Måke og ravn
<br>Må prøve meg med noe som er litt forskjellig fra det jeg har lagt ut så langt. <br><br>

Disse to kriget hele morgenen om en fisk. Noen ganger dro ravna i svartbakens vinger og løftet den i været med sin rå kraft, andre ganger viste svartbaken sin råskap og oppførte seg som den reneste rovmåken.<br><br>

Tok mange bilder av fuglene da de kriget som verst. Hva synes dere om dette?<br>
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon F5
  • Nikkor 300 mm 2.8 AF-S
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeFujichrome Provia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger534
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_75174} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Stig B.

Viser stor aggressivitet, dynamikken kommer fram gjennom den bevegelse som tydelig vises gjennom uskarphet. For min egen deli ville jeg ikke synes bildet hadde lavere verdi om hodene var skarpe, mens resten antydet bevegelse og dynamikk.

Bildet viser som situasjon veldig godt det du underbygger i teksten.

Mvh Stig
Marianne O.

Enig i at håvene burde vert skarpe, for å fått fram agene meir, i alle fall. Masse bevegelse og liv i bildet. Fint med den svarta ravno og den kvita måko. Får litt sånn ''good guy/bad guy''-følelse.. Sjøl om måkene ikkje e so veldi good guys, då, men.. :-)

Fint bilde!
Brita Helen E.

Hei..
Dette var et knalltøft situasjonsbilde.. :) Synes ikke at hodene behøver å være skarpe i.o.m. at fuglene tydeligvis er i ''full krig'' da bildet ble tatt... og da sitter neppe hodene stille akkurat...mens kroppen ''kriger''....hehe! Likte utsnittet...
Bra fanget...!!

Mvh Brita...
martin t.

Fin bevegelse i fuglene. Bra fanget!
mt:)
Nils L.

Snakk om å slåss med nebb og klør... Tøft bilde og utsnitt. Bevegelsesuskarpheten gjør seg her og understreker at det skjer noe. Når vi ikke har detaljer å studere kommer vi lettere til den underliggende konflikten og får nå denne midt i fleisen. En blir nødt til å bruke hjernen litt til å tenke med, forestille seg og assosiere. Det gjeør bildet mer spennenede - eller besnærende. Dette er et bilde som også godt beskriver lignende situasjoen i vår egen tilværelse. Ting skjer fort, ingenting virkrer klart og en må snu seg å glefse fort før den andre gjør det først......
Bra.
Mvh Nils :-)
Frode A.

Likte dette bildet godt :)
En skikkelig fight frisker opp sånn på morrakvisten.
Om ikke hele hodet, så skulle jeg ønske det var litt mer skarphet i øyet på måka.

Mvh: Frode
Hans Olav S.

Ja her gikk det for seg. Synes det var litt stilig på et vis, men skulle gjerne sett litt større utsnitt. Synes det ble litt trangt, med vingekutting og greier. Skulle gjerne sett noe skarpere hoder, som referanse. Men det er bare min mening da :)


MVH
Hans Olav
Avsluttet .

ja, jeg er enig med Hans Olav:)
Rolf S.

Hei.
Jeg er litt uenig med meg selv vedr. uskarpheten. Den understreker helt klart dramatikken i situasjonen og må være der, men spørsmålet er om et av hodene f.eks. skulle vært skarpt. Det hadde sikkert ikke gjort noe, men det funker bra med den uskarpheten som er også.
Vedr. utsnitt må jeg ta utgangspunkt i det som er. Jeg synes all action foregår i høyre halvdel av bildet. Venstre del har ingen vesentlig informasjon ut over det du får i høyre del så her kan du ta vekk ganske mye for min del. Likedan av himlen oppe. Et utsnitt konsentrert rundt fuglenes hode og kropper ser for meg ut til å bli mer spennende.
M.v.h. Rolf
Jan R O.

Er litt usikker på om jeg likte den totale uskarpheten, men det som hever bildet er jo den svarte ravnen. Den er en fin kontrast til måka. Det er som å se den slue djevelen sette inn nådestøtet.
Jan
Charlotte M.

Dramatisk bilde, fint komponert, men veit ikkje om ej helt lika at hodet til måken er uskarpt, ville nok likt å se det litt skarpare men ikkje helt skarpt om du skjønner hva ej meiner? Men blås, bildet er fartsfult og viser den daglege kampen om mat og er eit stili bilde;) Stå på:)

Mvh Charlotte:)
Jan W.

Fint fanget Kjartan!

Men det behøver absolutt mer skarphet på hodene for å få en visuell tiltrekningskraft mot bildet og historien det formidler. Synes nå jeg i hvertfall.

Jan

Kjartan T.

Takker og bukker for synspunkter fra dere alle!
Jóhann Á.

Hei Kjartan!
Syns det er greit at bildet er i bevegelse. Jeg har mere problemer med at jeg syns ravnen kommer litt bort på bildet. Selv om fasongen av hodet vises godt, syns jeg hele fuglen kommer dårlig fram. Dette kan ha en klar sammenheng med at jeg er mye mer glad i ravn en måke! ;o)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu