Kor e alle skarva hen, kom fram igjen......
Paparazzien slår til igjen; uønsket av skarvene tok jeg imot en enslig besøkende til skarvesteinen, hvor det etter ryktene skulle være soloppgangsparty. Med fare for egne albuer og knær snek jeg meg fram på indianervis.

Fritt etter Jan Eggum; Kor e alle skarva hen......????

Ryktet var helt feil, går ikke å stole på i det hele tatt. Neste gang får jeg ta med utstyret, legge med ned under kamuflasje, og deretter veeeeente.

Må bare få snorutløseren min, og lage meg en beanbag som stativ.

Jeg gir ikke opp, selv om ikke alle rykter gir uttelling, sånn er paparazzi-livet :-).
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-01-11 12:53:03
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-01-11 12:55:57
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2004-01-11 12:59:25
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 100-300/f 4.5-5.6 USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeDigital raw ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger234
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_72950} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Thomas B.

Du fikk ihvertfall det lyset jeg ikke fikk, men du også mangler en del på skarpheten. Fin dialgonal, men ble litt midtstilt.

Mvh
Thomas
Stig B.

Har nå hatt lys, sted, fugler; mangler bare alt på en gang, + en dose skarphet, så er vi der :-)

Stig
Amund O.

Hei,
synes fuglen er dårlig plassert - den kikker opp og mot høyre, og burde være plassert nede til venstre. En liten senkning av kamerastandpunkt hadde også gjort seg - hvis det var mulig da. Som du selv sier: du har hatt lys og fugl, kombinert med bedre skarphet og samtidig så er du der. Bildet er et OK utgangspunkt for et bra bilde.

Amund
Nils G.

Flott fargespill. Om fuglen hadde sett utover vannet ville det antagelig blitt mer fortellende, men det er vel ikke så lett å gi instrukser.
Jeg synes nok at bildet er litt for uskarpt.
Mvh Nils
Inger Anne Maritsdotter V.

Om bildet er uskarpt så er ihvertfall resten knallbra;herlig sollys du har fått med her og fin diagonal;artig fugl det der:)
Fin og artig historie du formidler også om papparazzi-livet på Mørekysten;pass deg på de glatte svabergene da:-)
Vh Inger Anne
Inger-Lise S.

Hei Stig! Det er en fin fugl,skarven.Forstår godt at den er i ''slekt'' med pelikanen. Skal tro om uttrykket ''en skarve'' ....osv har noe med den fuglen å gjøre?
Ja,du var der og du fikk både sett den og ''foreviget'' den,og det i flott lys også.Ellers er jo resten nevnt..Likte best v#2,hvor den skuer utover havet.
Hilsen Inger-Lise
Bjørn H.

Hei Stig ...

Likte V2, men det var litt synd at mangler endel på skarpheten, tror jeg ..

Bjørn ;¤
Hans Olav S.

Hei Stig

Aner ikke om jeg er helt på jordet nå. Men i den analoge verden så er ISO 400 (rask film) kjent for å gi mere kornete bilder, særlig i de lyse partiene. Gjelder ikke det i den digitale verden også? Synes fargene blir noe blasse og jeg ser tendenser til utflytende farger her og der.

Fint med lys og farger, men synes fuglen er noe dårlig plassert i billedflaten. Men bedre lykke neste gang :)

MVH
Hans Olav
Kjartan T.

Poeng for lyset og forsøket. Komposisjon og uskarphet er du allerede trukket for her. Håper du fortsetter, men bruk for all del stativ neste gang du drar.

Fugler har et utrolig blikk, rovfugler lurer du aldri med slik sniking og denne skarven og alle andre hadde nok sett deg for lenge siden. Prøv et telt snart da, så kan du jobbe lenge uten å forstyrre på hvileplassen
Stig B.

Takk for alle ærlige kommentarer. Må nå ta meg i skjortekragen og ta noen ordentlige bilder snart, før jeg legger ut nytt.

Med lysmengden vi har for tiden, så blir det vanskelig å klare seg med lavere enn iso 400.

Enig med KT i at jeg / vi ikke kommer nærmere med indianermetoden, så ved første anledning været gir, så skal jeg og sønnen ta neste steg i prosjekt skarv; legge oss ned med noe kamuflasje mens det ennå er mørkt og så vente på lys og fugler. Terrenget gir dessverre ikke plass til hverken telt eller vanlig stativ, så vi får ordne bean-bags, liggeunderlag og poncho el.l til å ha over oss.

Har også satt i gang å få laget et telt som vi skal sette opp først i et hjorteområde, deretter forhåpentligvis i et orrfuglområde.

Må satse på større selvkritikk en stund nå, håper prosjekt skarv gir resultater.

Har lært mye her på dotten, og er spesielt glad for alle konkrete og gode råd angående fuglefotografering, som er artig men krevende.

Stig
Frode A.

V1 er et pent bilde, men det ser ut til at fokus har truffet litt foran skarven. V2 ser for meg ut til å være et bedre treff ang. fokus, men jeg likte fargene av solgløttet på V1.

Dere ser ut til ha mye spennede på gang sammen du og Thomas. Selv er jeg som regel ute alene og tar bilder (eller sammen med min datter) og savner ofte det å ha noen å dele erfaringer inntrykk med.

Lykke til videre.
Mvh: Frode
Per Harald O.

Med det flotte lyset kunne det blitt flotte bilder med stativ og snorutløser!

(Kjenner meg igjen: ''Det går sikkert bra uten stativ'')
Stig B.

Takk for deltagende kommentarer;
FAa; det er alltid kjekkere når man er flere om en slik ting, og heldigvis så ble jeg selv og sønnen bitt av samme basill samtidig. Får utnytte det så lenge sykdommen varer :-)
PHO; strever med dette ja, lyset var fint den dagen, men må nok ty til andre metoder for å få større skarphet; lå langflat i terrenget, med anlegg for kameraet på bakken, terrenget egnet seg ikke for stativ. Skal prøve å få fikset en bean-bag nå, slik at dette bedrer seg. Er nå lei av å ikke oppnå ønsket skarphet og dermed kvalitet.

Stig
Jan W.

Ja, her var lyset og fuglen på plass Stig.

Men det er jo ikke alltid så lett å få det til allikevel, mange skjær i sjøen bokstavelig talt.

Beanbag eller lignende fungerer utmerket som stativ, sørg for å supporte objektivet helt ute ved frontglasset.

Jan
Nils L.

For denne type bilder er desverre uskarpheten generende. Lyset er fint. Med D10 kan du godt bruke både 800 og 1600 iso instillingen med gode resultater. Mitt siste bilde er tatt med 1600 iso med 10d, men så er det da også et utsnitt på ca 1/4 til 1/5 del av hele bildet. Ikke være redd for ''korn'' de får faktisk bildet til å se skarpt ut.
Mvh Nils :-)
Inger-Lise S.

Det har virkelig gått framover med deg siden disse bildene! Det burde jo gi håp for andre...Men jeg mangler skarv!
Fikk tatt noen nordpå i sommer,men du kan jo tenke deg i gyngende båt i fart,og på lang avstand....
Håper på neste år..Men ved snakk om kamuflasjetelt...Vel....
godt du viser oss din frangang da:)

Hilsen Inger-Lise
Stig B.

Takk skal du ha Inger-Lise :-)

Jeg har egentlig ikke fått tak på disse ennå, får se om jeg prøver i vinter. De er borte fra kysten min om sommeren. De er utrolig følsomme, og godtar ikke noe som helst slags ''sniking'', så en eller annen slags kamuflasje er nok det eneste som nytter, bortsett fra båt.

Jeg prøvde også å ta bilder fra båt i høy sjø, det var ikke spesielt vellykket, så det prøver jeg ikke igjen. Skal da ha speilblankt hav først :-)

Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu