Total
... måneformørkelse
Utstyr
  • Nikon D1
  • Nikkor 500 mm f/4 ED-IF
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger1285
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_7540} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Audun S.
Et spennende bilde av formørkelsen!

Har du plassert en blitz (slave?) til høyre og litt nedenfor forgrunnen? Kan du røpe ISO-instilling, lukkertid og blender? mvh audun
Avsluttet .
Veldig bra. Likte de to ''byelementene'' i bildet. Litt dumt at de går litt på ''skrå''.
Har du jobbet med det i bildeprogram siden månen ble såpass stor ?
Birna R.
AS: forgrunnen er en byggeplass (i Oslo). Hendig belyst med en lyskaster for anledningen (tilsvarende kraftig blitz blir nok vanskelig å kjøpe!). Jeg fotograferte på skrå oppover, derav sammenløpende linjer (som du også kan få med en lang brennvidde). Eksponering etter automatikk, har ikke kikket i filen for å se hvor lang, men tipper omkring 1-2 sek., helt på grensen av hva som er akseptabelt for å få noenlunde skarp måneskive. Digital ISO? er som kjent temmelig valgfri, avhengig av hvor mye støy som tolereres.

TJP: konvergerende linjer får du også med lang brennvidde dersom opptaket gjøres ''på skrå''. Nødvendig å rette kameraet temmelig mye oppover siden månen sto ganske høyt på himmelen. Månen blir nokså stor med en 500 mm, så ekstra økning i PS er ikke nødvendig.
Hans- Georg S.
Meget bra! Mens de fleste kun fotograferer månen, tar du i tillegg med deg andre elementet i forgrunnen, som gjør bildet ekstra spennende. Bra eksponert!
Marcelo V.
bra jobba Bjørn!
Mikael L.
Väldigt bra! Spännande med de andra elementen i förgrunden.
/Hälsningar Mikael
Audun S.
BR: velger du følsomhet (''ISO'') før opptaket, eller kan denne justeres etter opptaket? Kan du si noen ord om hvorsan det funker med digitalkamera? mvh audun
Birna R.
AS: i prinsippet kan du velge før eller etter. ISO har ingen fysisk mening for et digitalkamera, det dreier seg bare om hva du kan akseptere av støy i bildet. Støynivået har også sammenheng med programvaren som tar ut bildet, dersom ''rå'' (ikke korrigerte)bildedata tas ut fra kameraet. Overlater du kameraet jobben med å generere bildet ferdig, så bør en ISO verdi settes på forhånd slik at eksponeringen blir fornuftig (digitalkamera tåler ikke overeksponering).

Fargebalansen kan, iallefall på D1 med råfiler, fritt settes i ettertid også. Meget hendig, skjønner ikke hvordan jeg klarte meg før uten den muligheten?
Torbjørn V.
Nød lærer naken kvinne å spinne!

Bra bilde.
:-)
Jeanette L.
Det beste bildet av måneformørkelsen jeg har sett!
Bildet hadde jo vært dønn kjedelig uten byggeplassen!
Bra jobba!
Jeanette:-)
Kenneth P.
Meget flott bilde
Audun S.
De vertikale elementene elementene gav meg assosiasjoner til de mange romferdene som har vært foretatt. De måtte ha vært fint å se på jorda fra den formørkede delen av månen (en stor mørk kule med en rødlig aura rundt). :-) audun
Torbjørn Katborg G.
Relativt speisa og stilig månebilde, men på min skjerm virker månen litt uskarp, noe som jeg mener er ødeleggende i dette tilfellet.
Birna R.
Månen er litt uskarp, dels fordi den ligger i utkant av dybdeskarphetsområdet, dels fordi en formørket måne trenger lang eksponering. Månen beveger seg raskere enn man tror, og det er lett å iaktta med et langt teleobjektiv på kameraet.

Bedre med litt uskarp, men formørket, måne enn ingen måne i det hele tatt. Jeg er rimelig fornøyd med bildet selv, om det har noen interesse.
Avsluttet .
Proffsigt utfört,men något annat var väl inte väntat..placeringen av väggen till vänster och kranen till höger ger ett fint förmedlande av djup.Dock är månen i största laget tycker jag..
mvh/gunte..
Avsluttet .
Proffsigt utfört,men något annat var väl inte väntat..placeringen av väggen till vänster och kranen till höger ger ett fint förmedlande av djup.Dock är månen i största laget tycker jag..
mvh/gunte..
Trine S.
Flott og spennende bilde. Får litt ''Månbas Alfa'' følelse, hvis noen husker den serien.

Godt eksempel på å være litt mer kreativ en den ''gemene hopen''.

;-)Trine
Aleksander J.
'Fyfaen'', tenkte jeg da jeg så tommelneglen, ''dette ser ut til å være et bra bilde ''.(Og det er det jo som regel fra BR).
Og det syntes jeg da jeg kikket på bildet også, men jeg synes veggen ble for lys, også var det synd at månen var litt uskarp.
Birna R.
AJ: bildet er lysnet betraktelig for visning her på fotodotno, siden mange åpenbart har ''mørke'' skjermer. Altså, originalen ville nok ha tilfredsstilt deg perfekt ...

Ang. månen og dens (beskjedne) uskarphet: kvikt gjort å skarpe opp akkurat den selektivt i bildet, men jeg ønsket å formidle stemningen. En perfekt skarp måne ville faktisk ha gjort bildet ganske så flatt, og det ville vært liten dybdeadskillelse mellom husveggen øverst og måneskiven bak. Tross alt snakker vi om å få dybdeskarpheten til å omfatte ca 100 m (forgrunnen) til 300.000 km (bakgrunnen), og det er nok ikke så lett med 500 mm optikk!

Ellers er det jo hyggelig at du liker bildene mine.
Carsten A.
Meget bra, som ventet, ellers ser det ut til at det meste er sagt.
MVH CA
Thorfinn B.
ikke stort og legge til. meget bra!
Mats N.
Imponerande! Läcker färg månen fick i detta opptak, och helt greit med dess marginala ''softhet''.
MVH/Mats N.
Torbjørn V.
Det at månen er uskarp gjør bildet surrealistisk og en fryd å se på. Det ser ut som om månen 'kommer inn for landing'! Med D1 blir vel optikken omtrent 750mm som forverrer dybdeskarphetsproblemet ytterligere! Fortsatt et flott bilde!
:-)
Birna R.
TV: du forveksler brennvidde med bildevinkel. Brennvidden er selvsagt også 500 mm på D1 og det bestemmer dybdeskarpheten. Bildevinklen ''tilsvarer'' 750 mm på 35mm formatet, men endret bildevinkel (pga annet format) påvirker *ikke* dybdeskarpheten i det hele tatt. Dette er ytterst vanlige misforståelser, men tåler å bli repetert.

Det viktigste er fortsatt bildet, og det kan vi nok enes om.
Torbjørn V.
Jepp! Ingen problemer med det! Takk for oppklaringen--var ikke klar over det!
:-)
Audun S.
Har reagert på at noen av bildene dine er litt lyst presentert, husker spesielt bildet ditt like før jul som i fikk så mye kommentarer som for lyst. Dette kunne også vært litt mørkere, særlig forgrunnen. Men som sagt et godt bilde av et vanskelig motiv. Forresten, takk for opplysningene! mvh audun
Avsluttet .
En mycket bra ''fotografisk'' bild av månförmörkelsen.

För oss som är intresserade av astronomi är en närbild på en förmörkad måne, utan andra ting runtomkring, inte kjedelig utan vacker och fascinerande. För vissa andra behövs det kanske en sådan här mera ''fotografisk'' bild för att tycka att bilden är intressant. Även för oss astronomiskt intresserade är en sådan här bild trevlig som komplement till de rakt-på-sak-bilder man vanligen ser (och tar själv).

AS: Tyvärr har ingen människa befunnit sig på månen under en månförmörkelse - det hade onekligen varit intressant. Närmast var Apollo 15, som lyfte från månen den 2 augusti 1971 och landade i havet den 7 augusti. En total månförmörkelse inträffade den 6 augusti. Jag har aldrig läst eller hört något om att de skulle ha observerat eller fotograferat jorden i samband med förmörkelsen. Däremot vet jag att de tog bilder av månen under månförmörkelsen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu