttet .

Virkelig flott portrett! Spennende...god kontakt!

Godt nyttår!

Hilsen Jim
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu