KL 23:50
Rett før vi går inn i det nye året. Dette var det siste bilde jeg tok i 2003. Ønsker dere alle på dotten et godt nytt år. Tom:)
Bildet inngår i albumet Nordlys -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-01-01 20:56:36
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D-100
  • Sigma Sigma 20mm F1.8 EX AF DG RF
  • Brennvidde30mm
  • Blenderf/2.0
  • Lukker4s
  • Nei
  • AnnetGod mat og et par øl.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger355
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_71996} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Flott farger.

Liker personlig bilder av nordlys uten for mye bebyggelse rundt. Kan bli litt forstyrrende med raketten midt oppi det hele, men for all del.....bra fanget !!!

Vh Svenn
Inger Anne Maritsdotter V.

Ja det er i slike situasjoner en ser forskjellen på et godt og et dårlig kamera,nemlig hva det kan prestere i mørket;dette fikk du veldig bra til,skarpt og fint stemningsbilde.
Godt Nyttår til deg fra Inger Anne.
Kyrre S. F.

Om bebyggelsen i forgrunnen skal være med ville jeg hatt mer av den. Nå er den hverken fugl eller fisk. Men etter så mye mat og øl kan det vel være vanskelig å bedømme..
Tom R.

Takk Svenn, skjøner hva du mener.
Dette skal liksom være et raketbilde ikke et Nordlysbilde.
Men syntes det var artig og kominere begge motivene.

Tom:)
Inger-Lise S.

Hei Tom! Akkurat hva jeg så og tenkte,før jeg leste en bokstav! :-)
Kombinasjon av et flott nordlys og fyrverkeri! Kan det bli bedre da? Ja,det ble bedre når du fjernet bebyggelsen,selv om mine tanker og begeistring kom før jeg så v#2.
Så herlig befriende å se dette! Så deilig fritt for strigling! Et meget godt bilde,fullt av stemning! Og er ikke stemning vel så viktig som det teknisk sjarmløse? (Er så galt nå alllikevel,at jeg sier det rett ut...) MEN,du har bevist at du behersker både teknikk og stemning,i skjønn forening!Og ren teknisk ''strigling'' kan være flott,med følelser til stede,om fotografen,som du, har begge deler.
Du er dyktig!
Godt nyttår til en god fotograf!
Nyttårsklem fra Inger-Lise
Stig B.

Som nyttårssymbol likte jeg best v2, med et flott nordlys og en klar rakett. Jeg tror imidlertid at jeg ville tatt v1 og beskåret 1cm fra bunn, slit at jeg fikk med litt av forgrunnen, og beholdt liggende format.

Mvh Stig
grete l.

Godt nytt år

Når både himmel og jord eksploderer samtidig, da må en kunne si at det er ei real nyttårsfeiring.
Min reaksjon på bildet er at bebyggelsen må være med dersom det er historien om det siste minutt av 2003 du ønsker å fortelle. I versjon 2 blir det bare litt glitter mot grønn bakgrunn. Jeg tror kanskje at jeg heller ville kuttet bort den nesten utbrendte raketten til venstre i bildet. Den synes jeg trekker mer oppmerksomhet enn den fortjener.

mvh
Thomas B.

Likte best utsnittet i v1, men det ser ut som bevegelsesuskarphet i bebyggelsen, og da blir v2 best, og der var komposisjonen veldig bra.

Mvh
Thomas
Rune L.

Nydelige farger på nordlyset og i bildet. Eksponeringen ser riktig ut. Men desverre ødelegges bildet helt av komposisjonen og bevegelsesuskarpheten. Bildet kunne ævrt veldig bra om kameraet hadde stått på stativ, at tromsøya ikke hadde vært kuttet og om horisonten hadde vært rett.

Versjon 2 er jo en kreativ variant.

Mvh
Rune
Hans Olav S.

Fin idé du har her, ved å kombinere naturens eget ''fyrverkeri'' nordlyset, med nyttårsfeiring og fyrverkeri.
Men jeg synes det ble hverken fugl eller fisk på versjon #1.
I versjon #2 synes jeg du har lykkes bedre, da du har fått vekk en del forstyrrende elementer.

Ser ut som det har vært bevegelse på kameraet under opptaket? Du kunne kanskje forsøkt med blender f/4.0 eller f/8.0 og litt lengere lukkertid, for å få litt bedre dybdeskarphet e.t.c.

Jeg har et forslag til en versjon #3. Kutt vekk venstre side halveis mellom den raketten helt til venstre og den som lyser opp, og kutt vekk alt som ligger til høyre for krummingen på nordlyset (der det blir så mye rødskjær). Dermed så får du et bilde i høydeformat som inneholder alle elementene du trenger på minst rotete måte: himmel, nordlys, fyrverkeri, fjell og land.

MVH
Hans Olav
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu