Dør
Bildet inngår i albumet Dører, vinduer og fasader i Merida, Mexico - Merida er hovedstaten i delstaten Yucatan i Mexico. Den het T’ho i mayaenes tid, men minnet de spanske conquistadorene om Merida i Spania og ble omdøpt i 1542. Bildene i denne serien er fra de eldste strøkene i byen, og flere er kraftig mekket på i PS Elements.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-12-29 20:45:34
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-12-29 20:46:19
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon IXUS 400
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetV3 er originalen. Brukt Equalize fra PS Elements på v2 og v1, og i tillegg mer kontrast på v1.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger874
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_71743} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Arne S.
Befriende fritt for kors og skjeve linjer :)

Personlig synes jeg ''slike motiv'' blir litt for passive (les: passer i riksantikvarens samlinger). Bildet har absolutt sin berettigelse, men i denne sammenheng blir det for ... tamt :/

:) arne
Kjetil H.
Godt PS arbeid, enig at bildet er litt ''tamt'' men det er vel begrenset hvor spennede ett dør-bilde kan bli :-) En person/ansikt eller noe annet nede til venstre hadde gitt bildet litt ekstra, likte fargen og strukturen du har klart å hente frem.
Rune T.
I fjor var jeg på en lokal fotoutstilling i Danmark et sted, der fotografen hadde portrettert en rekke dører av ulik form, farge og fargekombinasjoner. Som utstilling i den sammenhengen var det en utrolig artig opplevelse. En form for arkitektonisk dør-happening.

Utfordringen for deg i denne sammenhengen C, er å få en dør i seg selv til å bli så interessant at den i seg selv fremstår som noe spesielt. Døren er OK i seg selv, men løsrevet fra en sammenheng, stående for seg selv som et løsrevet objekt er det ikke spesielt spennende. Dette på tross av fine farger og evt historie knyttet til denne.

MVh

Rune
Marthin H.
Flott bilde!
Ønsker deg godt nytt år!
Inger-Lise S.
Hei Caroline! Jeg likte bildet ditt godt! V#1 best,og det er absolutt ikke tamt,syns jeg.....
Hilsen Inger-Lise
Steinulf L.
Er litt enig med Rune T. Det er mye fine mønstre i denne døra, kanskje et utsnitt hadde vært løsningen her.
Bjørn H.
Hei Caroline ..

Hm... tja jo... usikker på hva jeg syns om dette ..

Syns døren er flott og fargene i V2 best, men syns vel kanskje det mangler noe mer for å få dette til å svinge ...

Blir nok litt for tamt ...men som en montasje med flere dører i forskjellige farger og varianter kan det bli flott..

Ønsker deg fortsatt god jul..

Bjørn ;¤
Inger Anne Maritsdotter V.
Eg likte best #1 her;en fin antikk dør på din reise gjennom Mexico;godt motivvalg dette.
Caroline M. S.
Takk for fine og nyttige kommentarer. :-) Jeg forstår veldig godt hva dere mener med at bildet er for tamt. Det syntes jeg jo selv også - derav PS-mekkingen. Jeg syntes selv v1 og v2 ble ganske alrighte i forhold til originalen, men skjønner at også de ble for tamme.

Jeg tok bilder av en hel haug dører og vinduer i Merida med tanke på å lage en montasje, men de fleste viste seg å være for ulike til at jeg klarte å sette de sammen på en alright måte. Det er mange fine dører og porter i Oslo også, så jeg gir meg ikke. Skal nok få til en dørmontasje etterhvert. Jeg har ikke sett akkurat den dørbildeutstillingen Rune har vært på, men sett lignende ting og fått lyst til å prøve selv.

Jeg skulle gjerne hatt folk og dyr med på bildene fra Merida. Skulle gjerne leid en hel familie med mor, far, unger, besteforeldre, familievenner og et lass klesskift i ulike farger. Utrolig fargerik by hvor det vrimlet av gode motiver - i hvert fall om jeg enten hadde leid modeller eller turte snikfotografere. :-)

Dag J.
Flotte farger på en flott dør. Ellers enig i at det er litt uspennende alene. Jeg har også vært i Merida og det er som du sier, en flott by.

Det virker som du har samme innebygde skepsis som jeg til å spørre fremmede om å ta bilder av de. En teknikk jeg fant på etter jeg gikk over til digitalt, var å spørre barn om de ville se bilde av seg selv, i stedet for å spørre om å få ta et bilde. Jeg gjorde det på en barneskole i Lesotho på et guidet besøk, og det endte med at undervisningen stoppet opp mens jeg hadde hundre overivrige modeller tilgjengelig i en time.

Neste steg er å love å sende bilder - og holde løftet selvsagt. Da føler jeg meg ikke så mye som en inntrenger lenger, siden jeg gir noe tilbake. Barneskolen i Lesotho har gjennom backpacker-hostallet som arrangerte turen, takket veldig for bildene.
Nils L.
Dekorativt - spesielle farger.... besnærende.
Mvh Nils :-)
****
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer.

Dag: Godt tips det å spørre unger (eller voksne for den saks skyld) om de vil se bilder av seg selv. :-) Jeg har brukt det når jeg har tatt bilder av unger her i Norge (her har jeg også brukt et annet triks - lånt ungene IXUSet mitt, lekt litt uvillig modell først, så blitt mer medgjørlig..... og så selvfølgelig minnet ungene på hvor grei modell jeg var når det blir min tur til å ta bilder av dem *SS*).

Hvis man er på tur og har et polaroid-kamera, kan det også være et tips å ta bilder med polaroid-kameraet og dele ut.

Det er stor forskjell på hvor villige fremmede er til å være med på bilder. Liker man å ta bilder av fremmede folk på gaten (som jeg gjør når jeg tørr) er India helt fantastisk. Der stiller folk seg opp til avbilding helt av seg selv - til og med når man går rundt med kameraet nedpakket i fotobagen. :-)

Noen forklarte en gang at det er fordi mange i India tenker det er dyrt med film og fotoutstyr og synes det er stas at andre vil bruke penger på dem. De spør ikke en gang om å få kopier, men blir alltid glade når jeg spør om å få adresse for å sende. Da kan hele nabolaget bli engasjert for å finne en som ikke er analfabet og kan skrive ned adresse for meg. :-)
Åsa K.
Du har verkligen lyckats med dina två dörrar det vill säga nr 1 och nr 2 de är väldigt fina.
Det är inte så svårt att lyckas med en digitalkamera, man kan ju hålla på i all evighet utan att slösa film. Själv är jag och kommer förmodligen att förbli en analog fotograf.
Caroline M. S.
Takk for kommentar Åsa. Glad for at du liker dørene mine. :-)

Jeg er ikke helt enig med deg når du skriver at det er enkelt å lykkes med digitalkamera. Grunnen til at jeg forvillet meg inn på foto.no i sommer var nettopp at jeg ikke fikk til å ta bilder med mitt nye digitale pocketkamera. Det var en brutal overgang å komme fra analoge (gjerne helmanuelle) speilreflekskameraer til et nærmest hel-automatisk pocketkamera. Det gjorde ikke saken bedre at jeg knapt hadde tatt i de gamle kameraene på 15 år.

Fremdeles (etter et halvt år) sliter jeg med IXUSet mitt og får slett ikke til selv de enkleste ting, men det kommer seg gradvis.

Jeg er enig med deg i at når digital-kameraet først er kjøpt er det billig/gratis i bruk, men jeg kunne kjøpt ganske mye film for de 5 000 kronene IXUSet kostet. Den største fordelen med digitalkamera synes jeg er at læringskurven blir brattere. Jeg kan se resultatet med en gang - mens jeg fremdeles husker hva jeg har gjort. Før måtte jeg vente til etter fremkalling og innen da hadde jeg kanskje glemt hva jeg hadde gjort eller rotet bort lappen med notater. :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu