Gatekjøkken-gjengen, skummel samling av ulike etniske individer
Jeg driver et lite gatekjøkken hvor jeg tilbyr ulike spesialiteter, med åpningstid døgnet rundt, men med varierende overvåkning.

Det ser ut til å bli et sted hvor kun de tøffeste tør å bevege seg; en gjeng av multietniske individer henger nå rundt gatekjøkkenet.

De er kamerasky, og vil ikke være med på å blit tatt bilde av i kompromitterende situasjoner, så jeg får ta til takke med å ta der de henger mens de venter på uskyldige toppmeiser fra landet.

Dag Dompapp, Geir Grønnfink og Knut Kjøttmeis er en formidabel gjeng. Jeg får være forsiktig, så de ikke gir gatekjøkkenet dårlig rykte.

Geir er nok sjefen, ser mest aggresiv ut, og den som er mest oppmerksom, og stikker ved minste tegn til overvåkning.

Får nok skaffe en overvåkningsbuss, eller lignende ( arbeider nå med å lage et telt, som kan brukes til dette, forhåpentligvis).
Bildet inngår i albumet Mine hage-fugler - Fugler tatt opp i hagen, ved foringsplassen, på verandaen, kort sagt; der de måtte stå stille lenge nok til å bli fotografert
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 100-300/f 4.5-5.6 USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeDigital raw ISO 400
  • Nei
  • Annet+1 ev
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriHumor
  • Lastet opp
  • Visninger378
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_74135} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Inger-Lise S.

Hei Stig! Først:En morsom tekst dette:-) Virkelig!!
Det ser ut til at denne ''skumle gjengen'' hadde tålt litt mer kontrast,men hvem vet,de syns vel at de lever i nok kontrastfylte miljøer:-)
Bra bilde,herlig tekst!:)
Hilsen Inger-Lise
Atle P.

Geir så rimelig grim ut ja! Ville ikke lagt med ut med ham.

Flott å få så mange forskjellige småfugler servert på et brett (kremt), bare litt synd at det tekniske ikke har spillt helt på lag. Skulle gjerne hatt kjøttmeisen skarpere. Og dompappen er ikke helt skarp han heller.

Dvs, om de to fuglene i forgrunnen var skarpe, da kunne man tilgitt at kjøttmeisen i bakgrunnen var uskarp.

Men jeg veit hvor vanskelig det er. Prøver selv iherdig å fotografere noen av denne gjengens familie om dagen, og de sitter ikke akkurat lenge stille av gangen.

Men alt i alt et bra bilde, og uttrykket til Geir er fabelaktig.
Sidsel A.

Virkelig delikate farger - særlig med den gule og den røde ved siden av hverandre.
Jeg driver også restaurant - i tørkestativet - rett utenfor arbeidsvinduet mitt. Har ikke fått til noen fuglebilder i klasse med dine og andres fuglebilder på ''dotten'', men jeg prøver stadig, så det kommer nok en dag.
mvh Sidsel
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Stig.

En meget artig og godt fortalt historie med en fin oversikt over 3 av gatekjøkkenets gjester.
Likte særlig den rød og den gulgrønne.....herlige fugler alle tre....du er dyktig på dette!!:-)

Mvh Inger Anne
Grethe B.

Artig historie som hevet bildet. Enig i at det skulle vært eeenda mer kontrast og klarer, men du verden, ikke enkelt og få tatt tre slike i full fart før de flyr, så det skal du ha ros for!!! Jeg har nemlig prøvd...*sukk* Artige karer, artig at du navngir dem, og artig ar de er forskjellige, sjeldent syn for meg iallefall..

gt
Bjørn H.

Hei Stig ...

Artig historie ... men bildemessig savner jeg litt skarphet, samtidig tror jeg kompet er muligens litt rotete ...
'
Hadde disse tre pipipene vært skarpe mot en rolig bakgrunn du...det hadde vært saker det ...

Søte fugler :)

Bjørn ;¤
Venche J.

Du stiver opp bildet med den gode historien. :)

Wenche.
Thera E.

tøfft
Svein B.

Har etterhvert funnet ut at kameraovervåkning av slike gatekjøkken er et absolutt must!! Det foregår endel umotivert vold og annen kriminalitet ved slike samlingssteder, og i høst var det regelmessig innom en liten krabat, som i ettertid viste seg å være en notorisk seriemorder. Dette var selvfølgelig en liten spurvugle, og dens uskyldige ytre kunne nok villede mange av gjestene, men de gule stikkende øynene var advarsel nok for de fleste. Resultatet ble noen intense økter med spaning, men selve drapsakten ble aldri bevist. Kun funn av lemlestede offere. Det er også blitt et kjent fenomen at enkelte har spesialisert seg i å stjele andres mat!! Noen ganger ved å avlede oppmerksomheten med et lite varselsingnal eller noe som får det utvalgte offeret til å miste fatningen i et lite øyeblikk, men lenge nok til at maten blir nasket. Mens andre rett og slett tyr til vold. Jeg har ellers også lagt merke til at utpå våren kan det virke som om det nytes diverse form for stimuli av enkelte (spesielt hannkjønn), og dette resulterer i sang og skrål, og til tider også særdeles intens kurtisering. Kameraovervåkningen min har ennå ikke resultert i noen pågripelser, men jeg har enkelte under spesiell oppsikt. Som innehaver av et liknende gatekjøkken som ditt, er det endel ting jeg lurer på..........skattemyndighetene har vært på døra, og vil stenge hele bedriften. De lurer på hvor overskuddet blir av hen....noe jeg også selv gjør forøvrig. Har du liknende erfaringer Stig?

Stå på Stig, du vet ikke hvilke små gærninger du har med å gjøre, så vær forsiktig og diskrèt!

Bildet viser forøvrig tydelig at en situasjon er i vente......bare se på Knut med svart finlandshette som lurer i bakgrunnen!!

Aner dramatikk i lufta!! ;-)

mvh
SveinB

som finner historien vel så engasjerende som bildet.
lykke til videre Stig
Hans Olav S.

Morsom liten historie :)

En fin og fargesprakende forsamling av etniske fugloriteter :)
Savner litt skarphet, men ellers bra.
Ble det noe kebab på dem?

MVH
Hans Olav
Stig B.

Takker og bukker for raske og empatiske kommentarer. Jeg er spesielt glad for rapport fra min initialbror's etablissement, som viser meg at fremdeles gjenstår det gjerninger jeg ikke har våget å tenke tanken på.

Min restaurant / gatekjøkken skal flyttes (flytter i løpet av nærmeste 2 uker og blir derfor litt mer sporadisk på nettet), og undres på om det finnes slike gjenger der også. Skal forsøke å sette opp bedre overvåkningsutstyr.

Stig
Stig B.

Byttet kategori til Humor, da det nok passer bedre :-).

Stig
Steinulf L.

The Wild Bunch; eller Rotløs Ungdom?
Morsom historie og fine kommentarer. Fint bilde hvor bakgrunnen trekker litt for mye oppmerksomhet. Stå på!
Kjartan T.

Håper du flytter til et sted med bedre muligheter, flott skog eller annen natur. Et sted der bruk av hekksaks er forbudt ved gatekjøkkenet:) Men der spurvehauker og spurveugler lurer bak nærmeste tre.

Vær forsiktig så denne gjengen ikke ser deg og finner ut hvor du drar...
Charlotte M.

Artig bilde:) liker det men ville nok ha sett at bakerste fuglen (han med finlandshetta) ble litt skarpere. Holder sjølv på med ein gatekjøkkengjeng der en flokk skjorer terroriserer nabolaget. Men stå på;) det er gøy dette her:)


Mvh Charlotte
Jan W.

Morsomt bilde og tekst Stig.

Om ikke bildet er noe form for teknisk perfeksjonisme så beskriver det uansett noe som mange av oss kjenner seg igjen i.

Jan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu